هدف «اقتصاد مقاومتی» از دید محسن رضایی

کد خبر: 1004093

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برنامه‌ریزی بخشی آسیب‌های جدی به اقتصاد ملی زده است و هدف اقتصاد مقاومتی پایان دادن به این روش‌های غلط در اداره اقتصاد ملی است.

هدف «اقتصاد مقاومتی» از دید محسن رضایی

خبرگزاری مهر: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام شامگاه روز گذشته (چهارشنبه) به ریاست محسن رضایی دبیر مجمع تشکیل جلسه داد.

محسن رضایی در این نشست و در ادامه بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در خصوص تحقق اهداف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شد.

بر اساس این گزارش، در این جلسه سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارشی از جهت گیری ها، اقدامات و برنامه‌های این وزارت خانه را به اعضای هیات عالی نظارت ارائه کرد.

حسین مدرس خیابانی از تلاش این وزارت خانه برای برنامه ریزی جامع در جهت تحقق کامل اهداف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: برنامه ریزی کلانی شامل چهار راهبرد اصلی، هفت محور و ۴۰ برنامه اجرایی طراحی کرده ایم که بطور مستمر رصد و ارزیابی می‌شود.

وی افزود: تکمیل ۱۸۴ طرح نیمه تمام پیشران، احیاء و فعال سازی یک هزار و ۲۰ معدن و ۲۵ کارخانه فراوری، حمایت از پروژه‌های دانش بنیان، فعال سازی دو هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی در داخل و خارج از شهرک‌های صنعتی، بخشی از هدف گذاری وزارت صمت در راستای تحقق اهداف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در سال جاری است.

در ادامه این نشست دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به اهمیت جایگاه صنعت معدن و تجارت در اقتصاد کشور توجه ویژه و تمرکز بر اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را یادآور شد و افزود: اهتمام به این سیاست ها، روند اقتصاد ملی به سمت اقتصاد مقاومتی را بهبود و سرعت خواهد بخشید.

رضایی ارتباط مطلوب بین نهاد‌ها و دستگاه‌های اقتصادی و نگاه جامع در تصمیم گیری‌ها را حلقه مفقوده چرخه صنعت و اقتصاد دانست و گفت: اگر صنعت هدفمند طراحی وبرنامه ریزی نشود، آن گاه فعالیت‌های اصلی مانند کشاورزی، معدن و خدمات بدون ارتباط با صنعت خواهند ماند.

وی تصریح کرد: برنامه ریزی بخشی آسیب‌های جدی به اقتصاد ملی زده است و هدف اقتصاد مقاومتی پایان دادن به این روش‌های غلط در اداره اقتصاد ملی است. ازطرف دیگر اگر زنجیره تولید و زنجیره ارزش به خوبی در هدف گذاری‌ها و برنامه ریزی‌ها مد نظر قرار گیرد فشار‌ها و تکانه‌ها باعث بروز چالش‌هایی که امروز با آن مواجه هستیم نخواهد شد.

در پایان و پس از ارائه دیدگاه‌های اعضای هیات عالی نظارت مقرر شد، گزارش تکمیلی وزارت صمت تهیه و ارائه شود.

رضایی: تجربه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نخستین تجربه ارتباط با نخبگی است

دبیر مجمع تسخیص مصلحت نظام گفت: تجربه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نخستین تجربه ارتباط پیشرفت با نخبگی در کشور است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام طی سخنان خود در یکصد و نود و دومین جلسه شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اظهار داشت: تجربه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نخستین تجربه ارتباط پیشرفت با نخبگی در کشور است.

وی تجربه الگو را نخستین تجربه ارتباط پیشرفت با نخبگی در کشور دانست و ادامه داد: نظرات مجمع که حاصل برگزاری جلسات صحن و کمیسیون‌های مجمع و مصاحبه با اعضای مجمع بوده است، به‌زودی پس از جمع‌بندی در کمیته منتخب مجمع به ریاست رئیس مجمع، نهایی و به حضور مقام معظم رهبری و مرکز ارسال خواهد شد و سپس جلسات مشترک بین مرکز و مجمع برگزار شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اهمیت نظریه‌پردازی برای پیشرفت در ادامه با تأکید بر کلام رهبری که اگر این نظریه‌پردازی انجام نشود نظریه‌های غربی و مادی، جای آن را پر خواهد کرد، گفت: تحول بنیادین در فرهنگ و اقتصاد، مورد نیاز است و اصلاحات در فرهنگ و اقتصاد را با استفاده از تجربه سیاست، دفاع و امنیت می‌توان انجام داد.

رضایی در ادامه افزایش تعامل بین مجمع و مرکز را خواستار شد.

هم‌چنین در این جلسه صادق واعظ زاده رئیس شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در فراخوان تکمیل و ارتقای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ارکان نظام را مورد خطاب قرار دادند و اولین مخاطب ایشان، مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی و ارائه پیشنهاد‌های لازم به منظور اطمینان از کفایت الگو به عنوان سند بالادستی سیاست‌های کلان و نیز بازنگری سیاست‌ها در چارچوب الگو پس از ابلاغ آن بود.

وی با یادآوری تعامل مرکز و مجمع در دوسال گذشته اظهار امیدواری کرد که هر چه زودتر، نظرات مجمع در اختیار مرکز قرار گیرد تا در تکمیل و ارتقای الگو مورد استفاده واقع شود.

رئیس شورای عالی یادآور شد: پس از وصول نظرات مجمع، این نظرات در جلسات مشترک بررسی و استفاده کافی از آن‌ها در تکمیل و ارتقای الگو خواهد شد.

واعظ زاده افزود: اندیشکده‌های مرکز نیز آماده بررسی نظرات واصله با حضور نمایندگان مجمع خواهند بود. مباحث نظری نیز انشاالله ادامه پیدا خواهد کرد و در فرایند بلند مدت بازنگری و به روزرسانی الگو از نتایج آن استفاده خواهد شد.

یکصد و نود و دومین جلسه شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به منظور استماع و بحث و بررسی نظرات و پیشنهاد‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص سند الگو برگزار شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت