روزنامه خوانی فردا/ اصلاح طلبان به فکر تاب آوری خود باشند
گروه سیاسی فردا: روزنامههای 27مرداد تهران با رویکردهای مختلف به کیوسکها راه یافته اند و هرکدام از منظر سیاسی خود به موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور پرداخته اند. نگاهی به سرخط این روزنامه نشان میدهد که موضوعات متنوعی در روزنامههای امروز به آنها پرداخته شده که در ادامه بر برخی از آنها اشاره میکنیم.
آرمان ملی روزنامه آرمان ملی در گفت و گو با محمدرضاباهنر در خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نقطه نظرات این فعال اصولگرا را جویا شده است. در ابتدای این گفت و گو نویسنده مدعی شده:« اسامی زیادی تا به امروز از سوی اصولگرایان برای کاندیداتوری در انتخابات 1400 مطرح شده و در جریان اصلاحات هنوز درباره معرفی کاندیداهای احتمالی سکوت کرده است.» با نگاهی به مطالب منتشر شده از سوی رسانه های اصلاح طلب هرروز نام جدیدی برای حضور در انتخابات 1400 اعلام می شود و از اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی و عباس آخوندی گرفته تا علی لاریجانی و محمدرضا عارف یکی پس از دیگری از گلدان انتخاباتی اصلاح طلبان بیرون می آید آنوقت چگونه است که جریان اصلاحات هنوز در این باره سکوت کرده است. درحالی که اصولگرایان در این زمینه در چندان ورود نکرده و تلویحا گاهی پاسخ سوالات و گمانه زنی های انتخاباتی اصلاح طلبان را داده و به این حوزه به شکل جدی ورود نکرده اند. آفتاب یزد روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی با انتقاد از بی توجهی رسانه های اصولگرا به اثرات مثبت برجام و نقش آن در ناکامی آمریکا در شورای امنیت نوشته و از جای خالی انصاف در این زمینه یاد کرده است. در این یادداشت نقش چین و روسیه در نگاه اصولگرایان پررنگ دیده شده و عملکرد دولت در دفاع از حقوق ملی از دید رسانه های این طیف مورد بی مهری قرار گرفته است. نکته ای که باید در این زمینه به آن اشاره کرد این است که دولت متاسفانه دز موضوع برجام به اندازه ای انفعالی عمل کرده که حتی در موضوع مهمی مانند ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت از سوی آمریکا نگاهش به دنبال رای وتوی چین و روسیه بود و کتمان این موضوع محلی از اعراب ندارد. ضمن اینکه اگر دولت در اجرای برجام موفق بوده اصلا چرا باید موضوعات تا این سطح حساس شده که آمریکاه به خودش اجازه استفاده از ابزار شورای امنیت را بدهد. در عین حال باید در ادامه رفتار سیاسی آمریکا در استفاده از مکانسیم ماشه را تحلیل کرد که آیا دستگاه دیپلماسی کشور توان مقابله با آن را دارد و آیا میوه برجام دولت قادر خواهد بود بدون حمایت چین و روسیه بار دهد یا خیر. ابتکار
روزنامه اصلاح طلب ابتکار نیز در شماره امروز خود در یادداشتی به قلم علیرضا صدقی، از انشقاق در جبهه اصولگرایی نوشته و با اشاره به حواشی مطرح شده پس از گفت و گوی تلویزیونی پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان نتیجه گیری کرده که اصولگرایان در آینده و برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 دچار چالش های فراوانی شده و احتمال منازعات سیاسی در این جریان زیاد خواهد بود. ابتکار در این زمینه می نویسد:« تبار جریان اصولگرایی نشان میدهد که این جریان به واسطه حضور دائمی در عرصه قدرت، به ویژه در نهادهای انتصابی و عدم پاسخگویی نسبت به عملکردها، نزد مردم و افکارعمومی، تابآوری بالایی در منازعات سیاسی از خود بروز نداده است. این منازعات اگر در برخورد، تعارض و تزاحم با اصلاحطلبان باشد، به دلیل بهرهمندی حداکثری از منابع، سطح تابآوری این جریان را بالا میبرد؛ اما اگر جریان اصولگرایی گرفتار منازعهای درونگفتمانی ـ نظیر آنچه میان احمدینژاد و دیگر اصولگرایان رخ داد ـ شود، امکان بازیابی و بازسازی خود را از دست میدهد.» آیا این نوع نگاه به جریانی که در بدنه نظام اثرات ارزشمند و ماندگاری از خود بروز داده و بسیاری از داشته های امروز انقلاب مرهون این حضور انقلابی و جهادی است باید با عباراتی نظیر انتصابی و عدم پاسخگویی به حاشیه رانده شود؟ اینکه اصولگرایان همواره تابع قانون بوده و حتی زمانی که به اشتباه از گردونه قدرت کنار گذاشته شده اند با بینش انقلابی آن را پذیرفته و هدفی جز اعتلاء انقلاب نداشته اند به دلیل پایین بودن تاب آوری آنها در اتفاقات سیاسی کشور است؟ همین مجلس یازدهم نشان داد که حداقل اصولگرایان با تمام جریان های مرتبط با این طیف به تعامل رسیده و مجلسی انقلابی و در عین حال با ذائقه های مختلف را تشکیل داده اند و اختلافی که اصلاح طلبان به دنبال ایجاد آن هستند را در عین حال و با تمامی اختلافات سلیقه ای که باید هم برای پیشبرد اهداف متعالی نظام وجود دارد را مدیریت می کنند. بهتر است تا اصلاح طلبان به دنبال تاب آوری خودشان باشند و دغدغه ها و اختلافات درون گروهی خود را مدیریت کنند و با استعفاهای پی در پی اجازه ندهند همین تتمه باقی مانده از پیکره شان هم از بین برود.
دیدگاه تان را بنویسید