روزنامه خوانی فردا/ دولت خود را در کنار مردم نمی‌داند

کد خبر: 1012904
روزنامه خوانی فردا/ دولت خود را در کنار مردم نمی‌داند

گروه سیاسی فردا: روزنامه‌های ۲۱ مرداد تهران با رویکرد‌های مختلف به کیوسک‌ها راه یافته اند و هرکدام از منظر سیاسی خود به موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور پرداخته اند. نگاهی به سرخط این روزنامه نشان می‌دهد که موضوعات متنوعی در روزنامه‌های امروز به آن‌ها پرداخته شده که در ادامه بر برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. آرمان ملی محمدعطریانفر از نظریه پردازان اصلاح طلب در گفت و گویی با روزنامه آرمان ملی از موضوعات مختلفی سخن گفته و برخی اتفاقاتی که درجهت به حاشیه راندن این جریان شده برگردن اصولگرایان انداخته است. عطریانفر در این گفتگو و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دلایل افت سرمایه اجتماعی را در چه می‌دانید گفته است: «به‌نظر من آنچه امروز در عرف سیاسی کشور ما جاری است و از آن تحت عنوان پیاده شدن افرادی از قطار انقلاب نام برده می‌شود به واقع یک پیام و آدرس غلط است. ریشه این مساله به دو جریانی برمی‌گردد که در نظام سیاسی ایران وفادار به انقلاب هستند و پایگاه دارند یکی چپ سیاسی و دیگری راست است و به ادبیات امروزی اصولگرا و اصلاح طلب نامیده می‌شوند. متاسفانه این کلمات و ادبیاتی که به کار برده می‌شود عمدتا از ناحیه جریان اصولگرا و علیه جریان اصلاح‌طلب استفاده می‌شود. از این جهت باور من این است که این طیف خطاکار است و اینگونه اظهارنظر علیه نیرو‌های اصلاح‌طلب نوعی جفا در حق انقلاب است زیرا انقلاب را از حضور برخی از نیرو‌های موثر و کارآمد در اداره کشور محروم می‌کند و به‌طور طبیعی این سرمایه اجتماعی از بین می‌رود.» حتما جناب عطریانفر در نظر دارند که جریان اصولگرایی هیچگاه به اندازه طیف سیاسی شما به استفاده از ادبیات سخیف و تخریبی استناد نکرده و در میدان عمل نشان داده که در مسیر تحقق شعار‌ها و اهداف خود تا چه اندازه پایبند است. ضمن اینکه مردم به واسطه عملکرد اصلاح طلبان در اداره کشور دیگر همانند قبل فریب شعار‌های زیبا را نخورده و با بینش سیاسی بالایی که دارند در مورد تشخیص جریان‌های وفادار به انقلاب و آرمان‌های نظام به بلوغ خوبی رسیده اند. ضمن اینکه اظهارات اصولگرایان درخصوص اصلاح طلبان نه در مشی شخصی و فردی بلکه درخصوص عملکرد و پاسخگویی به وظایفی است که بر عهده آنان نهاده شده صورت گرفته و مشکل شخصی در این زمینه وجود ندارد. آقای عطریانفر کافی است تنها به عملکرد ۷ ساله دولت تحت حمایت جریان اصلاح طلبی کشور نگاهی داشته باشند تا مشخص شود آیا اظهارنظر‌های اصولگرایان باعث تخریب نیرو‌های اصلاح طلب شده یا دستاورد‌های حاصل از عملکردشان مردم را از آن‌ها دور ساخته است.

رسالت روزنامه رسالت امروز در ستون سرمقاله خود به قلم سیدمحمد بحرینیان عملکرد دولت در حوزه اقتصادی و به ویژه طرح موضوع گشایش اقتصادی از سوی رئیس جمهور را به بوته نقد برده و از تامل برانگیز بودن این طرح نوشته است. در بخشی از این یادداشت آمده است: «وعده دادن به مردم، پیش از طی شدن سیر قانونی لازم، بوی فشار به دستگاه‌ها و قوای دیگر و بالا بردن هزینه دخل و تصرف کارشناسانه در طرح می‌دهد. باید دقت شود که اقتصاد کشور و معیشت مردم محل سیاست‌بازی و جنگ روانی نیست. تعبیر گشایش اقتصادی از پیش‌فروش نفت، بیش از همه‌چیز نشان از یک واقعیت دارد: «دولت خود را در کنار مردم نمی‌داند.» فرض کنیم چنین طرحی تمام مراحل را طی کند و به اجرا برسد، آیا پیش‌فروش نفت به مردم، پیش‌خور کردن منابع ملی و بدهکار کردن دولت بعد به مردم نیست؟ استفاده از کلمه گشایش، بیش از همه‌چیز، کاستن از فشار اقتصادی و معیشتی بر دوش شهروندان را تداعی می‌کند و مترادف با مفاهیمی همچون افزایش قدرت پول ملی، گرانی و بالا رفتن قدرت خرید است. حال باید پرسید طرحی که بیش از همه‌چیز ناظر به رفع موقت مشکل کسری بودجه دولت است، ازچه‌رو و با چه محاسبه‌ای، گشایش اقتصادی خوانده می‌شود؟» واقعا تیم اقتصادی دولت دوازدهم با چه رویکرد و هدفی صحبت از گشایش اقتصادی می‌کند و بدون اینکه به پیامد‌های این خیر توجهی داشته باشد. دادن وعده گشایش اقتصادی به مردمی که خسته از ناتوانی‌های دولت در اداره امور کشور هستند و قدرت معیشتشان هرروز آب می‌رود چه پیامی می‌تواند داشته باشد؟ در این مقاله همچین آمده: «سیاست‌های رانتی، بی‌تدبیری و ناهماهنگی در ارکان اقتصادی دولت ازحدگذشته است. ما که انتظار گشایش اقتصادی نداریم، فقط دعا می‌کنیم شرایط از این سخت‌تر نشود.» این بی تدبیری نه تنها در بدنه اجرایی دولت رخنه کرده بلکه در پیام‌های که ازسوی رئیس جمهور و مدیران رده بالای دولت نیز ارسال می‌شود به عینه دیده می‌شود. سرگرم کردن و امیدوار کردن مردم به گشایشی که خودتان هم به آن اعتقاد ندارید کار درستی نیست. این مردم گناه دارند، بیش از این دلشان را به گشایش‌های نشدنی خوش نکنید.

صدای اصلاحات فیض الله عرب سرخی»، عضو کابینه دولت اصلاحات، در گفتگو با صدای اصلاحات یکبار دیگر از عبارت آشتی ملی سخن گفته و کلید حل مشکلات کشور را در این دو کلمه جست و جو می‌کند. وی در این گفتگو اشاره کرده: «یکی از بزرگ‌ترین مشکلات دولت فعلی، جنگ در جبهه‌های متعدد داخلی و خارجی است که هم کار را سخت می‌کند و هم باعث اتلاف و کاهش شدید انرژی مدیریتی می‌شود البته همین مشکل راه حل‌هایی مثل آشتی ملی دارد که سال هاست از آن سخن می‌گوئیم و متهم می‌شویم همچنان که آقای خاتمی به دلیل مطرح کردن این راه حل هزینه‌های فراوان پرداخته و می‌پردازد.» تکرار دوباره این موضوع درحالی که ناکارآمدی دولت در اداره کشور بر همه عیان است ارتباطی به آشتی ملی ندارد. مگر اداره کشور و تعیین سرنوشت یک ملت بچه بازی است که قهر و آشتی در آن جایی داشته باشد. این عبارت‌ها و استفاده از این کلمات بازهم ادامه همان بازی قدیمی بازی با کلمات و عبارات قشنگ است که اصلاح طلبان برای برون رفت از مشکلات خود همواره از آن استفاده می‌کنند. بازی دادن مردم با عباراتی که خود اصلاح طلبان هم به آن اعتقادی ندارند حربه نخ نمایی است که در طول این سال‌ها تنها وقت مردم را گرفته و در حوزه اجرایی و بهبود شرایط زندگی مردم هیچ اثری نداشته است. آقای عرب سرخی و دوستانشان می‌دانند این کشور ظرفیت‌های فراوانی دارد تا بتواند برای مردم بهترین زندگی را تامین نماید و بی تدبیری و ناکارآمدی در اداره کشور را نباید به موضوعاتی نظیر آشتی ملی و امثال این‌ها گره زد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت