ابوذر ندیمی: با سرمایه‌گذاری مردم در حوزه نفتی پدیده‌هایی مثل بابک زنجانی ایجاد نمی‌شوند/ انتقادها به بورس نفتی از سر ناآگاهی و بی‌تجربگی است/ سرمایه‌گذاری در حوزه نفت از هر سو به نفع مردم

کد خبر: 1012742

ایرج ندیمی گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه نفت از هر سو به نفع مردم و کشور است و تردیدی نیست که اگر نفت از سوی مردم خریداری شود، دیگر پدیده‌هایی مثل بابک زنجانی به‌وجود نمی‌آیند.

ابوذر ندیمی: با سرمایه‌گذاری مردم در حوزه نفتی پدیده‌هایی مثل بابک زنجانی ایجاد نمی‌شوند/ انتقادها به بورس نفتی از سر ناآگاهی و بی‌تجربگی است/ سرمایه‌گذاری در حوزه نفت از هر سو به نفع مردم

گروه سیاسی فردا: ورود مردم به حوزه نفتی موضوعی است که از چندسال پیش زمزمه‌هایش به گوش می‌رسد، پروژه‌ای که به گفته کارشناسان اگر اجرایی شود، می‌تواند باعث کاهش دلالی غیرمولد در حوزه نفتی و حفظ ارزش واقعی سرمایه مردم شود. از سوی دیگر دولت با فروش نفت به مردم می‌تواند سرمایه سرگردان مردم را مدیریت کند و سود واقعی به مردم پرداخت کند.

ابوذر ندیمی، تحلیلگر مسائل اقتصادی و نماینده اسبق مجلس درباره فروش نفت از طریق بورس به مردم به «فردا» گفت: «من در دوره‌های مختلف مخصوصا در دوران نمایندگی‌ام از طریق وزیر وقت اقتصاد مکرر پیگیر فروش نفت در بورس بودم زیرا واقعا این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت نفت و میعانات اقدام به سرمایه‌گذاری کنیم. مداخله‌دادن مردم در نفت باعث هدایت نقدینگی مردم، ایجاد زیرساخت‌ها و جلوگیری از به هدر رفتن سرمایه مردم می‌شود».

او ادامه داد: «حکومت برای مدیریت نقدینگی و حفظ ارزش پول و صدالبته کم‌کردن تأثیر تحریم‌ها هرچه‌قدر مردم و نه شرکت‌های دولتی را وارد سرمایه‌گذاری کند، نتیجه‌بخش خواهد بود زیرا اگر شرکت‌های دولتی وارد موضوع شوند گویی که دولت از پول خود هزینه می‌کند اما وقتی هزاران میلیارد سرمایه سرگردان وارد عرصه نفتی شود، نقش دلالی غیرمولد کم و از سویی افزایش قیمت‌ها و تورم مدیریت می‌شود».

ندیمی درباره تأثیر فروش نفت در بورس بر استفاده هرچه بیشتر از میادین نفتی مشترک هم تصریح کرد: «بسیاری از چاه‌های ما با کشورهایی چون عربستان، عراق، قطر و کویت مشترک است و در شرایط کنونی عملا نفت این چاه‌های مشترک برای ما به هدر می‌رود زیرا آن کشورها بیش از ما برداشت می‌کنند. با ورود مردم به خرید نفت قدرت ایران برای استخراج نفت از این چاه‌ها هم بالا می‌رود؛ بنابراین مجموعا رویکرد مداخله‌دادن مردم به حوزه نفت را از هر جهت مثبت ارزیابی می‌کنم. دولت در این طرح به‌جای آنکه استقراض کند، نفت می‌فروشد و مردم هم با اطمینان از این‌که سود به دست می‌آورند و ارزش سرمایه‌شان از دست نمی‌رود، سرمایه‌گذاری می‌کنند. اینکه برخی نسبت به این طرح اقتصادی انتقاد می‌کنند، از سر بی‌تجربگی و ناآگاهی‌شان است».

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا فروش نفت به مردم می‌تواند مشکل ارزآوری را حل کند، اظهار کرد: «در وهله نخست باید قبول کنیم که محدودیت‌های ارزی برای ما وجود دارد و این موضوعِ جدیدی نیست. در فروش نفت به مردم، سرمایه‌ای که از سوی مردم وارد می‌شود، جایگزین ارز نیست بلکه کمکی به رفع بحران‌های اقتصادی داخلی است. از طرفی این موضوع تناقضی با ارزآوری ندارد؛ یعنی می‌توانیم ورود ارز به کشور را به خرید نفت از سوی مردم تقدم دهیم. نکته مهم دیگر اینکه دولت می‌تواند به نیابت از مردم در بازارهای خارجی برای فروش ارز را در نظر بگیرد. علاوه بر اینها در تبادل نفتی با روسیه، چین و هند می‌توانیم به موضوع ارزآوری توجه ویژه داشته باشیم».

او در پایان گفت: «سرمایه‌گذاری در حوزه نفت از هر سو به نفع مردم و کشور است و تردیدی نیست که اگر نفت از سوی مردم خریداری شود، دیگر پدیده‌هایی مثل بابک زنجانی به‌وجود نمی‌آیند».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت