مجتهد شبستری: «برجام» به نفع غربی‌ها است

کد خبر: 1026960

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اینکه همه مشکلات را به سمت تحریم‌ها حواله دهیم و منشأ همه مشکلات را کاخ سفید بدانیم، مطابق با واقع نیست و باید پذیرفت برخی مشکلات ناشی از بی تدبیری مسئولان است.

مجتهد شبستری: «برجام» به نفع غربی‌ها است

خبرگزاری مهر: حجت‌الاسلام جواد مجتهد شبستری عضو مجلس خبرگان رهبری درباره گفته‌های اخیر رئیس‌جمهور پیرامون جنگ اقتصادی، تحریم و ارتباط شرایط اقتصادی فعلی با عدم تصویب FATF اظهار داشت: اینکه آقای رئیس جمهور فرمودند ما در دوره‌های گذشته فقط تحریم داشتیم و جنگ اقتصادی از سال ۹۷ آغاز شده است باید گفت، تحریم‌ها شاید تشدید شده باشد، اما جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران از سال ۹۱ یعنی زمانی که برای اولین بار که آمریکا بانک مرکزی ایران را تحریم کرد، شروع شده است. این تحریم بانک مرکزی و تحریم نفت خودش نوعی جنگ اقتصادی است که از سال ۹۱ شروع شده است؛ بنابراین این فرمایش او نیاز به توجه دارد.

وی تصریح کرد: در رابطه با بخشی از صحبت‌های رئیس جمهور مبنی بر اینکه منتقدان دولت واقعیت‌ها را تحریف نکنند، باید مصداقی صحبت کرد. کجا تحریف صورت گرفته و کدام منتقد دولت تحریف کرده است؟ اینکه دولت و بعضی از مسئولین تاب انتقاد را ندارند یک واقعیت است. به هر حال برای مسئولیت شرح صدر لازم است. مسئول در نظام اسلامی باید شرح صدر داشته باشد، انتقادپذیر باشد و انتقادات را تحمل کند نه اینکه گاهی منتقدین را عتاب کنند و با الفاظی که شاید مناسب نباشد، به منتقدین حمله کنند. این رفتار مطابق شأن یک مسئول در نظام اسلامی نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود:، اما اینکه گفته شود بخشی از شرایط اقتصادی ناشی از عدم تصویب FATF است با صحبت‌های مسئولین خود دولت مانند رئیس بانک مرکزی و برخی مسئولان اقتصادی دولت هماهنگی ندارد. آن‌ها خودشان گفتند که در صورتی هم که FATF تصویب نشود و حتی ایران در لیست سیاه قرار گیرد در شرایط تحریمی تأثیری بر نظام پولی و مالی ندارد، زیرا نقل و انتقال پول خارج از شبکه بانکی انجام می‌شود. اینکه این مطلب چگونه با صحبت رئیس جمهور قابل جمع است را نمی‌دانم.

مجتهد شبستری خاطرنشان کرد: به هر حال شکی در اینکه با آمریکا جنگ اقتصادی داریم وجود ندارد، اما اینکه همه مشکلات را به سمت تحریم‌ها حواله دهیم و منشأ همه مشکلات را کاخ سفید بدانیم، این سخن مطابق با واقع نیست. باید بپذیریم قسمتی از مشکلات ناشی از بی تدبیری‌ها، ندانم کاری‌ها، عدم کفایت و برنامه‌ریزی برخی مسئولین و عدم آینده نگری است.

وی اضافه کرد: برای مثال مشکلاتی که در مورد بعضی گرانی‌های اخیر دیدیم و اینکه قیمت مایحتاج ضروری مردم افزایش پیدا کرد ربطی به تحریم‌ها نداشته، زیرا تحریم‌ها چیز جدیدی نبوده است. از این رو باید آن‌ها را کنترل کرد و میان صادرات و واردات توازن برقرار شود. باید نهاده‌های دامی به موقع تأمین شود و با شرکت‌های لبنی هماهنگی‌های لازم انجام و برخورد قاطع صورت گیرد و در هر حوزه‌ای مدیریت لازم انجام گیرد. اینکه برخی تمام مشکلات را به کاخ سفید حواله می‌دهند ناشی از آن است که توجه لازم وجود ندارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: در رابطه با اینکه بخشی از جنگ اقتصادی مرتبط با سیاست‌های برجامی دولت است، قطعاً همینطور است. برجام هم هست و هم نیست. هست به این معنا که به نفع کشور‌های غربی است و ما به تعهدات خود عمل کردیم قبل از اینکه آن‌ها عمل کنند؛ آن‌ها به تعهداتشان عمل نکردند. اینکه حل مشکلات را به برجام و پیشبرد برجام گره زدیم طبیعی است که اگر برجام نتوانست مشکلات را حل کند، مشکلات هم حل نخواهد شد و این ارتباط سیاست‌های برجامی با جنگ اقتصادی دشمن است.

مجتهد شبستری بیان کرد: تحریم‌ها تغییر نکرده و برخی تحریم‌های اخیر در مورد افراد و شرکت‌ها، صوری است. مقام معظم رهبری چندین سال است روی اقتصاد مقاومتی تاکید می‌کنند که مهمترین برنامه برای مبارزه با جنگ اقتصادی دشمن است. وقتی مقاوم سازی اقتصاد شکل نگرفت طبیعی است که آثار تحریم می‌تواند بیشتر باشد.

وی افزود: اینکه برای حل مشکلات اقتصادی منتظر تمام شدن تحریم‌ها باشیم یا بعضی در داخل منتظر هستند دولت بعدی آمریکا تشکیل شود تا مشکلات اقتصادی حل شود، در حقیقت شاید، خوش خیالی است. مشکلات اقتصادی در صورتی حل می‌شود که مسئولین برنامه داشته باشند، تلاش کنند و مدیریت جهادی داشته باشند. راهش این است که برای مقاوم سازی اقتصادی هم از تولید داخلی حمایت کنیم و هم بتوانیم از فرصت‌های خارجی استفاده کنیم و آن‌ها را برای حل مشکلات اقتصادی شناسایی کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: افزایش اثرگذاری تحریم‌ها به این دلیل است که ما نتوانستیم مدیریت و تدبیر لازم را داشته باشیم. مقام معظم رهبری فرمودند به شرط تلاش شبانه روزی مسئولین و مدیریت قوی و جامع و خستگی ناپذیر، مشکلات اقتصادی قابل حل است. پس اینکه ما نگاهمان را به پایان تحریم‌ها بدوزیم و اینکه دولت آمریکا عوض شود تا مشکلات حل شود، درست نیست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد