عضو مجلس خبرگان: سؤال و استیضاح باید با روحیه حل مشکل انجام شود

کد خبر: 1006773

عضو مجلس خبرگان گفت: نظارت و سؤال باید در یک سازوکار عقلانی شکل بگیرد که هر بیننده‌ای را به تأیید وادار کند نه اینکه برخاسته از جوزدگی و یا جانب‌داری از یک جریان خاص باشد.

عضو مجلس خبرگان: سؤال و استیضاح باید با روحیه حل مشکل انجام شود

خبرگزاری فارس: حجّت‌الاسلام محمّد حاج ابوالقاسم دولابی، عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بیانات رهبر معظّم انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس یازدهم گفت: مجلس شورای اسلامی از اصلی‌ترین نهادهای نظام است و وظایف مهمی را به دوش دارد، از جمله اینکه می‌تواند از دولت و مسئولین سؤال داشته باشد و حتی در برخی موارد، برخی از ارکان دستگاه اجرایی را استیضاح کند.

سؤال و استیضاح اگر در مسیر درست نباشد گرهی بر گره‌ها خواهد افزود

وی ادامه داد: نکته مهم این است که این ظرفیت با چه هدفی برای مجلس قرار داده شده است. طبیعتاً هدف از این ظرفیت، حل مسائل کشور و جلوگیری از هدر رفت منابع و معطل ماندن سرمایه‌های کشور است. اگر قرار باشد این ظرفیت تبدیل به ابزاری برای تسویه حساب و یا خدای ناکرده رفتارهایی برخاسته از عصبانیت و مانند آن شود و در غیر چارچوب اخلاقی و شرعی صورت بگیرد،‌ به ضدّ خودش تبدیل می‌شود.

عضو مجلس خبرگان تأکید کرد: ابزار سؤال و استیضاح اگر خارج از چارچوب و غیر از مسیر درست خود انجام شود، نه‌تنها موجب حل مسائل نمی‌شود بلکه منجر به گره خوردن بیشتر مسائل کشور می‌شود.

سؤال و استیضاح باید با روحیه حل مشکل انجام شود

حاج ابوالقاسم افزود: با توجه به این نکات، باید گفت که مجلس می‌تواند از سؤال و حتی استیضاح بهره ببرد، به شرط اینکه اولاً این سؤال و استیضاح با روحیه حل مشکل باشد، ثانیاً همه جوانب مسئله دیده شده باشد، ثالثاً تبعات و پیامدهای این سؤال یا استیضاح به ‌طور کامل مورد توجه نمایندگان قرار بگیرد تا در نهایت این سؤال یا حتی استیضاح به حل مسائل کشور بیانجامد و گرهی بر گره‌ها نیافزاید.

وی با بیان اینکه انقلاب جریانی است که آرمانگرایی را با عقلانیت در هم آمیخته و انقلابی‌گری به معنای حرکات احساسی و غیر عاقلانه و خارج از مجرای اعتدال نیست، تصریح کرد: فرد انقلابی با حفظ تمامی ارزش‌ها و با تکیه بر عقلانیت و رعایت همه جوانب، روحیه انقلابی را جلو می‌برد.

عقلانیت انقلابی باید بر تمامی فعالیت‌های مجلس سایه بیاندازد

عضو خبرگان افزود: طبیعتاً مسئله نظارت که از اصلی‌ترین وظایف مجلس است در همین چارچوب ارزیابی می‌شود و لازم است که عقلانیت انقلابی بر تمامی فعالیت‌های مجلس انقلابی از جمله نظارت سایه بیاندازد و به تعبیری، نظارت و سؤال در یک سازوکار عقلانی شکل بگیرد که هر بیننده‌ای را به تأیید و تشویق وادار کند نه اینکه خدای ناکرده احساس شود که این سؤال و پیگیری، برخاسته از جوزدگی و یا جانب‌داری از یک جریان خاص و یا عدم جامع‌نگری مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت