۱۰ خوراکی معجزه آسا برای سلامت کبد
کبد بزرگترین اندام داخلی بدن انسان است و بیش از ۵۰۰ عملکرد مختلف را بر عهده دارد، از این رو توجه به سلامت آن و استفاده از مواد غذایی که به تقویت آن کمک میکنند بسیار مهم است.
سرویس سبک زندگی فردا: سیر سرشار از ترکیبات گوگردی است و به حفظ نرخ پایدار سمزدایی در کبد کمک میکند. ترکیبات گوگردی با کلسترول و فلزات نیز پیوند تشکیل میدهند و اگر قصد دارید سلامت کبد خود را حفظ کنید، سیر را به گزینهای عالی برای شما تبدیل میکنند.به نقل از سلامت نیوز ، غذا میتواند بهترین دارو باشد. مواد غذایی بسیاری وجود دارند که به حمایت و بهبود شرایط کبد کمک میکنند. سلامت کبد از اهمیت ویژهای برای سلامت کلی بدن انسان برخوردار است.
کبد بزرگترین اندام داخلی بدن انسان است و بیش از ۵۰۰ عملکرد مختلف را بر عهده دارد، از این رو توجه به سلامت آن و استفاده از مواد غذایی که به تقویت آن کمک میکنند بسیار مهم است.
چغندر
چغندر حاوی مادهای به نام بتائین است که گوارش را بهبود میبخشد. یکی از وظایف کبد کمک به گوارش، به ویژه گوارش چربی، از طریق ترشح صفرا است. شما میتوانید چغندر خام را در سالاد یا سوپ رنده کنید، یا چغندرهای بخارپز یا کبابی را در سوپ ها، خورشها و سالاد سبزیجات برگدار استفاده کنید.
روغن نارگیل
مطالعهای جدید که در نشریه Journal of the Science of Food and Agriculture منتشر شد، نشان داد که مصرف روغن نارگیل بکر میتواند به بهبود علائم و نشانههای بیماری کبد چرب کمک کند. کبد چرب اغلب با چربی شکمی، سندرم متابولیک و چاقی مرتبط است که هر سه مورد در بیماری قلبی نقش دارند. به جای استفاده از روغنهای پخت و پز میتوانید از روغن نارگیل استفاده کنید، اما درجه حرارت را باید زیر ۳۲۵ درجه فارنهایت (۱۱۳ درجه سلسیوس) نگه دارید تا از دود کردن و تغییر ماهیت این ماده جلوگیری شود.
قاصدک
مقداری پودر ریشه قاصدک بوداده را به اسموتی شکلاتی خود اضافه کنید تا نه تنها طعم آن را بهبود ببخشد، بلکه به تقویت شرایط کبد نیز کمک کند. ریشه قاصدک عملکرد کبد را تقویت میکند و نرخ سوخت و ساز را افزایش میدهد. مقداری از این محصول را میتوانید به همراه یک فنجان شیر بادام، یک مشت بادام هندی و مقداری یخ نیز در یک دستگاه مخلوط کن ترکیب کرده و از نوشیدنی حاصل لذت ببرید.
بذر کتان و روغن بذر کتان
کتان با زنواستروژنهای مضر - استروژنهای مصنوعی که از پلاستیکها و آلودگی ناشی میشوند - که به تعادل هورمونی بدن انسان آسیب وارد میکنند، پیوند تشکیل میدهد و کار کبد را به منظور پالایش این مواد سمی و دفع آنها تسهیل میکند. بذر کتان را به روشهای مختلف همراه با غلات صبحانه، نان تست، سالادها یا در ترکیب با اسموتیها میتوانید مصرف کنید. روغن بذر کتان را نیز میتوانید به عنوان چاشنی سالاد، مادهای برای مزهدار کردن مواد غذایی و یا به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده اسموتی مصرف کنید.
سیر
سیر سرشار از ترکیبات گوگردی است و به حفظ نرخ پایدار سمزدایی در کبد کمک میکند. ترکیبات گوگردی با کلسترول و فلزات نیز پیوند تشکیل میدهند و اگر قصد دارید سلامت کبد خود را حفظ کنید، سیر را به گزینهای عالی برای شما تبدیل میکنند. سیر تخمیر شده یک گزینه خوب برای افزودن به رژیم غذایی است. نتایج یک مطالعه که در نشریه European Journal of Nutrition منتشر شد، نشان داد که سیر تخمیر شده عمکلرد کبد را بهبود میبخشد.
سبزیجات برگدار
سبزیجات برگدار نیروگاههایی مغذی و مفید برای تقریبا هر چیزی هستند، از این رو چندان جای شگفتی نیست که آنها برای سلامت کبد نیز خوب باشند. نتایج مطالعهای که در نشریه پزشکی Lipids in Health and Disease منتشر شد، نشان داد که مصرف سبزیجات برگدار پروفایل اسید چرب کبد را بهبود میبخشد که نه تنها به ارتقا سلامت کبد کمک میکند، بلکه ممکن است خطر کبد چرب را کاهش دهد و ممکن است خطر بیماری قلبی را نیز کاهش دهد.
لیمو
هیچ فهرست مواد غذایی تقویت کننده کبد بدون لیمو تکمیل نمیشود. لیمو توانایی کبد برای متابولیز گلیکوژن - یک منبع انرژی برای بسیاری از عملکردهای بدن - را تقویت میکند. پژوهشی که در نشریه Toxicology Letters منتشر شد، نشان داد که ترکیبات بسیاری در لیموها وجود دارند که متابولیز گلیکوژن را در کبد بهبود میبخشند.
میسو
نتایج مطالعهای که در نشریه Biochemical and Biophysical Research Communications منتشر شد، نشان داد که میسو نشانگرهای مختلفی از بیماری کبد چرب غیر الکلی را بهبود میبخشد.
جو دوسر
پژوهش منتشر شده در نشریه پزشکی Plant Foods for Human Nutrition نشان داد که مصرف منظم جو دوسر سلامت کبد را تقویت میکند. همچنین، این مطالعه نشان داد که جو دوسر چربی شکمی و چاقی کلی را در شرکت کنندگان کاهش داده است و زمانی که بدانیم که کبد نقش مهمی در گوارش چربی و سوخت و ساز ایفا میکند، این شرایط چندان جای شگفتی نخواهد داشت.
ماست
زمانی که درباره ماست صحبت میکنیم، بیشتر سلامت گوارش مد نظر قرار میگیرد، اما پژوهشی که در نشریه پزشکی Food and Function منتشر شد، نشان داد که میتوان ماست را به عنوان محصولی مفید برای سلامت کبد نیز در نظر گرفت. مصرف ماست حاوی باکتری زنده لاکتوباسیلوس پاراکازئی کاهش تری گلیسیرید و کبد چرب را نشان داد.
دیدگاه تان را بنویسید