سرویس سبک زندگی فردا: شامیها انواع مختلفی دارن، اما بعضی از اونها تو ماه رمضون خیلی طرفدار داره. یکی از این شامیها هم، شامی لپه یا شامی پوک هستش که پای ثابت سفرههای افطار گیلانی هاست و معمولا گیلانیها این شامی رو همراه سبزی خوردن و پنیر میخورن که این ترکیب طعم لذیذ این شامی رو چند برابر میکنه.
مواد لازم برای تهیه شامی لپه
۴۰۰ گرم گوشت گوساله یا گوسفندی ۴۰۰ گرم لپه ۴ عدد تخم مرغ ۱ عدد پیاز زعفران به مقدار لازم نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم مراحل تهیه شامی لپه
برای تهیه این شامی خوشمزه اول از همه باید گوشت رو بپزیم. پس پیاز رو خورد میکنیم و تفت میدیم و وقتی پخت و کمی رنگش برگشت، بهش زرچوبه اضافه کرده و گوشت رو هم داخلش میریزیم. تفت دادن گوشت گوشت و پیاز رو یکم تفت میدیم تا رنگ گوشت برگرده. تغییر رنگ گوشت بعد به گوشت آب اضافه میکنیم تا بپزن. البته بهتره آب رو بیش از حد نریزیم، چون بهتره مزه گوشت به آبش نره و وقتی پخت تنگ آب شده باشه. دقت کنین که وقتی گوشت پخت کمی نمک هم بهش اضافه کنین و بعد بذارین آبش رو بکشه. پختن گوشت وقتی گوشت پخت و سرد شد ریش ریشش میکنیم. ریش ریش کردن گوشت لپههایی که از قبل خیس کردیم و پختیم و آبشون هم کاملا کشیده شده رو با گوشتکوب خوب میکوبیم تا کاملا حالت پوره بگیرن و بعد گوشت ریش ریش شده رو به لپهها اضافه میکنیم. ارائه شده توسط
برای تهیه شامی میتونیم لپه پخته و گوشت رو داخل غذا ساز بریزیم یا با چرخ گوشت چرخ کنیم، اما به نظر من بهتره ریش ریشهای گوشت موقع خوردن شامی احساس بشه، چون خیلی در دلپذیرتر شدن شامی تاثیر داره. اضافه کردن گوشت به لپه کوبیده در این مرحله باید گوشت و لپه رو خیلی با حوصله ورز بدیم تا کاملا به خورد هم برن و گوشت تبدیل به ریش ریشهای خیلی باریک بشه که به سختی دیده بشن. ورز دادن مواد در نهایت تخم مرغ ها، زعفران، نمک و فلفل رو به مواد اضافه کرده و باز هم ورزشون میدیم. اضافه کردن تخم مرغ حالا باید شامیها رو شکل بدیم تا برای سرخ کردن آماده بشن پس یه گلوله از مواد برمیداریم. شکل دادن شامی بعد کف دستمون فشار میدیم تا گرد بشه و با انگشتمون یه سوراخ وسطش ایجاد میکنیم. سوراخ کردن شامی حالا داخل ماهیتابه روغن ریخته و وقتی داغ شد شامیها رو توش میچینیم. احتیاجی نیست که در ماهیتابه بسته باشه. فقط باید با شعله خیلی ملایم شامی هارو سرخ کنیم تا تخم مرغهای توش هم خوب بپزن. سرخ کردن شامی بعد از اینکه یه طرف طلایی شد برشون میگردونیم تا هر دو طرف شامیها طلایی و سرخ بشه و بعد هم روی یه دستمال میذاریمشون تا روغن اضافیشون بره.
البته این مدل شامی خوشبختانه خیلی کم روغن به خودش میکشه. طلایی شدن هر دو طرف
حالا شامیهای پوک و خوشمزه ما حاضره و میتونیم هر طور دوست داریم نوش جونشون کنیم … شامی لپه تصویر زیر مربوط به نحوه سرو گیلانی شامیها هستش همراه سبزی خوردن و پنبر.
منبع: 2نفره
دیدگاه تان را بنویسید