آیا امام رضا (ع) فرزندنی به نام حسن داشتند؟

کد خبر: 847296

در فرهنگ عرب، برای انتخاب کنیه افراد، گاهی از نام فرزند آن شخص استفاده می‌شود. در این حالت، نام فرزند بزرگ‌تر به کلمه «اَب» یا «اُم» اضافه می‌شود و به عنوان کنیه، به پدر یا مادر او اطلاق می‌شود؛ مانند «ابو الحسن» که کنیه امام علی (ع) و بر گرفته از نام فرزند بزرگ ایشان امام حسن (ع) است.

سرویس سبک زندگی فردا: در فرهنگ عرب، برای انتخاب کنیه افراد، گاهی از نام فرزند آن شخص استفاده می‌شود. در این حالت، نام فرزند بزرگ‌تر به کلمه «اَب» یا «اُم» اضافه می‌شود و به عنوان کنیه، به پدر یا مادر او اطلاق می‌شود؛ مانند «ابو الحسن» که کنیه امام علی (ع) و بر گرفته از نام فرزند بزرگ ایشان امام حسن (ع) است و نیز امام هادی (ع) که به مناسبت فرزندشان امام حسن عسکری (ع)، «ابوالحسن الثالث» نامیده می‌شود. به نقل از پایگاه عرفان بخوانید. اما در برخی از موارد، بدون توجه به نام فرزند (خصوصاً برای کسانی که فرزند ندارند) با استفاده از برخی ویژگی‌های موجود در افراد، برای آنان کنیه قرار داده می‌شود. به عنوان مثال؛ می‌توان به کنیه «ابو تراب» اشاره کرد که به جهت خاکی بودن امام علی (ع)، به حضرتشان اطلاق می‌شد. امام رضا (ع) فرزند خود، امام جواد (ع) را برای احترام و تعظیم، همواره با کنیه «ابو جعفر» خطاب می‌کردند، در حالی که ایشان خردسال بوده و ازدواج هم نکرده بودند.
درباره امام کاظم (ع) باید گفت؛ ایشان فرزندان زیادی داشتند که نام یکی از آن‌ها «حسن» بود و ممکن است که این کنیه، از نام همین فرزند گرفته شده باشد. علاوه بر این؛ ایشان کنیه‌های دیگری نیز مانند «ابو ابراهیم» و «ابو اسماعیل» داشتند که برگرفته از نام فرزندان دیگرشان بود. اما امام رضا (ع) که در سن بالا صاحب فرزند شدند، ظاهراً برگزیدن کنیه برای ایشان از نوع دوم می‌باشد و شاید بتوان معنای ضمنی این کنیه را «پدر انسانی زیبا و نیک» دانست.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت