سه ایالتی که همه منتظر نتایج آن هستند / آیا رویای ترامپ تبدیل به کابوس می شود؟

کد خبر: 1030469

آخرین نظرسنجی مشترک صورت گرفته توسط شبکه "رویترز" و موسسه نظرسنجی "آیپسوس" نشان می دهد که ترامپ در ایالت کلیدی و سرنوشت ساز فلوریدا 46 درصد آرا را کسب کرده و در مقابل، بایدن موفق به کسب 50 درصد آرا شده است.

سه ایالتی که همه منتظر نتایج آن هستند / آیا رویای ترامپ تبدیل به کابوس می شود؟

گروه بین الملل فردا، رئیس جمهور آمریکا قصد دارد تا حدود 24 ساعت دیگر، پیروزی نهایی خود را در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 به صورت یکطرفه اعلام کند اما شکست وی در یکی از سه ایالت "فلوریدا"،" کارولینای شمالی" و " آریزونا" می تواند این رویا را به کابوس تبدیل کند! در این صورت حتی اگر رئیس جمهور آمریکا پیروزی خود را اعلام کند، حتی برخی طرفداران حزب جمهوریخواه نیز چنین چیزی را باور نخواهند کرد! این به معنای پایان ترامپ می باشد! اما آخرین نظرسنجی ها در این سه ایالت چه می گوید؟!

فلوریدا؛ پیشتازی بایدن یا چاشنی احتیاط

آخرین نظرسنجی مشترک صورت گرفته توسط شبکه "رویترز" و موسسه نظرسنجی "آیپسوس" نشان می دهد که ترامپ در ایالت کلیدی و سرنوشت ساز فلوریدا 46 درصد آرا را کسب کرده و در مقابل، بایدن موفق به کسب 50 درصد آرا شده است. اختلاف 4 درصدی بایدن-ترامپ در آخرین نظرسنجی تا حدودی خیال بایدن را برای پیروزی بر ترامپ در این ایالات کلیدی ( که دارای 29 رای الکترال می باشد) راحت ساخته است اما نمی تواند تضمین کننده قطعی این پیروزی باشد! نباید فراموش کرد که برخی نظرسنجی ها مانند راسموسن، فاکس نیوز و ترافالگار معتقدند اختلاف بایدن-ترامپ در حد یک درصد در این ایالت بوده و حتی ممکن است این یک درصد، به سود رئیس جمهور مستقر در کاخ سفید باشد! در هر حال، اگر شکست ترامپ در انتخابات ایالتی فلوریدا مسجل شود، اما دیگر قطعا نمی تواند در انتخابات اعلام پیروزی کند. مگر آنکه به سبک و سیاق انتخابات ریاست جمهوری سال 2000 میلادی، جمهوریخواهان نسبت به آرای اعلام شده در این ایالت ، چالشی حقوقی را آغاز کرده و در نهایت حمایت دیوان عالی را بابت ادعای خود به دست بیاورند. البته در صورتی که اختلاف میان بایدن و ترامپ در آرای نهایی اعلام شده در فلوریدا اندک باشد، این موضوع قطعا از سوی جمهوریخواهان دنبال خواهد شد. اما اگر اختلاف 4 درصدی ترسیم شده در نظرسنجی مشترک "آیپسوس- رویترز" عینیت پیدا کند، دیگر شانس چندانی برای جمهوریخواهان در بازگرداندن نتایج ایالت فلوریدا متصور نخواهد بود. در این صورت، جمهوریخواهان و شخص ترامپ باید خود را برای پذیرش شکست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آماده کنند. ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 موفق شده بود در ایالت فلوریدا با اختلاف تنها یک درصد بر هیلاری کلینتون پیروز شود. بایدن همچنان در ساعات پایانی انتخابات سعی دارد لاتین تبارهای ساکن فلوریدا را جهت حضور گسترده در انتخابات به سود خود ترغیب کند. هرچند برخی لاتین تبارهای ساکن در فلوریدا از اپوزیسیون حکومت کوبا و در نتیجه، از طرفداران حزب جمهوریخواه محسوب می شوند، اما عده زیاد دیگری از لاتین تبارهای ساکن این ایالت حساس، خواستار شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امسال هستند. بحرانهای نژادپرستانه به وجود آمده در نقاط مختلف آمریکا و فراتر از آن، وضعیت بحرانی تر رنگین پوستان در دوران شیوع کرونا نسبت به سفیدپوستان ( که ناشی از اعمال همین سیاستهای تبعیض آمیز بوده است) در شکل دهی این روند موثر بوده است. در هر حال، فلوریدا ایالتی است که نتیجه کشمکش نهایی آن معمولا در دقایق پایانی منتهی به انتخابات ریاست جمهوری محسوب می شود.

آریزونا، پیشرفت آرای ترامپ و پسرفت آرای بایدن

آریزونا به صورت سنتی از ایالات محافظه کار ( متمایل به جمهوریخواهان) محسوب می شود و در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 نیز ترامپ توانست به راحتی در این ایالت بر هیلاری کلینتون رقیب خود غلبه پیدا کند. با این حال نظرسنجی های ماههای اخیر در آریزونا نشان دهنده برتری بایدن بر ترامپ بود. حدود سه ماه پیش این برتری به حدود 9 درصد نیز رسید اما پس از آن سیر نزولی طی کرد. یکی از اصلی ترین دلایل برتری بایدن بر ترامپ، حمایت همسر جان مک کین سناتور سابق و درگذشته این ایالت از نامزد دموکراتها بود. در آریزونا، جمهوریخواهان مخالف ترامپ جمعیت تعیین کننده ای را تشکیل می دهند. کسانی که علی رغم تعلق خاطر به حزب جمهوریخواه، دیگر خواستار استمرار ریاست جمهوری ترامپ در کاخ سفید نیستند. آخرین نظرسنجی های صورت گرفته در ایالت آریزونا نشان دهنده کم شدن اختلاف آرای ترامپ و بایدن با یکدیگر می باشد. نظرسنجی "ماریست" نشان می دهد که هر دو طرف ( بایدن- ترامپ) 48 درصد آرا را در این ایالت کسب کرده اند و 4 درصد شرکت کنندگان نیز هنوز تصمیم نهایی خود را در این خصوص اتخاذ نکرده اند. با این حال نظرسنجی همزمان صورت گرفته از سوی شبکه "سی ان بی سی" نشان می دهد که بایدن 50 درصد حمایت رای دهندگان ایالت آریزونا را به دست آورده و با اختلاف 3 درصد از ترامپ( که 47 درصد آرا را کسب کرده است)پیشی گرفته است. هیچ کس نمی داند در کارولینای شمالی چه خبر است! شاید کمی عجیب و بی سابقه باشد که نتایج نظرسنجی ها در یک ایالت حساس و سرنوشت ساز مانند کارولینای شمالی تا این اندازه در تناقض با یکدیگر باشد! آخرین نظرسنجی های همزمان صورت گرفته در ایالت کارولینای شمالی نشان دهنده ایجاد بن بست سیاسی در این ایالت است: در نظرسنجی "اینسایدر ادونتیج"، ترامپ توانسته است با اختلاف 4 درصد بر بایدن غلبه پیدا کند.این اختلاف در نظرسنجی راسموسن، "یک درصد به سود ترامپ می باشد.اما در نظرسنجی مشترک "رویترز-آـیپسوس"بایدن با اختلاف یک درصد از ترامپ پیشی گرفته است! نظرسنجی "امرسون" نیز هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را در موقعیتی کاملا برابر نشان می دهد.بایدن و ترامپ در این نظرسنجی هر دو 47 درصد آرا را کسب کرده اند. این نظرسنجی های متناقض، تحلیلگران انتخاباتی آمریکا را نیز وادار ساخته است تا فعلا رصد اوضاع در کارولینای شمالی را رها کنند. بدیهی است که احتمال پیروزی یا شکست اندک هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت کارولینای شمالی ( با اختلاف کمتر از یک درصد) بسیار زیاد است. درا ین صورت، قطعا نامزد شکست خورده نتایج انتخابات را در این ایالت به چالش خواهد کشید. البته با توجه به ترکیب دیوان عالی آمریکا و اکثریت جمهوریخواه حاکم بر این ایالت، دستان ترامپ برای مانور حقوقی علیه نتایج اعلام شده در ایالت کارولینای شمالی( در صورت شکست در این ایالتا) به مراتب بیشتر از بایدن و دموکراتها می باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت