اشتباهات میلیونی یک اقتصاددان در قبال ایران
در واقع به زعم ما این سوال اساسی از برخی سیاسیون و اقتصاددانان وجود دارد که چرا رد پای آنها فقط در کنار "پروژههای سیاه نمایی" دیده میشود و در هنگامه لزوم تصمیم گیری بخردانه برای صلاح ملک و مملکت و خدمتگزاری واقعی به مردم، اثری از آنها نیست!
مشرق: فرشاد مومنی، از اقتصاددانان نزدیک به جریان چپ به تازگی در اظهاراتی که سایت جماران آنها را منتشر کرد، گفته است:
"در مطالعههایی که مرکز پژوهشهای مجلس اخیراً منتشر کرد بررسیها نشان میدهد فقط از ناحیهی کرونا پیشبینی میشود در سال ۱۳۹۹ در ایران بین دو میلیون و ۸۷۰ هزار تا شش میلیون و ۴۳۱ هزار شغل از دست برود. این نشان میدهد ما چوبهای بزرگی که میخوریم بابت سهل انگاریهایی هست که در ساختار نهادی به رانت و ربا و دلالی و واردات بیشتر از تولید صنعتی مدرن بهاء داده شده و ما اینجا هم تاوان آن خسارتها را میدهیم. " *آقای مومنی از این دست اظهار نظرها کم ندارند!
ایشان در جریان تهدید ترامپ برای اعمال تحریم در روز ۱۳ آبان سال ۹۷ نیز از "بیکاری بیش از ۱ میلیون نفر در ایران"! بواسطه این تحریمهای جدید طبق مطالعات وزارت کار خبر داده بود. [۶]ادعایی که هرگز صورت واقعیت به خود نگرفت و بلکه آمار بیکاری ایران بهبود بیشتری هم یافت و جالب است که با رصد ما، نه آقای مومنی و نه وزارت کار دولت آقای روحانی هرگز از بابت این تحلیل غلط عذرخواهی نکردند و علت عدم تحقق پیش بینی خود را نیز نگفتند. (البته فرض تحلیل غلط داشتن، یک فرض خوشبینانه است!)
ادعای جدید مومنی درباره بیکار شدن ۲ تا ۶ میلیون ایرانی به دلیل کرونا هم مادام که دولت ایران تصمیم بر "قرنطینه پلیسی" نگیرد عملی نیست، زیرا ظرفیتهای شغل غیر پشت میزی در ایران بسیار بالاست.
این نکته را همچنین باید بیان کرد که اگر آقای مومنی دلسوز مسئله اشتغال و بیکاری درایران بودند؛ باید اثری از ایشان در جریان مخالفت با تصمیم غلط دولت مبنی بر قرنطینه پلیسی در اسفند ماه را میدیدیم... که البته ندیدیم.
در واقع به زعم ما این سوال اساسی از برخی سیاسیون و اقتصاددانان وجود دارد که چرا رد پای آنها فقط در کنار "پروژههای سیاه نمایی" دیده میشود و در هنگامه لزوم تصمیم گیری بخردانه برای صلاح ملک و مملکت و خدمتگزاری واقعی به مردم، اثری از آنها نیست!
گزارش مورد اشاره مومنی از مرکز پژوهشهای مجلس هم به زعم ما و به اثبات تاریخچهای که به آن اشاره کردیم؛ اتقانی بیش از گزارش کذایی وزارت کار ندارد و جدای از واقعیات نقض کننده؛ میتوان به افرادی در پیرامون مرکز پژوهشهای مجلس اشاره کرد که زمانی درباره بیکاری مرثیه میسرودند، اما بعدا اذعان کردند که کار فراوان است و هر کس در تهران ۱۰ میلیون تومان درآمد ماهیانه ندارد بی غیرت است!
ما امیدواریم در دوره جدید مدیریت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، "عقلانیت و اتقان" در گزارشهای این مرکز به رأی العین دیده شود.
دیدگاه تان را بنویسید