هنگام گرمازدگی غذا‌های چرب و با ادویه مصرف نکنید

کد خبر: 843164

متخصص تغذیه و سلامت در رابطه با افزایش میزان مبتلایان به گرمازدگی در تابستان، گفت:در روز‌های داغ تابستان افراد باید سعی کنند علاوه بر قرار نگرفتن در زیر نور مستقیم آفتاب به مدت زیاد، از خوردن غذا‌هایی که سبب افزایش متابولیسم بدن می‌شوند نیز خودداری کنند.

هنگام گرمازدگی غذا‌های چرب و با ادویه مصرف نکنید

خبرگزاری میزان: آرزو رضا زاده، متخصص تغذیه و سلامت، افزایش ابتلا به گرمازدگی را در تابستان به دلیل دمای بالای هوا دانست و گفت: طی روز‌های اخیر شاهد افزایش دمای هوا در بسیاری از شهر‌ها هستیم که سبب ابتلا به گرما زدگی در میان افراد و سنین مختلف شده است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر استفاده زیاد از مایعات در این روز‌ها، افزود: میزان مصرف مایعات در روز‌های عادی سال برای افراد ۸ تا ۱۲ لیوان توصیه شده است که در هنگام گرما و برای جلوگیری از گرمازدگی این مصرف باید افزایش پیدا کند. بطوریکه هر نیم الی یک ساعت یک لیوان آب و در طی روز ۱۶ لیوان آب باید نوشیده شود.

هنگام گرمازدگی غذا‌های چرب و با ادویه زیاد مصرف نکنید

رضا زاده با اشاره به از بین رفتن سدیم، پتاسیم و آهن بدن هنگام تعریق در گرما، گفت: در هنگام گرمازدگی بسیاری از صیفی جات مانند خیار، هندوانه، طالبی جایگزین الکترولیت‌ها یا مواد معدنی از دست رفته بدن خواهند شد که مصرف آن‌ها را بسیار توصیه می‌کنیم.

وی با بیان عدم قرار گرفتن افراد زیر نور مستقیم آفتاب، افزود: در روز‌های داغ تابستان افراد باید سعی کنند علاوه بر قرار نگرفتن در زیر نور مستقیم آفتاب به مدت زیاد، از خوردن غذا‌هایی که سبب افزایش متابولیسم بدن می‌شوند نیز خودداری کنند.

این متخصص تغذیه و سلامت غذا‌های سرخ شده و با چربی بالا را از این نوع مواد غذایی دانست و گفت: غذا‌های سرخ شده و دارای ادویه زیاد دمای بدن را بالا می‌برند و به گرمای بیشتر بدن فرد دامن می‌زنند. افراد باید سعی کنند از غذا‌های آب پز یا پیش غذا‌هایی مانند ماست و خیار، غذا‌های بسیار تازه و گیاهی استفاده کنند.

وی بروز گرمازدگی را خطرناک عنوان کرد و اظهار داشت: در هنگام مشاهده حال وخیم بیمار در زمان گرمازدگی حتما شخص را نزد پزشک برده، زیرا خطر از بین رفتن هوشیاری فرد بیمار وجود دارد. اما اگر سطح گرمازدگی شخص به میزان متوسط است خود بیمار می‌تواند با استفاده از یک لیتر آب همراه با یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق چایی خوری نمک آن‌ها را مخلوط کرده و آن را مصرف کرده تا بدن به حالت تعادل برسد.

رضازاده با توصیه بیماران از عدم خوردن غذای حجیم هنگام گرمازدگی، گفت: بهتر است شخص گرمازده تا ۳ ساعت از غذا‌های سبک و نوشیدنی‌هایی مانند بهارنارنج یا آب بیموی تازه استفاده کند.

این متخصص تغذیه درباره بروز گرمازدگی در نوزادان نیز افزود: هنگام مشاهده گرمازدگی نوزاد، مادر به هیچ وجه شیر خود را به نوزاد قطع نکند و دفعات آن را نیز بیشتر کند و به دکتر مربوطه مراجعه کنند. همچنین برای کودکان یک سال به بالا می‌توان از همان ترکیب آب، شکر و نمک و آبمیوه‌های طبیعی و نوشیدنی‌هایی مانند خاکشیر می‌توان تجویز کرد.

وی برای مصرف کودکان زیر یک سال استفاده از عرقیجات را مضر و خطر ابتلا به آلرژی را برای آن‌ها بسیار بالا دانست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت