سرویس ترجمه فردا؛ طاها ربانی: در این مطلب درباره کاربردها و خاصیت شگفت انگیز اسانس قهوه، خواص قهوه برای پوست صورت، خواص دانه قهوه، خرید روغن قهوه، خواص قهوه فوری، فواید قهوه، فواید خوردن قهوه در صبح، خواص دارویی قهوه و خواص شیرقهوه به شما اطلاعاتی میدهیم.
اسانس یا عصارهی قهوه خواص و کاربردهای زیادی دارد ازجمله: کاهش رادیکالهای آزاد، بهبود خلقوخو، کاهش تب، تحریک اشتها، حفاظت از دستگاه ایمنی بدن، کمک به سلامت ریهها، پیشگیری از پیری زودرس، کاهش حالت تهوع، کمک به ٰآرامسازی و تسکین واکنشهای آلرژیک. البته در کنار این فواید اسانس قهوه ممکن است عوارض جانبی هم داشته باشد ازجمله اگزمای پوستی، واکنش آلرژیک و برخی مشکلات در حاملگی. اگر از اسانس قهوه بهدرستی استفاده کنید و با پزشک خود در ارتباط باشید اکثر این عوارض جانبی قابلاجتناب است.
اسانس قهوه از عصارهگیری از دانههای قهوه به روش فشار سرد به دست میآید. این عصارهی قوی بویی شبیه بوی یک فنجان قهوهی تازه میدهد و سرشار از طیف وسیعی از آنتیاکسیدانها و سایر مواد مؤثرهی مفید برای سلامتی است. دانههای قهوه از گیاه قهوه به دست میآید که نام علمیاش قهوهی عربی است و یکی از شایعترین و پر خواهانترین گیاهان در جهان است. کافی است نگاهی به بازار جهانی قهوه بیندازید که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد و ۲۰ میلیاردش فقط در بخش صادرات قهوهی خام است. با این حجم از مصرف قهوه جای تعجب نیست که اسانس قهوه هم بهسرعت بین مردم محبوب شود.
خواص اسانس قهوه در کنار سایر ترکیبات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانیاش بیشتر به خاطر فیتواسترولها و اسید اولئیک و اسید لینوئلیک موجود در آن است.
خواص و کاربردهای اسانس قهوه
استفاده از اسانس قهوه بهخصوص برای افراد زیر مفید خواهد بود: افرادی که از اضطراب، تنشهای عضلانی، مشکلات تنفسی، افسردگی، بیماریهای التهابی، مشکلات معدهای، سرماخوردگی، آنفولانزا، سرفه، سوختوساز پایین، کمبود اشتها، آلرژی رنج میبرند و همچنین کسانی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان هستند.
افزایش اشتها
رایحهی این اسانس بهتنهایی کافی است تا سیستم لیمبیک بدن را تحریک کند و احساس گرسنگی را برانگیزد. این خاصیت بهویژه برای افرادی که در دورهی نقاهت یک بیماری طولانیمدت به سر میبرند و همچنین آنها که از اختلالات خوردن یا سوءتغذیه رنج میبرند بسیار مهم است.
جلوگیری از بیماریهای مزمن
آنتیاکسیدانهای موجود در عصارهی قهوه میتوانند به کاهش استرس اکسیداتیو در پوست، افزایش جریان خون و پیشگیری از عفونتها و بیماریهای مزمن کمک کند. این عصارهی روغنی از بروز چروک، لکوپیس و لکههای پیری جلوگیری میکند و همچنین انعطاف پوست را افزایش میدهد. شما میتوانید مقداری کمی از روغن قهوهی محلول یا ترکیبشده با یک روغن پایه را به قسمتهایی از پوستتان که میخواهید درخشان و زیبا شود بمالید.
بهبود سلامت ریوی
استنشاق اسانس قهوه به تسکین التهاب در دستگاه تنفسی و پیشگیری از عفونتهای ریوی کمک میکند.
پیشگیری از سرطان
تحقیقات در مورد اثرات عصارهی روغنی قهوه بر سرطان و جهش سلولی هنوز ادامه دارد. تراکم اسید اولئیک و لینوئلیک به همراه سایر آنتیاکسیدانها در اسانس قهوه باعث شده این ماده را بهعنوان کاهشدهندهی خطر ابتلا به سرطان و استرس اکسیداتیو در قسمتهای مختلف بدن بهحساب آورند.
کاهش التهاب
یکی از بهترین کاربردهای عصارهی روغن قهوه در درمان دردهای عضلانی و مفصل دردناک است. ماساژ دادن مقدار اندکی از این روغن بر روی نواحی دردناک و ملتهب میتواند عضلات را شل کرده و با افزایش فشارخون در محل درد فرآیند بهبود را سرعت ببخشد. این عصارهی روغنی برای سایر مشکلات التهابی مانند سردردها، ناراحتیهای دستگاه گوارش، آرتروز و نقرس هم مفید است.
پیشگیری از حساسیتها
تحقیقات نشان میدهد که مواد مؤثرهی موجود در اسانس قهوه میتواند به قطع واکنشهای آلرژیک کمک کند. اسانس قهوه از طریق کمک به دستگاه ایمنی بدن در جهت عملکرد بهینهتر و دقیقتر میتواند از بار و فشار دستگاه ایمنی بکاهد.
کاهش استرس و اضطراب
بسیاری از مردم برای کاهش استرس، بهبود خلقوخو و پیشگیری از افسردگی، به استفاده از اسانس قهوه روی میآورند. پخش این رایحهی غنی و گرم در سرتاسر خانهتان میتواند برای شما حس آرامش به ارمغان بیاورد.
بهبود گوارش
اگر شما از ناراحتیهای گوارشی مانند تهوع، یبوست یا سندروم رودهی تحریکپذیر رنج میبرید، آنتیاکسیدانها و اسیدهای موجود در عصارهی قهوه میتواند به رفع مشکلتان کمک کند. این اسانس میتواند گوارش را بهینه کند، احساس تهوع و استفراغ را از بین ببرد و کاری کند که حداکثر مواد مغذی در فرآیند گوارش جذب بدن شوند.
عصاره یا اسانس قهوه چگونه تهیه میشود؟
اکثر مردم ترجیح میدهند عصارهی قهوه را از بازار خریداری کنند، اما شما میتوانید با دانههای قهوه، روغنزیتون، یک ٰآرامپز، یک شیشهی دردار (شیشهی مربا)، یک صافی و مقداری تور یا پارچهی درشتبافت، عصارهی روغن خودتان را در خانه تهیه کنید. برای این کار هم میتوانید از دانههای خام قهوه استفاده کنید هم میتوانید از دانههای برشتهشده استفاده کنید تا سرعت خروج اسیدها و مواد شیمیایی فعال از دانهها افزایش یابد.
دستور تهیه
مواد تشکیلدهنده و ابزار تهیه: • ۱۷۰ گرم دانهی قهوه (سبز یا برشته) • ۶ فنجان روغنزیتون فرابکر • آرامپز • صافی یا تور • یک شیشهی مربا
گام اول: دانههای قهوه را درون آرامپز بریزید. گام دوم: روغنزیتون را دانههای قهوه اضافه کنید. گام سوم: آن را هم بزنید تا مطمئن شوید همهی دانههای داخل روغن شدهاند و بعد آرامپز را روشن کنید (برای دانههای برشتهشده حرارت کم و برای دانههای تازه از حرارت متوسط و زیاد استفاده کنید) گام چهارم: هر یک ساعت یکبار در آرامپز را بردارید و مخلوط را هم بزنید. اگر از قهوهی غیر برشتهشده استفاده میکنید بیشتر به آن سر بزنید تا نسوزند. بهمحض قهوهای شدن دانههای قهوهی غیر برشته یا سبز حرارت را کم کنید. گام پنجم: سر زدن و هم زدن را ۸ تا ۱۰ ساعت ادامه دهید. گام ششم: تور را بالای شیشهی مربا بگذارید و صافی را بالای آن قرار دهید. گام هفتم: دانههای قهوه را بهآرامی از آرامپز خارج و با صافی فیلتر کنید. گام هشتم: صافی و توری ناخالصیها را میگیرند. گام نهم: باقیماندهی روغن را از آرامپز از صافی و توری عبور دهید. گام دهم: در شیشهی مربا را محکم ببندید و در مکانی تاریک و خنک نگه دارید.
عوارض جانبی عصاره قهوه عوارض جانبی عصارهی قهوه میتواند شامل مواردی مانند واکنشهای آلرژیک و اگزمای پوستی و همچنین ناراحتیهای گوارشی شود. عموماً، اما ازنظر اکثر متخصصان اسانس قهوه فرآوردهای بدون ضرر است. • حساسیتهای پوستی: هر نوع اسانس روغنی میتواند هنگام استفاده بر روی پوست به واکنش آلرژیک منجر شود بنابراین اگر برای بار اول است که میخواهید از آن استفاده کنید ابتدا مقدار کمی از آن را روی قسمت کوچکی از بدنتان امتحان کنید و ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید. در صورت بروز قرمزی، ورم یا خارش از مصرف آن صرفنظر کنید. واکنشهای آلرژیک: برخی از افراد به عصارهی قهوه حساسیت دارند بهخصوص اگر آن را بخورند. در چنین مواردی اصلاً آن را مصرف نکنید.
مصرف در زمان بارداری و در کودکان: عموماً توصیه میشود زنان باردار یا شیرده از مصرف اسانس قهوه اجتناب کنند و با پزشک خود در این زمینه مشورت کنند. مصرف این عصاره در کودکان هم توصیه نمیشود.
دیدگاه تان را بنویسید