توئیت کاظم جلالی درباره قرارداد بلندمدت ایران و روسیه
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو عنوان کرد: مقامات عالی ایران و روسیه برای انعقاد قرارداد بلندمدت همکاریهای مشترک و همه جانبه عزم جدی دارند.
خبرگزاری فارس: کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه امروز (جمعه) در خصوص معاهده همکاریهای جامع ایران و روسیه در توئیتی عنوان کرد: «معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری ایران و روسیه" نزدیک به ۲۰ سال قبل امضا شده است. در این ۲۰ سال تحولات زیادی در عرصه روابط بین المللی، منطقه پیرامونی و روابط دوجانبه دو کشور رخ داده است.»
وی افزود: «سطح مناسبات و حوزه همکاریهای فعلی ایران و روسیه بسیار فراتر از دهههای گذشته است. همکاریهای طرفین عمیقتر و معنادارتر شده و ظرفیتهای زیادی در روابط دو کشور وجود دارد که باید در قالب برنامه جامع همکاریها به آنها پرداخته شود.»
سفیر ایران عنوان کرد: مقامات عالی رتبه دو کشور با نظر داشت افق همکاریهای آینده، توافق خود را با به روز کردن و تمدید این معاهده اعلام کرده و برای انعقاد قرارداد بلندمدت همکاریهای مشترک و همه جانبه ایران و روسیه عزم جدی دارند.»
به گزارش فارس، وزیر خارجه ایران در هفته گذشته سفری یک روزه به مسکو داشت و در بدو ورود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مارس سال آینده بیستمین سال توافقات ایران و روسیه است و آیا ایران برنامهای برای تمدید این توافق دارد؟ گفت: تمدید قرارداد در دستورکار ماست و اگر دوستان روسی آماده باشند قرارداد بلندمدت دیگری داشته باشیم، قابل بررسی است، ولی حتما تمدید قرارداد در دستورکار ما قرار دارد.
قانون معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مشتمل بر یک مقدمه و ۲۱ ماده است که در تاریخ ۲۲ اسفند ماه سال ۱۳۷۹ هجری شمسی برابر با دوازدهم مارس ۲۰۰۱ میلادی در دو نسخه به زبانهای فارسی و روسی، تنظیم شد. این قانون ۱۶ دی ماه ۱۳۸۰ در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۷ دی ماه همان سال به تأیید شورای نگهبان رسید. این معاهده برای مدت ۱۰ سال منعقد و در صورتی که هیچ یک از طرفین حداقل یک سال قبل از پایان اعتبار آن به صورت کتبی طرف دیگر را از قصد خود پیرامون قطع اعتبار معاهده مطلع نکند، خود به خود برای دورههای پنج ساله بعدی تمدید میشود.
وی همچنین در نشست خبری مشترک با لاوروف گفت: عهدنامه روابط دوجانبه ایران و روسیه در آینده نزدیک به ۲۰ سالگی میرسد و به صورت اتوماتیک برای پنج سال آینده تمدید خواهد شد و توافق کردیم همزمان تلاش کنیم که یک توافق به روزی را برای درازمدت بین دو کشور تنظیم کنیم که قبل از آنکه دوران توافق به پایان برسد، توافق جدیدی را آماده کرده باشیم و بین دو کشور به امضا برسانیم و به مجالس برای تصویب ارائه دهیم.
دیدگاه تان را بنویسید