خبر به روایت فردا/ شوک بزرگ به ترامپ؛ پیشروی حتی در ایالات قرمز / نقشه دولت برای مجلس عملگرا/ سرگیجه اصلاح طلبان در مورد نامزدی علی لاریجانی
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا: روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«شرق» در گزارشی با عنوان «جمهوریخواهان بر لبه پرتگاه» از آخرین تحولات در مبارزات انتخاباتی آمریکا گزارش داده و مینویسد: «نظرسنجیهای جدید نشان میدهد حمایت از ترامپ در سطح ملی در حال سقوط است و مهمترین دلیل آن کمتوجهی ترامپ به زنان، سالمندان و ساکنان حومه شهرهاست. او نهتنها در ایالتهایی که رقابت نزدیک جریان دارد، از رقیب دموکرات خود عقب است بلکه بر اساس نظرسنجی درونحزبی جمهوریخواهان، ترامپ افراد مستقل را از حزب جمهوریخواه دفع میکند و شانس بایدن در ایالات کاملا قرمز از جمله مونتانا، کانزاس و میسوری بیشتر شده است.» این روزنامه اصلاحطلب در بررسی مسائل سیاست داخلی نیز به موضوع ریاست جمهوری زنان پرداخته و در گزارشی با عنوان «زنان اصولگرا رویای ریاست جمهوری ندارند» مینویسد: «زنان اصولگرا با اینکه به مدت سه سال تجربه وزارت را در کارنامه حزبی خود دارند، همچنان خارج از گود، بیتفاوت به حق زنان برای حضور در رقابتهای انتخاباتی ۱۴۰۰ سکوت اختیار کردهاند. شاید هم مانند سخن ناصر ایمانی اصولگرا که معتقد است تا وقتی کاندیدای مرد و کاربلد در جریان اصولگرایی است چرا باید زنان را نامزد انتخابات ریاستجمهوری کنند، زنان اصولگرا هم معتقدند در حد و اندازه ریاستجمهوری نیستند یا مردان از آنها برتر هستند و نباید وارد این مباحث شوند.»
«کیهان» به پوشش سفر اخیر رئیس مجلس به سیستان و بلوچستان پرداخته است. این روزنامه همچنین در گزارشی با عنوان «راهاندازی سامانه جامع تجارت از حرف تا عمل» به انتقاد از یک کوتاه هفت ساله اشاره کرده و نوشته است: «عملکرد جزیرهای، موازیکاری و حتی تقابل دستگاهها، مشکل امروز و دیروز اقتصاد ما نیست، اما به نظر میرسد یکی از راهکارهای جدی برای این مشکلات و پاسخ به پرسشهای بالا، در راهاندازی یک سامانه جامع تجارت نهفته است؛ سامانهای که از سالها قبل و در دولت گذشته، ذیل طرح تحول اقتصادی و اصلاحات اساسی در بخشهای مختلف اقتصاد مطرح گردید و در دولت تدبیر و امید هم با فراز و فرودهایی ادامه یافت، اما به نظر میرسد همچنان در حد حرف باقی مانده است.»
«ایران» وعده داد که «اقتصاد اندکی بهبود مییابد» البته نه از قول خودش یا دولت بلکه با استناد به گزارش اخیر صندوق بینالمللی پول. در این گزارش آمده است: «رشد اقتصادی ایران در سالجاری به منفی ۵ درصد و در سال آینده به مثبت ۳.۲ درصد خواهد رسید. این صندوق نرخ تورم ایران در سالجاری و سال آینده را ۳۰ درصد و نرخ بیکاری را حدود ۱۲ درصد برآورد کرده است که نسبت به برآورد قبلی صندوق اندکی بهبود پیدا کرده است».
«آرمان ملی» در گزارشی با عنوان «کینه صداوسیما با «عادل» تمامی ندارد» به ماجرای مخالفت با برنامه جدید فردوسیپور پرداخته است. این روزنامه همچنین گفتوگویی دارد با حسن بیادی فعال سیاسی اصولگرا. اهم اظهارات وی در این گفتگو به شرح زیر است: *دولت برای اینکه ابتکار عمل را از دست مجلس اصولگرا بگیرد، کاری کرد که قیمت دلار به سطحی برسد که تصمیمگیری از حیطه مسئولیت مجلس خارج شود. *دولت برای دولت کار میکند. در چنین شرایطی نیز مجلس دو راه بیشتر پیشروی خود نمیبیند. مجلس یا باید دستهای خود را به عنوان تسلیم بالا ببرد و شرایط موجود را بپذیرد یا اینکه به صورت انتحاری عمل کند. واقعیت این است که مجلس یازدهم در مقابل دولت راهی جز انتحار ندارد.
«اعتماد» که اینروزها دیگر در صفحه نخست خود عکس ندارد و به جای آن متن یکی از بهترین گزارشهایش را قرار میدهد امروز از «اعتراض وزیر اقتصاد به دخالتها» گفته و به آسیبشناسی چنددستگی در دستگاههای زیر نظر دولت میپردازد. «اعتماد» همچنین در صفحات سیاسی خود دلایل ناکامی دولت در تحقق وعدههای فرهنگی-اجتماعی را بررسی میکند و «مطالبه حداقلی، بیتوجهی حداکثری» مینویسد. گزارشنویس اعتماد به مطالبات روی زمین مانده جامعه در حوزههایی که به معنی عام سیاسی نیستند، اشاره کرده و مینویسد: «دولت مستقر بنا به دلایلی که تنها یکی از آنان شرایط بغرنج اقتصادی و سلامتی است با این مطالبات حداقلی همچون مطالبات لوکسی برخورد میکند که زمان و فرصت رسیدگی به آنها اکنون نیست. بیخبر از آنکه در بحبوحه همین جنگ اقتصادی و روانی که راهکارهای بلندمدت دارد، پاسخ دادن به همین مطالبات حداقلی است که میتواند مفری برای حکومتها تا سر و سامان دادن به اوضاع باشد. تنها در یک هفته اخیر شاهد دو مصداق برای این گزاره بودیم. پرده اول؛ عزای عمومی ملی و امتناع دولتی و پرده دوم؛ برنامهای با مخاطب میلیونی».
«وطن امروز» در گزارشی با عنوان «کرونا به توان تعلل» به انتقاد از عملکرد دولت در مقابله با این ویروس پرداخته و نوشته است: «مرگ ۴۹۵۲ نفر از ابتدای مهرماه، دولت را برای اتخاذ یک تصمیم مقتدرانه علیه کرونا مجاب نکرده است». این گزارش همچنین میافزاید: «بسیاری از متخصصان معتقدند عدم ایجاد محدودیت برای ترددهای بینشهری، عدم تعطیلی شهرهای بحرانی و اصرار به بازگشایی مدارس، موج جدید کرونا را در کشور به وجود آورد و بیتدبیری موجب پر شدن تختهای بیمارستانها شده است. از ابتدای مهرماه یعنی فقط در مدت ۲۲ روز ۴۹۵۲ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در کشور فوت کردهاند. درگذشت نزدیک به ۵ هزار نفر در این مدت نشان میدهد در وضعیت اضطراری به سر میبریم و همچنان منتظر یک تصمیم جامع، عاجل و تاثیرگذار برای کاهش آمارهای ابتلا و مرگومیر کرونا هستیم.»
«جهان صنعت» در گزارشی به نامه اخیر قالیباف درباره بودجه و اظهارات برخی نمایندگان مجلس یازدهم در اینباره پرداخته است. این روزنامه نکات تذکر داده شده را خط و نشان کشیدن برای دولت تعبیر کرده است. این روزنامه همچنین به نقل از غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت در مجلس دهم به انتقاد از توسل نمایندگان به دیوان محاسبات برای اعمال فشار به رییسجمهوری پرداخته و مینویسد: «اینکه گفته شود با اجبار و توسل به دیوان محاسبات، باید دولت این کارها را انجام دهد وگرنه میزنیم و میبریم و میکشیم، به این معناست که دنبال درست شدن اوضاع کشور نیستید. کشور نیاز به وفاق و همدلی دارد.»
«جوان» نیز در شماره امروز خود به بودجه سال بعد پرداخته و پیشنهاد و توصیه میکند که بر گرده ثروت سوار باشد. این روزنامه اصولگرا در گزارش خود آورده است: «کارشناسان بر این باورند که طی دهههای اخیر قلههای ثروت قابل ملاحظهای در بین دهکهای بالادرآمدی جامعه شکل گرفته است که از همین قلههای ثروت میتوان در حوزه اخذ مالیات از ثروت و مجموع دارایی و درآمد برای تأمین مالی بودجه ۱۴۰۰ بهره برد.»
«آفتاب یزد» برای عکس یک امروز خود از گفت وگویی استفاده کرد که خبرگزاری مهر با محمدرضا باهنر انجام داده است! این هم انگار رسم تازه روزنامهها است. باهنر در این گفتگو با بیان اینکه با اصلاحطلبان رقیب هستیم، اما خصومتی با یکدیگر نداریم، گفته است: «ناطقنوری برای نامزدی ۱۴۰۰ قانع نشد». این روزنامه اصلاحطلب در تیترهای کناری خود نیز از مصاحبه ناصرقوامی با سایت «نامه نیوز» استفاده کرده و نوشته است: «هیچ اصلاحطلب عاقلی با آقای علی لاریجانی ائتلاف نخواهد کرد».
«خراسان» به یکی از موضوعات پر سرو صدا در روزهای اخیر یعنی تغییر و تحول در سربازی پرداخته است. این روزنامه به نقل از ابوترابی یکی از نمایندگان طراح و رئیس سازمان نظام وظیفه درباره طرح قانون تغییر سربازی مینویسد: «ما به دنبال مدلی هستیم که هم نیازهای نیروهای مسلح را برای حفظ امنیت کشور تامین کنیم و هم خدمت سربازی برای جوانان رغبتانگیز شود. این طرح فراتر از طرحهایی مانند مهارتآموزی در سربازی است، چرا که برای مهارتآموزی هم به اعتبارات و امکاناتی نیاز است که دولت امکان تامین آن را ندارد. هدف ما یک تحول بنیادین و انقلاب اساسی در قانون نظام وظیفه و خدمت سربازی است».
دیدگاه تان را بنویسید