آموزش صحیح کاشت هندوانه

کد خبر: 814278

بذر هندوانه را از قبل به مدت ۲۴ ساعت خیسانده و روی ردیف‌هایی به فاصله ۲٫۵ ال ۳ متر روی پشته‌ها و بالای خط آب به فاصله ۷۵ الی ۱۰۰ سانتی متر در داخل گودال‌هایی به عمق ۵ الی ۸ سانتی متر می‌کارند. سپس روی آن‌ها را با خاک نرم می‌پوشانند.

آموزش صحیح کاشت هندوانه
سرویس سبک زندگی فردا: هندوانه گیاهی است یکساله و علفی، دارای ساقه‌های خزنده و طویل که در آن گل‌های نر و ماده روی یک بوته قرار دارند و همیشه تعداد گل‌های نر بیشتر از گل‌های ماده است. هندوانه دارای ارقام و انواع مختلفی است که از نظر شکل، اندازه، رنگ پوست، رنگ گوشت، رنگ و اندازه بذر و همچنین طعم و مزه قابل تشخیص و تفکیک می‌باشند. برخی از محققین مرکز اصلی و محل پیدایش هندوانه را افریقا و برخی آنرا بومی هندوستان می‌دانند.
مشخصات
نام هندوانه نام لاتین Watermelon نام علمی Citrullus Lanatus تیره Curbitaceae شرایط آب و هوایی: گیاه هندوانه بیش از خربزه به آفتاب و تابستان طولانی‌تر احتیاج دارد. هندوانه برای رشد و نمو به فصلی با گرمای طولانی نیاز دارد؛ و نسبت به سرما و یخبندان حساس می‌باشد. بذر هندوانه در دمای ۱۵ ال ۲۰- درجه سانتی گراد جوانه می‌زند و ضمنا در آب و هوای گرم و مرطوب نیز رشد می‌کند، ولی باید توجه داشت که در آب و هوای گرم و مرطوب خطر ابتلا به بیماری‌های قارچی نیز زیاد‌تر خواهد بود. خاک مناسب: بهترین خاک برای کشت هندوانه، زمینی شنی رسی است. چرا که در این گونه زمین‌ها می‌توان محصول زودرس تولید کرد. البته خاک باید از نظر مواد آلی نیز غنی باشد. هندوانه حساسیت چندانی به اسیدیته خاک ندارد و PH مناسب خاک برای رشد هندوانه ۵ الی ۶٫۸ می‌باشد. کود دهی: از نظر نیاز کودی، علاوه بر کود حیوانی برای ارقام پر محصول مانند هندوانه رقم چارلستون گری، کود شیمیایی نیز به مقدار ۱۰۰ الی ۱۲۰ کیلوگرم ازت خالص، ۸۰ ال ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار اسید فسفریک و ۱۰۰ الی ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار پتاس توصیه می‌گردد. طریقه کشت هندوانه در منزل: بایستی آنرا از ۱۵ فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت ماه کاشت. کشت بصورت جوی و پشته‌ای صورت می‌گیرد. بدین صورت که پشته‌ها را با فاصله ۷۰ الی ۱۲۰ سانتی متر از یکدیگر و فاصله بوته‌ها از ۵۰ تا ۸۰ سانتی متر در نظر می‌گیرند. برای کاشت، ابتدا بذور را به مدت ۲۴ ساعت خیس نموده و سپس در گودال‌هایی به عمق ۳ ال ۴ سانتیمتر به تعداد ۲ تا ۳ عدد بذر قرار می‌دهند. پس از آنکه بذور سبز شدند و بوته‌ها ۴ الی ۶ برگه شد قوی‌ترین بوته‌ها را نگه داشته و مابقی را قطع می‌نمایند. وجین کردن، سله شکنی و دادن کود از جمله عوامل مهم در به ثمر رسیدن بهتر گیاه می‌باشد. طریقه کشت هندوانه در سطوح وسیع: کشت هندوانه در سطوح وسیع به دو صورت کشت آبی و کشت دیم انجام می‌گیرد. کشت آبی خود به دو طریق: کشت سنتی با ایجاد جوی و پشته‌های عمیق و یا کشت جدید با ایجاد جوی و پشته‌های کم عمق صورت می‌گیرد. باید توجه داشت از آنجایی که هندوانه برای رشد و نمو به تابستان گرمنیاز دارد. در مناطقی که دارای تابستان کوتاه و معتدل می‌باشند ۳ ال ۴ هفته قبل از شروع فصل گرم بذر را زیر شاسی یا در گلخانه می‌کارند و یا می‌توان از ارقام زود رس هندوانه نیز در این مناطق استفاده کرد. طریقه بذر کاری هندوانه در سطوح کشت وسیع: ۱ - بذر کاری هندوانه آبی: بذر هندوانه را از قبل به مدت ۲۴ ساعت خیسانده و روی پشته‌ها و بالای خط آب به فاصله ۲۵ الی ۵۰ سانتی متر و در گودال‌هایی به عمق ۳ الی ۵ سانتی متر می‌کارند در هر گودال ۲ الی ۳ بذر را کاشته و روی گودال‌ها را با ماسه می‌پوشانند تا از سله بستن جلوگیری شود. ۲ - بذر کاری هندوانه دیم: بذر هندوانه را از قبل به مدت ۲۴ ساعت خیسانده و روی ردیف‌هایی به فاصله ۲٫۵ ال ۳ متر روی پشته‌ها و بالای خط آب به فاصله ۷۵ الی ۱۰۰ سانتی متر در داخل گودال‌هایی به عمق ۵ الی ۸ سانتی متر می‌کارند. سپس روی آن‌ها را با خاک نرم می‌پوشانند. گاهی نیز برای مقاومت در برابر بیماری‌ها از پیوند گیاهچه هندوانه بر روی کدو استفاده می‌شود.
منبع: کشتزار
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد