۷ پیشنهاد ویژه برای خرید از نمایشگاه کتاب
برای آدمهای کتابخوان، همه کتابها دوست داشتنیاند، اما کتابهایی که درباره کتابها نوشته میشوند، همیشه جذابیت ویژهای داشتهاند. مثل لذت خاصی که اسپرسو دوبل برای قهوه خوران حرفهای دارد. کتاب «اعترافات یک کتابخوان معمولی» مجموعه هجده یادداشت است که در آنها آنه فریمن با زبانی صمیمی و طنزآمیز از ماجراهایش با کتابها میگوید.
سرویس سبک زندگی فردا؛ غزاله صباغیان طوسی: آدمهای زیادی در «بزرگترین رویداد فرهنگی سالانه کشور» شرکت میکنند. آدمهایی که صرفا برای تماشا آمدهاند، آنها که جدی و حرفهای و معمولا عینکیاند و همان طور که چشمشان اسامی غرفهها را چک میکند، یک چرخ دستی پر از کتاب را هم دنبال خود میکشند، آنها که دوست دارند بدون هدف قبلی به نمایشگاه بیایند و مثل شکارچیان مروارید وسط شلوغ پلوغی غرفهها و انبوه کتابها دنبال لذت کشف یک کتاب خوب بگردند، آنها که پرس و جو میکنند، آنها که از مدتها قبل لیست مینویسند و اسامی و اولویت خرید کتابها را بالا و پایین میکنند…
با وجود همه این اختلاف روشها و سلیقهها، روزهای بهاری اواسط اردیبهشت ماه، «کتاب خوب چی سراغ داری؟» یکی از جملاتی است که مثل احوال پرسی زیاد بین اهالی کتاب رد و بدل میشود. اینها تعدادی از کتابهای خوبی است که ما پیشنهاد میکنیم:
یک هدیه فوقالعاده برای نوجوانها و جوانها:
خاطرات سفیر - نیلوفر شادمهری - انتشارات سوره مهر
خاطرات یک دختر محجبه ایرانی که برای ادامه تحصیل راهی فرانسه میشود… ماجرای کتاب ساده است. اما اتفاقاتی که برای نیلوفر شادمهری در این مسیر میافتد آنقدر جالب و شنیدنی است که بعدها بخشی از خاطرات آن سالها میشود کتاب خاطرات سفیر. کتابی که رهبر معظم انقلاب هم خواندنش را به خانمها توصیه کردهاند. یک کتاب پر از خاطرههای کوتاه خواندنی از موقعیتهایی که نیلوفر شادمهری در فرانسه با آنها مواجه میشود. نه به عنوان یک دانشجوی دکتری طراحی صنعتی، بلکه به عنوان فردی که همه جا نماینده کشورش، دینش و مذهبش شناخته میشود. اما نیلوفر جوان چطور در موقعیتهای مختلف از اعتقادش دفاع میکند؟ خاطرات سفیر از آن کتابهای جذابی است که یکی دو روزه تمامش میکنید!
خندوانه با کتاب:
خانه مغایرت - محمدعلی جعفری - انتشارات شهرستان ادب
در میان داستانها، همیشه قصههای طنز جایگاه ویژهای داشتهاند. کتابهایی که هم میشود با آنها سرگرم شد، هم خندید و هم به فرهنگ بومی شهری که ماجراهای قصه در آن میگذرد، سفر کرد. قصه «خانه مغایرت» در یزد میگذرد و ماجراهای تک فرزند خانوادهای متمول است که پس از ازدواجی عاشقانه وارد خانوادهای پرجمعیت و سنتی میشود. تقابل سنت و مدرنیته درون مایه اصلی داستان است و از دل شرایط دشوار جدید که برای سعید ایجاد میشود، موقعیتهای طنزآمیز بسیاری خلق میشود که داستان در بستر آنها شکل میگیرد.
کتابی برای خوشحال کردن بچهها:
با من بازی کنید - انسیه برومندپور، هدی کاویانی - انتشارات قرآن و اهل بیت(ع)
بچهها هیچ کاری را اندازه بازی کردن دوست ندارند. این واقعیت را احتمالا بیشتر ما میدانیم. اما نکتهای که گاهی از آن غافل میشویم این است که بچهها بیشتر از هر چیز دوست دارند با پدر و مادرشان بازی کنند! پدر و مادرها معمولا همبازیهای پرحوصلهای نیستند یا فکرشان هزار جای دیگر مشغول است یا کلی کار عقب افتاده دارند و اگر همه بهانهها را هم از آنها بگیریم، در نهایت نمیدانند چه بازیای کنند! کتاب «با من بازی کنید» برای گرفتن همین بهانهها از والدین نوشته شده. کتاب یک مقدمه و چهار فصل دارد و تحت عناوین بازیهای حسی، بازیهای گفتاری، بازیهای حرکتی و بازیهای گرایشی مجموعه وسیعی از بازیهای خلاقانه را به شما معرفی میکند که در نهایت میتوانید برای هر زمان، بازیای متناسب با حال و هوا و نیازهای خودتان و فرزندانتان پیدا کنید.
دبل اسپرسو، کتابی درباره کتابها:
اعترافات یک کتابخوان معمولی - آنه فریمن - انتشارات ترجمان
برای آدمهای کتابخوان، همه کتابها دوست داشتنیاند، اما کتابهایی که درباره کتابها نوشته میشوند، همیشه جذابیت ویژهای داشتهاند. مثل لذت خاصی که اسپرسو دوبل برای قهوه خوران حرفهای دارد. کتاب «اعترافات یک کتابخوان معمولی» مجموعه هجده یادداشت است که در آنها آنه فریمن با زبانی صمیمی و طنزآمیز از ماجراهایش با کتابها میگوید. روایتهایی که تصویری دوست داشتنی از زندگی با کتاب و آدمهای کتاب باز در ذهن خواننده ترسیم میکند.
بهشت در اردیبهشت:
این بهشت، آن بهشت - مرکز تنظیم و نشر خاطرات آیت الله بهجت
ذکر باید همیشه همراه انسان باشد. یادآوری خوبها و خوبیها. وسط این دنیای شلوغ پرجاذبه همیشه باید باشد ذکرهایی که ما را به یاد اصلمان بیندازد. حرفهایی که هوای بهشت را در وجودمان زنده کند. یاد مردان خدا و زندگیشان یکی از همان ذکرهای شیرین است. کنار همه کتابهای دیگر، یک کتاب هم برای روحمان برداریم که با قدم زدن در خاطرات زندگی یکی از بهترین بندههای خدا تازه شود. کتاب «این بهشت، آن بهشت» داستانهایی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت است که خواندنش در این هوای بهاری قطعا لطف دیگری دارد.
داستانی جذاب از یک زندگی عاشقانه و مومنانه:
خداحافظ سالار - حمید حسام - نشر۲۷
حاج حسین همدانی از آن آدمهای بزرگی بود که پس از شهادتش تازه برای خیلیها شناخته شد. چندین کتاب درباره این سردار بزرگ نوشته شده که در میان آنها «خداحافظ سالار» جایگاه ویژهای دارد. این کتاب در قالب رمان و بر اساس خاطرات پروانه چراغ نوروزی، همسر شهید، نوشته شده و به وجهه خانوادگی شهید همدانی میپردازد. نویسنده هنرمند آن، حمید حسام، که «چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۶» هم شناخته شد، به خوبی توانسته تصویری زیبا از سبک زندگی عاشقانه و مومنانه این سردار بزرگ ترسیم کند.
همین اطراف چند کتاب خوب است
بهترین قصهگو برنده است - آنت سیمونز، ترجمه زهرا باختری - نشر اطراف
اگر تا به حال اسم کتاب «کاشوب» را نشنیدهاید، حتما آن را در لیست خرید امسالتان قرار دهید و اگر هم با آن آشنایی دارید و این «بیست و سه روایت از روضههایی که زندگی میکنیم» را با لذت خواندهاید، بد نیست نگاهی هم به جدیدترین اثر این انتشارات بیندازید؛ «بهترین قصهگو برنده است». کتابی که به شما نشان میدهد چه کارهایی از واقعیت کوچکی به نام «قصه» بر میآید و قصهگویی و سرمایه گذاری روی داستان در زمینههای مختلف از جمله کسب و کار تا چه اندازه میتواند موفقیت شما را تضمین کند. نشر اطراف یک نشر تازه تاسیس است که در سال گذشته به مدیر مسئولی نفیسه مرشدزاده، خانم سخن سردبیرهای به یادماندنی همشهری داستان، کارش را آغاز کرد. این انتشارات در حوزه تخصصی روایت کار میکند و در کنار منابع نظری روایت، نمونههای شاخص روایتگری را در حوزههای مختلف چاپ میکند که اغلب آثاری جذاب و خواندنیاند و با استقبال مخاطبان مواجه شدند.
دیدگاه تان را بنویسید