با تغذیه گیاهی صحیح از انسداد سرخرگ‌ها جلوگیری کنیم

کد خبر: 807196

بیشتر افراد مبتلا به آترواسکلروز تا زمانی که دیگر خیلی دیر شده است از این مساله آگاه نمی‌شوند، زیرا این شرایط تا زمانی که انسداد سرخرگ شدید نشده است، علائم آشکاری ندارد. اما پزشک شما می‌تواند آن را بررسی کند.

با تغذیه گیاهی صحیح از انسداد سرخرگ‌ها جلوگیری کنیم

سرویس سبک زندگی فردا: چه به آترواسکلروز مبتلا باشید و چه نباشید، همه انسان‌ها با افزایش سن سخت شدن سرخرگ‌ها را تجربه می‌کنند. این به معنای آن است که محافظت پیشگیرانه از سرخرگ‌ها ایده خوبی محسوب می‌شود.به نقل از سلامت نیوز ، مدت‌ها پیش از این که با احساس درد در قفسه سینه خود مواجه شده و هراسان شوید، زیرا یک حمله قلبی را تجربه کرده‌اید، اتفاقی در سرخرگ‌های شما رخ می‌دهد. آن‌ها سخت‌تر، باریک‌تر و با پلاکی چسبنده پر می‌شوند که به تدریج در جریان خون اختلال ایجاد کرده و در نهایت آن را متوقف می‌کند. این تغییرات به نام آترواسکلروز (تصلب شرایین) شناخته می‌شود و هر ساله میلیون‌ها نفر در جهان آن را تجربه می‌کنند.

با تغذیه گیاهی صحیح از انسداد سرخرگ‌ها جلوگیری کنیم

بیشتر افراد مبتلا به آترواسکلروز تا زمانی که دیگر خیلی دیر شده است از این مساله آگاه نمی‌شوند، زیرا این شرایط تا زمانی که انسداد سرخرگ شدید نشده است، علائم آشکاری ندارد. اما پزشک شما می‌تواند آن را بررسی کند.

مساله این است که چه به آترواسکلروز مبتلا باشید و چه نباشید، همه انسان‌ها با افزایش سن سخت شدن سرخرگ‌ها را تجربه می‌کنند. این به معنای آن است که محافظت پیشگیرانه از سرخرگ‌ها ایده خوبی محسوب می‌شود.

اما برای محافظت از سرخرگ‌ها چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

شاید تمام کاری که باید انجام دهید مصرف سبزیجات باشد. اما اگر فردی هستید که دوستدار محصولات گیاهی نیست، چطور؟ باز هم مشکلی نیست، زیرا با مصرف تنها یک نوع از سبزیجات تقریبا هر آنچه که برای پاکسازی شریان‌ها نیاز دارید را دریافت خواهید کرد.

قدرت نجات بخش سبزیجات چلیپایی

مطالعه‌ای جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه استرالیای غربی در کراولی انجام شد، نشان داد زنان مسن که سبزیجات موجود در رژیم غذایی خود را مصرف می‌کردند از سرخرگ‌های پاک‌تر و سالم‌تری نیز برخوردار بودند.

این مطالعه با حضور ۹۵۴ زن که ۷۰ سال یا بیشتر سن داشتند، انجام شد. از شرکت کنندگان خواسته شده بود تا یک پرسشنامه غذایی را پاسخ دهند. همچنین، آن‌ها برای بررسی ضخامت سرخرگ‌های کاروتیدشان سونوگرافی انجام دادند.

سرخرگ‌های کاروتید در گردن قرار دارند و همانند سرخرگ‌های موجود در قلب، آن‌ها نیز می‌توانند دچار آترواسکلروز شوند. تفاوت این است که در زمان مسدود شدن سرخرگ‌های کاروتید جریان خون به سمت مغز متوقف می‌شود و نتیجه آن مواجهه با سکته مغزی است، در شرایطی که مسدود شدن سرخرگ‌های قلب به حمله قلبی منجر می‌شود.

در نتیجه، این که آترواسکلروز کجا شکل بگیرد، اهمیتی ندارد، زیرا در نهایت خبر‌های بدی را به همراه خواهد داشت. خبر خوب این است که امکان پیشگیری از آترواسکلروز با مصرف محصولات غذایی تازه و مغذی وجود دارد.

زنان حاضر در مطالعه که به میزان زیاد سبزیجات مصرف می‌کردند دارای دیواره‌های سرخرگی نازک‌تری نسبت به زنانی بودند که این کار را انجام نمی‌دادند. سرخرگ‌های آن‌ها ۰.۰۵ میلیمتر نارک‌تر بود. این رقم شاید زیاد به نظر نرسد، اما به گفته پژوهشگران هر ۰.۱ میلیمتر کاهش در ضخامت دیواره کاروتید خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را ۱۰ تا ۱۸ درصد کاهش می‌دهد.

در پرسشنامه غذایی ارائه شده به شرکت کنندگان میزان مصرف پنج نوع سبزیجات مختلف شامل چلیپایی‌ها (مانند بروکلی و گل کلم)، سیر‌ها (مانند پیاز، سیر، پیازچه و موسیر)، سبزیجات زرد/نارجی/قرمز رنگ، سبزیجات برگدار و حبوبات (از نظر فنی سبزیجات هستند، زیرا از گیاه به دست می‌آیند) پرسش شده بود. اما پژوهشگران دریافتند که یک نوع از سبزیجات عملکرد چشمگیری داشته و آن چلیپایی‌ها بودند.

آن‌ها دریافتند به ازای مصرف هر ۱۰ گرم سبزیجات چلیپایی در روز، ضخامت سرخرگ کاروتید شرکت کنندگان تا ۰.۸ درصد کاهش یافته است. از آنجایی که یک وعده معمول بروکلی حدود ۳۶ گرم وزن دارد، این احتمالا به کاهشی خوب در خطر سکته مغزی و حمله قلبی منجر می‌شود.

پس مصرف سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی را فراموش نکنید، زیرا این کار می‌تواند زندگی شما را نجات دهد.

انواع مختلفی از سبزیجات چلیپایی در دسترس هستند. بروکلی احتمالا شناخته شده‌ترین عضو این خانواده محسوب می‌شود. اما اگر قصد دارید از سرخرگ‌هایی تمیز برخوردار باشید، انتخاب‌های بسیار دیگری نیز در این زمینه وجود دارند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آراگولا

- بوک چوی

- بروکلی

- بروکلی راب

- جوانه‌های بروکسل

- کلم

- گل کلم

- بروکلی چینی

- برگ‌های کولارد

- ترب کوهی

- کیل

- تربچه

- شلغم و برگ شلغم

- واسابی

- شلغم زرد

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت