روزنامه خوانی فردا/ اعترافات رسانه‌های اصلاح‌طلب به ناکارآمدی دولت

کد خبر: 1008190
روزنامه خوانی فردا/ اعترافات رسانه‌های اصلاح‌طلب به ناکارآمدی دولت

گروه سیاسی فردا: روزنامه‌های صبح 31 تیرماه تهران با رویکرد‌های مختلف به کیوسک‌ها راه یافته اند و هرکدام از منظر سیاسی خود به موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور پرداخته اند. نگاهی به سرخط این روزنامه نشان می‌دهد که موضوعات متنوعی در روزنامه‌های امروز به آن‌ها پرداخته شده که در ادامه بر برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. آرمان ملی انتخابات ریاست جمهوری 1400 اینروزها خط سیر رسانه های ا صلاح طلب قلمداد می شود و از هر فرصتی برای بیان دیدگاهای خود در این زمینه هستند. روزنامه آرمان ملی هم از این موضوع مستثنی نیست و طی هفته های اخیر و در جریان ناکامی های دولت در مهار تورم و گرانی تلاش دارد تا ذهن جامعه را از مشکلات موجود منحرف و به سوی انتخابات ریاست جمهوری معصورف دارد. این روزنامه در تازه ترین گفت و گوی خود با سیدمصطفی هاشمی طبا رییس سازمان تربیت بدنی دولت اصلاحات تلاش کردهتا ضمن کم رنگ جلوه داده حضورمردم در انتخابات مجلس یازدهم و به تبع آن پایین آوردن وجهه آن، جریان ا صولگرایی را دارای پایگاه اجتماعی ضعیف در جامعه معرفی کرده و اصلاح طلبان را از جایگاه اجتماعی بالا یاد نماید. هاشمی طبا در این زمینه می گوید:«اصولگراها در پي اين بودند که مشارکت در انتخابات را پايين بياورند که خودشان پيروز ميدان شوند. موفق هم شدند. آقاي حميد رسايي هم گفته بود که مشارکت را پايين بياوريد. مشارکت هم پايين آمد.» این صحبت های هاشمی طبا در کنار بخش بعدی صخنانش که قرار می دهیم در می یابیم که این اقبال بالای مردم به اصلاح طلبان به گفته او چندانهم مبنای درستی ندارد و مردم به عملکردها توجه دارند و ناکارآمدی اصلاح طلبان در اداره امور کشور موجب شده که شاهد کمترین پایگاه اجتماعی برای آنها باشیم. هاشمي‌طبا در این زمینه می گوید: «جريان اصلاحات بايد به مردم بسيار واضح و روشن بگويد که برنامه‌اش چيست و الا محبوبيتش را پيش مردم از دست مي‌دهد که هيچ، رايي هم به دست نمي‌آورد. بايد افکار عمومي را با برنامه‌هاي سازنده‌شان سامان بدهند. تريبونش را هم در اختيار دارند. اين همه رسانه براي اينکه حرف‌شان را بزنند هست. حتي تلويزيون هم حاضر است که پيشنهادات آنها را پوشش بدهد و پخش کند. آنها برنامه ندارند. وي تصريح کرد: کسي هم که برنامه نداشته باشد فقط حرف‌هاي قلنبه‌سلنبه مي‌زند.» جهت اصلاع آقای مهندس و دوستانشان باید عرض کنیم که جریان اصلاج طلبی خیلی وقت است که جایگاه اجتماعی خود را از دست داده و دیگر هیچ نسخه شفابخشی وجود ندارد تا دوباره به سپهر سیاسی ایران بازگردد. تکرار «تکرار» هم دیگر جوابگو نیست و عملکرد ضعیف و دروغ های سیستمایتک این طیف برای مردم عیان شده و پرداختن هرچه بیشتر به این موضوعو تلاش برای جلب نظر مردم به این جناح آب درهاونگ کوبیدن است.

آفتاب یزد عملکرد ضعیف این روزهایدولت در اداره بازار ارز و افزایش بی سابقه آن در سطح کشور سبب شده تا صدای برخی رسانه های اصلاح طلب نیز درآمده و از رئیس دولت پاسخگویی را مطالبه کنند. روزنامه افتاب یزد در سرمقاله امروز خود به قلم منصور مظفری مدیرمسئول این روزنامه با تیتر آقای روحانی! بس است از روند افزایشی قیمت دلار گلایه کرده و می نویسد: «می گوییم که دلار در بازار غیررسمی وارد کانال 26 هزار تومان شده و هیچ کس برای این گرانی افسارگسیخته دلار حد و مرزی قائل نیست اما مردم کوچه و بازار می‌گویند: بالاخره دلار تا یک جایی بالا می رود که داد همه را در آورد و آن گاه چند هزارتومان ارزان می شود و همانی می شود که خواست دولت است.این یعنی؛ مردم حالا دیگر مثل کف دست سناریویِ بازی های دلاری دولت‌ها را می‌دانند.» مظفری در ادامه این سرمقاله خطاب به روحانی نوشته است:«گویی باید دلار به اندازه ای گران شود که وقتی چند درصدی ارزان می شود مردم ممنون و خوشحال و لابد شکرگزار نیز باشند اما این بار ماجرا فراتر از سناریوهای تکراری است زیرا این بالا و پایین شدن‌های رعدآسای دلار، زندگی و سرنوشت مردم را به مخاطره انداخته است حتی اگر سناریوی تکراری نیز در حال عملیاتی شدن است باید به آقای روحانی گفت: دیگر بس است! چون ذره ای دیگر اگر بر ستون فقرات زندگی مردم فشار وارد شود چه بسا زمینگیری و فلج شدن تنها راه پیش روی همه است زیرا در این سکوت سهمگین دولت و بانک مرکزی، حالا دیگر مردم منتظر ارزان شدن خیالی و ساختگی دلار نیستند بلکه منتظر اتمام این سیر صعودی هستند تا لااقل تکلیف خودشان با خودشان را بدانند که در زندگی اسیرِ تورم، با همه سخت جانی و آستانه تحمل بالایی که دارند! چند چند هستند.» آقای مظفری، این سوالی که شما از آقای روحانی دارید و به نظر می رسد خیلی دیر به آن رسیده اید، دلسوزان نظام مدت هاست از آن پرسش می کنند و در مقابل ناکارآمدی های دولت که دیگر اظهرمن الشمس شده انتظار پاسخگویی دارند. لااقل شما که در طول این سال ها انواه و اقسم حمایت ها را از دولت روحانی داشته اید باید به افکار عمومی پاسخگو باشید که چرا و به چه دلیل از این سیاست های غلط و بی نتیجه حمایت کرده و به قول خودتان به مردمی که دیگر ستون فقراتشان تحمل این بار سنگین را ندارد دروغ گفتید.

ابتکار موضوع حضور اسحاق جهانگیری معاون اول در سایه دولت روحانی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری 1400 دست مایه تیتر اول روزنامه اصلاح طلب ابتکار است. ارزیابی و جمعبندی این روزنامه از نظرات علی صوفی عضو شورای عالی اصلاح طلبان این است که جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری آینده کاندید خواهد شد. صوقی به نامه نیوز گفت:«جهانگیری صراحتا اعلام کرده که برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کاندیدا خواهد شد. آقای جهانگیری بعد از انتخابات ریاست جمهوری در دولت کم رنگ شد تا جایی که گفت نمی توانم منشی دفترم را عوض کنم. امروز دیگر او جزو یاران آقای روحانی در دولت محسوب نمی‌شود.» وی با اشاره به محول شدن وظایف و اختیارات معاون اول دولت به رئیس دفتر رئیس‌جمهوری افزود: «هر چه نقش آقای واعظی در هماهنگی درون دولت پررنگ‌تر شد، بیشتر نقش آقای جهانگیری به حاشیه رفت. حالا شاید گاهی در مواقعی به طور مقطعی و موردی آقای جهانگیری کنار رئیس‌جمهوری حضور پیدا می‌کند یا آقای روحانی به او ماموریتی می‌دهد». این فعال اصلاح‌طلب نقش واعظی در دولت و مواضع سیاسی او را آشکار خواند و اظهار کرد: «به نظر می‌رسد دیگر آقای روحانی، آقای جهانگیری را به عنوان معاون اول خودش طرف مشورت و مرجع رسیدگی به امور نمی‌داند چون این نقش را آقای واعظی ایفا می‌کند. درمجموع الان همه کاره و دست راست آقای روحانی در دولت آقای واعظی شناخته می‌شود و نام او در همه عزل و نصب‌ها و تصمیم‌گیری‌ها به چشم می‌خورد.» در این زمینه گفتن این مطلب خالی از لطف نیست که محمود واعظی و دوستانش در حزب اعتدال و توسعه تلاش دارند تا در انتخابات آتی ریاست جمهوری دست بالا را داشته باشند واز همین منظر جهانگیری را به حاشیه رانده تا اگر دولت موفقیتی در عرصه های سیاسی و اقتصادی حاصل کرد آن را به نام خود ثبت کنند. حتی شنیده شده که واعظی خود قصد حضور در انتخابات ریاست جمهوری را دارد. به همین دلیل جهانگیری نیز تلاش خواد کرد تا حضور پررنگ تری در رصه سیاسی ایران داشته باشد و باوجودی که حضور او به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات بسیار بعید به نظر می رسد اما حضورش می تواند طیفی حداقلی از این جناح را پای صمدوق رای بکشد. خود جهانگیری هم می داند که دیگر عرصه برای شعارهای انتخاباتی همانند آنچه در انتخابت قبلی ریاست جمهوری داده شده فراهم نیست و مردم دیگر از شعار زدگی اصلاح طلبان خسته شده اند و به دنبال مرد عمل هستند. شاید این فرصت باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری فرصتی باشد تا جهانگیری در خلوت خود از این تصمیم برگشته و بیش از این سبقه سیاسی خود را مخدوش نکند.

کیهان اعتراف رسانه حزب کارگزاران سازندگی به کلاهی برسر دولت تدبیر و امید در قضیه برجام رفته در نوع خود جال توجه است. ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران می گوید :«برجام برای کشور درس آموز بود.در راستای درس آموزی از برجام، نیل به توافق جامع در آینده، با بازی با حاصل جمع جبری مثبث یا چناچه در ادبیات دیپلمات های ایرانی مصطلح اســت، سیاست برد- برد، در صورتی امکان پذیر است که شاهد شناخت دقیق مناسبات بین المللی وخروج ا ز فضای ذهنی جنگ سرد که همچنان بر بخشی از سیاست گذاران و گارگزاران سیاست خارجی ایران حاکم است، باشیم.» این نوشتار نشان می دهد که پس از گذشت 5 سال از برجام مشخض شد دولت شناخت درست و صحیحی از مناسبات بین المللی نداشته و بدون پشتوانه منطقی تمامی تخم مرغ های کشور را در سبد برجام گذاشتته و این خسارت های بی جبران را پدید آورده است. واقعا اگر دولت به نوشته این روزنامه اصلاح طلب بدون شناخت به پای میز مذاکره رفته چرا از آن تا این اندازه دفاع می کند و حاضر نیست به اشتباهات خود اعتراف نماید. ضمن اینکه نویسنده این مطلب بازهم در بخشی از گفته های خود ادعا دارد که شاید در آینده نیزتوافقی جامع تر منعقد شده و بیش از این کشور درگیر توافقاتی غیر کارشناسی شود. کارگزاران سیاست خارجی کشور در طول این 5 سال با افکار عمومی بازی کردند و با اینکه خود از ابتدا می دانستند توان حضور در این عرصه را ندارند اما داشته های این کشور را پای قراردادی گذاشتند که خود از ابتدا برای حضور در آن آمادگی لازم را نداشتند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت