در ماه رمضان افراد چاق چاق‌تر و لاغر‌ها لاغرتر می‌شوند

کد خبر: 814772

برخلاف انتظاری که روزه دار‌ها از ماه مبارک رمضان دارند ماه مبارک ماهی است که افراد چاق را چاق‌تر و افراد لاغر را لاغرتر می‌کند، ولی با کمی تامل و برنامه ریزی می‌توانیم این ماه پر فضیلت را به بهترین فرصت برای کاهش وزن تبدیل کنیم.

در ماه رمضان افراد چاق چاق‌تر و لاغر‌ها لاغرتر می‌شوند

سرویس سبک زندگی فردا: به نقل از کرمانی این مطلب را بخوانید.

"یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُون"‌ای افرادی که ایمان آورده‌اید! روزه بر شما نوشته شده، همانگونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید (سوره بقره، ۱۸۳)

در ماه رمضان افراد چاق چاق‌تر و لاغر‌ها لاغرتر می‌شوند

برخلاف انتظاری که روزه دار‌ها از ماه مبارک رمضان دارند ماه مبارک ماهی است که افراد چاق را چاق‌تر و افراد لاغر را لاغرتر می‌کند، ولی با کمی تامل و برنامه ریزی می‌توانیم این ماه پر فضیلت را به بهترین فرصت برای کاهش وزن تبدیل کنیم.

برای دست یابی به این نتیجه بایدعلل افزایش وزن حاصل در این ماه را شناسایی کنیم که بتوانیم جلوی آن را بگیریم و با یک برنامه ریزی از آن برای کاهش وزن استفاده کنیم.

علت افزایش وزن در این ماه را می‌توان در یک جمله خلاصه کرد:پرخوری و کاهش فعالیت یعنی:انرژی دریافتی در ماه رمضان بر انرژی مصرفی غالب می‌شود.

شش علت را می‌توان برای پدیده افزایش وزن در این ماه شناسایی کرد، و برای هر یکی از آن‌ها یک سری پیشنهاد مطرح نمود که این ماه مبارک را تبدیل به ماه کاهش وزن کنیم نه افزایش وزن.

۱-افزایش کمی وکیفی غذا‌های دریافتی در ماه مبارک رمضان

با یک نگاه به بازار خواربار فروشی، قصابی‌ها وشیرینی فروشی‌ها در ماه شعبان و در اوایل حلول ماه مبارک رمضان یک جُنب وجوش و حرکت در بازار فروش خوراکی‌ها وشیرینی جات احساس خواهیم کرد.

راه حل:

در نوع و مقدار خرید احتیاط کنید وحد اقل را بخرید. هنگام گرسنگی به خرید نروید؛ زیرا در این حالت خرید شما چندین برابر خواهد بود. قبل از رفتن به خرید نیاز‌ها را تعیین کنید و بنویسید وطبق نوشتار خریداری کنید.

۲- حدیثی از پیامبر گرامی (ص) وارد شده که می‌فرمایند: نوم الصائم عباده:خواب روزه دارعبادت است. بسیاری از افراد ازاین حدیث سوء استفاده می‌کنند وتحرک خود را در این ماه کم میکنند واز طرف دیگر ورزش را کاملا کنار می‌گذارند.

راه حل:

بهتر است در ماه مبارک رمضان سطح ورزش را از نظر شدت و مدت کاهش دهیم. مثلا اگر قبل از ماه مبارک می‌دویدید آن را به پیاده‌روی تبدیل کنید، یا اگر به مدت یک ساعت ورزش می‌کردید زمان آن را نیم ساعت کاهش دهید. یک ساعت پس از افطار بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی است. همچنین می‌توانید ۲۰ دقیقه زودتر از خواب بلند شوید و قبل از خوردن سحری ورزش کنید. ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی و شنا بهترین نوع ورزش در این ماه مبارک هستند. ورزش در ماه رمضان از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند.

۳- خداوند بدن انسان را هوشمند خلق کرده، بنا براین اگر روزه دار افراط در تغذیه نکند و روزه گرفتن او همراه با کاهش وزن باشد بدن او تصور می‌کند که فرد در قحطی به سر می‌برد. بدن برای مقابله با پدیده قحطی وبرای جلوگیری از کاهش بیش از حد وزن اقدام به کاهش سوخت پایه می‌کند ومانع کاهش وزن می‌شود.

راه حل:

برای مقابله با کاهش سوخت بدن هیچ راهی جز افزایش فعالیت در ماه مبارک رمضان ندارید که جلو این کاهش سوخت را بگیرید.

۴-، چون فرصت کمتری از افطار تا سحر وجود دارد. در ماه رمضان روزه دار ولع بیشتری به غذا خوردن پیدا می‌کند.

راه حل:

برای کنترل این موضوع پیشنهاد می‌شود از سینی‌های سلف سرویس یا سینی‌های بیمارستانی استفاده کنید. تک تک غذا‌های مورد نیاز خود را از سفره با اندازه‌هایی که قبلا آموختید در سینی بچینید وبه هیچ وجه به غذای دیگری دست نزنید. باید از اراده استفاده کنید و جلوی این گرایش را بگیرید.

۵-با غذا‌های سنتی ماه مبارک رمضان مثل حلیم، زولبیا، بامیه و کله پاچه که انرژی بالایی دارند چکار کنیم؟

راه حل:

حلیم، زولبیا و بامیه انرژی بالایی دارند واز طرف دیگر کربوهیدرات بالایی نیزدارند. کربوهیدرات زیاد وقتی وارد خون می‌شود وقند خون را افزایش می‌دهد انسولین وارد خون می‌شود که قند‌ها را جمع کند، این امر منجر به کاهش ناگهانی قند واحساس گرسنگی ضعف و حتی در حالاتی به لرزش دست منجر می‌شود. بنا براین باید حد الامکان از اینگونه غذا‌ها پرهیزکنید.

۶-میهمانی‌های ماه مبارک رمضان بیش ازدیگر ماه‌ها می‌باشد و از عوامل رایج افزایش وزن به حساب می‌آید. روزه داری که ۱۶ ساعت غذا نخورده، وقتی باسفره رنگین مواجه می‌شود قطعا دریافتی بیشتری خواهد داشت.

راه حل:

در میهمانی‌ها با اراده آهنین سر سفره بنشینید وتصمیم بگیرید که جمع روزه داران را از قدرت اراده خود شگفت زده کنید. تا غذایتان تمام شد، از سفره بلند شوید.

۷- افطار تا افطار خوردن وبیدارنشدن برای سحری یکی از عوامل افزایش وزن در ماه مبارک رمضان است. یکی از قوانین تغذیه این است که اگر همان سهمیه‌ی غذا را در چند وعده تقسیم کنید لاغر می‌شوید واگر همه آن سهمیه را در یک وعده بخورید چاق می‌شوید. افرادی در ماه رمضان چاق می‌شوند که از افطار تا افطار غذا می‌خورند.

راه حل:

پیامبر گرامی سحری را به شدت به ما سفارش کرده اند وباید حتما مهمترین وعده ما در ماه مبارک رمضان وعده سحری باشد، زیرا ۱۶ ساعت بعد از آن وعده‌ای وجود ندارد و وعده افطار سبک‌ترین وعده قرار بگیرد. بهتر است که آخر شب غذا‌های بین وعده هارا مصرف کنید؛ بنابراین در ماه مبارک بهترین راه حل این است که رژیم ۵ وعده را به سه وعده تقسیم کنید: افطار، آخر شب، و سحری. بهتر است که بعد از افطار تا سحری حد الامکان مصرف آب زیاد را فراموش نکنید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت