۴ خطر بارداری در سنین بالای ۳۵ سال برای مادران

کد خبر: 806998

معمولا زنانی که قصد دارند در سن بالای ۳۵ سال باردار شوند، باید بدانند بارداری در چنین سن بالایی، می‌تواند بیماری‌های نظیر؛ دیابت بارداری، پره اکلامپسی (فشار خون بالا) و محدودیت رشد داخل رحمی را برای‌شان به وجود آورد.

۴ خطر بارداری در سنین بالای ۳۵ سال برای مادران
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: طبق گفته کارشناسان باروری انجمن بارداری آمریکا، زنانی که در سن بالای ۳۵ سالگی قصد حامله شدن را دارند، احتمال سقط جنین در آن‌ها بین ۲۰ الی ۳۵ درصد افزایش می‌یابد. از این رو توصیه می‌شود زنان، زمان بچه دار شدن‌شان را به سن زیر ۳۵ سال برسانند تا از خطرات تولد نوزادان نارس و مشکل دار تا حدودی جلوگیری شود. از یاد نبرید ایده تاخیر در بارداری نه به نفع والدین است و نه به نفع فرزندی که قرار است به دنیا بیاید؛ چرا که ریسک بارداری در سن بالای ۳۵ سال بسیار بالا است و حتی امکان باردار نشدن زنان در این سن البته برای برخی افراد وجود دارد. از این رو کارشناسان بارداری توصیه اکید دارند که زنان حتما در سن پایین‌تر از ۳۵ سالگی فرایند بارداری را به پایان برسانند.
چالش‌های بارداری دیر هنگام
شاید در اخبار و جراید شنیده باشید؛ زنانی در سن ۵۰ سال و یا بیشتر باردار شده‌اند و حتی فرزندی کاملا سالم و طبیعی به دنیا آورده‌اند، اما نباید از یاد برد که مادر ۵۰ ساله در زمان ۷۰ سالگی می‌تواند دانشگاه رفتن بچه خود را ببیند. در چنین شرایطی حتی اگر عمر کفاف دهد، شاید بتواند در ازدواج بچه خود شرکت کند. از این رو نباید در هر سنی باردار شد، چرا که به دنیا آوردن بچه یک مسئولیت است و بزرگ کردن و کنترل آن نیز یک مسئولیت سنگین‌تر، از این رو والدین باید چنین شرایطی را نیز قبل از بچه دار شدن در نظر داشته باشند. با توجه به پیشرفت‌هایی که در باروری صورت گرفته است، شاید امکان باردار شدن زنان در سن ۵۰ الی ۶۶ سالگی امکان پذیر باشد، اما روانشناسان هشدار می‌دهند؛ بارداری در چنین سن‌هایی می‌تواند خطراتی را در بر داشته باشد که اکثر والدین از آن بی خبر هستند و یا حتی درباره آن فکر هم نمی‌کنند. تامر سینگر، مدیر بخش غدد درون ریز تولید مثل در بیمارستان لنکس هیل در نیویورک می‌گوید: «درست است که فنوری تغییر کرده و پیشرفت‌های زیادی را در این چند دهه صورت گرفته اما زیست شناسی و یا همان ساختار درونی بدن تغییر نکرده است. از این رو برای اینکه زنان، بارداری سالم‌تری را تجربه کنند؛ بهتر است که در سنین جوانتری به فکر باردار شدن باشند تا اینکه این زمان را به مرز‌های پر خطر در سن‌های بالاتر برسانند.
هزینه‌ای بیشتر در باراداری بالای ۳۵ سال
پزشکان باروری می‌گویند؛ زنانی که بالای ۳۵ سال سن دارند، برای بالا بردن احتمال بارداری می‌توانند از تخمک‌های یخ زده و ذخیره شده استفاده کنند تا احتمال باروری را افزایش دهند. چارلز کودنینگتون، استاد و OB / GYN برای دانشکده پزشکی Mayo، همچنین توصیه به بررسی کامل برای سلامتی باروری می‌دهد. همان طور که می‌دانید بعد از سن ۳۵ سالگی، بارداری به دلیل تخمک گذاری مکرر بسیار دشوار است. طبق گفته انجمن بارداری آمریکا، زنان بین ۳۵ الی ۴۵ ساله دارای احتمال ۲۰-۳۵ ٪ سقط جنین هستند و این در حالی است که احتمال سقط جنین در زنانی که زیر ۳۵ سال حامله می‌شوند، چیزی حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد است. گفته شده است که اگر زنان تخمک خود را زیر ۳۵ سالگی برای باردار شدن در مکان‌هایی که برای همین منظور تعبیه شده است (مکانی برای ذخیره تخمک‌ها. در این مکان تخمک‌ها به صورت منجمد نگهداری می‌شوند) نگهداری کنند احتمال باردار شدن آن‌ها در سن‌های بالاتر به شدت افزایش می‌یابد و احتمال سالم به دنیا آمدن فرزند با این روش بسیار بالاتر است.
تخمک‌های یخ زده از زنی که سن وی کمتر از ۳۵ سال است، احتمال باردار شدن آن ۵۰ درصد بیشتر از زنانی است که در سن بالای ۳۵ سال تخمک خود را برای بارداری به اتاق‌های انجماد می‌سپرند. این روش باردای در ۴۰ سال قبل تقریبا ۹ درصد همراه با موفقیت بود. بد نیست بدانید که احتمال باردار شدن فقط مربوط به زنان نیست بلکه مردان هم در چنین شرایطی نقش بسیار پررنگی را بازی می‌کنند. مردانی که بعد از ۴۰ سالگی اقدام به فرزندآوری می‌کنند، هر چند همسرشان جوان نیز باشد باز خطر تولد نوزاد دارای مشکلات جسمی و یا روحی و حتی بیماری‌های نظیر اوتیسم زیاد است. با این تفاسیر برای اینکه یک نوزاد سالم به دنیا بیاید مردان نیز باید شرایط مناسبی داشته باشند؛ چرا که کهولت سن در مردان نیز می‌تواند روی جنین در حال رشد نیز تاثیرات بسیار مخربی داشته باشد و باعث تولد یک نوزاد غیر طبیعی و مشکل دار باشد.
یکی دیگر از موارد بارداری در سن‌های بالاتر که احتمال فرزند آوری را افزایش می‌دهد؛ تخمک گذاری است که در یک چرخه ۳ الی ۳۰ تخمک برداشت می‌شود. جالب است بدانید که این پرسه می‌تواند خرجی حدود ۸۰۰۰ دلار (در سال ۲۰۱۷) بر والدین تحمیل کند. چنین هزینه‌های به همراه هزینه‌های هنگام بارداری در زنان می‌تواند بودجه زیادی را از یک خانواده کسر کند. در ضمن توصیه می‌شود که اگر والدین قصد دارند در سن‌های بالا، یعنی ۴۰ سالگی دارای فرزند شوند؛ بهتر است که زنان ۲۰ تخمک را برای ذخیره در سنین کمتر از ۳۵ سال ذخیره داشته باشند.
تولد فرزندان در سن بالای ۳۵ سال خطرناک است
بله، ممکن است یک زن در سن ۴۰- ۴۵ و حتی ۵۰ سالگی بتواند وضع حمل کند. اما بارداری در چنین سنی می‌تواند بسیار خطرناک باشد و حتی جان زن باردار را نیز تهدید کند. معمولا زنانی که قصد دارند در سن بالای ۳۵ سال باردار شوند، باید بدانند بارداری در چنین سن بالایی، می‌تواند بیماری‌های نظیر؛ دیابت بارداری، پره اکلامپسی (فشار خون بالا) و محدودیت رشد داخل رحمی را برای‌شان به وجود آورد. در چنین سنی رحم زنان در اندازه‌های بزرگ‌تری قرار دارند و این امر می‌تواند انطباق بین واژن و دهانه رحم را دچار مشکل کند. یک نکته جالب درباره باردار شدن زنان از طریق تکنیک‌های باروری این است که زنان در چنین شرایطی احتمال اینکه دوقلو دار و یا حتی سه قلو دار شوند زیاد است.
جالب است بدانید زنان در سن ۴۰ سالی به راحتی می‌توانند چند فرزند را درون شکم خود حمل کنند. از این رو احتمال چند قلوزایی با استفاده از تکنین باروری مدرن در آن وجود دارد. یکی از بزرگترین مشکلاتی که زنان باردار را تهدید می‌کند، این است که وقتی آن‌ها در سن بالا باردار می‌شوند؛ در هنگام زایمان با خونریزی‌های بسیار شدیدی روبرو می‌شوند که این حالت در زنان بالای ۳۵ سال بیش از دیگر سنین مشاهده می‌شود. این چنین شرایطی حتی می‌تواند جان مادران در هنگام زایمان را نیز تهدید کند. از این رو به هیچ عنوان زنان نباید زمان طلائی برای باردار شدن را از دست بدهند. بد نیست بدانید نوزادان متولد شده در مادران مسن نیز بیشتر احتمال دارد که با مشکلات کروموزومی از جمله سندرم داون، روبه‌رو شوند.
با این تفاسیر برای اینکه درصد ابتلا به انواع مشکلات در زنان و حتی نوزادان تازه به دنیا آمده کم شود، بهتر است زنان در سنین کمتر از ۳۵ سالگی اقدام به باردار شدن کنند تا درصد سلامت خود و فرزند خود را نیز بالا ببرند. در ضمن وقتی والدین در سنین بالا اقدام به فرزند آوری می‌کنند، باید مستلزم هزینه‌هایی همچون تکنیک‌های باروری مدرن شوند، از این رو هزینه‌های آنان در این راه به هدر می‌رود. با باردار شدن زنان در سن کمتر از ۳۵ سالگی می‌توان از هزینه‌ها و بسیاری دیگر از مشکلات بارداری در سنین بالای ۳۵ سالگی به آسانی کاست. از این رو بهتر است، برای تجربه یک زندگی شیرین والدین سن خود برای فرزند آوری را حتما لحاظ کنند تا در آینده دچار مشکلات فراوان نشوند.
جوانب مثبت بارداری در سنین ۴۰ الی ۵۰ سال
یک مادر در سن ۴۰ الی ۵۰ سالگی معمولا دارای تضمین شغلی قابل قبولی است. از این رو وقت بیشتری را می‌تواند برای نوزاد صرف کند. معمولا در چنین سنی وقت بیشتری در اختیار مادران است. آندریا برورمن، استاد پزشکی روانپزشکی و طب سنتی در دانشکده پزشکی سیدنی کیمل دانشگاه توماس جفرسون در این باره گفت: «این بدان معنا است که مادر ممکن است زمان بیشتری برای کودک داشته باشد.» معمولا مادران در این سن ثبات مالی بیشتری دارند، از این رو می‌توانند تحصیلات و امکانات بیشتری را در اختیار فرزند خود قرار دهند. پایداری خانواده در چنین سنی بیشتر از سنین جوانی است. از این رو دغدغه‌های والدین بیشتر برای تربیت فرزندان خود معطوف می‌شود. البته نباید از یاد برد که داشتن والدین با سن زیاد می‌تواند چالش‌های زیادی را بین کودک و پدر و مادرش ایجاد کند. همان طور که گفته شد؛ فرزندآوری در سن زیاد بدان معنا است که وقتی جوان به سن ۲۰ سالگی می‌رسد، والدین او در سن کهنسالی به سر می‌برند؛ از این رو تنش‌های بینشان زیاد خواهد بود.
چالش‌های باردای دیر هنگام
معمولا چالش‌های متعددی پیش روی مادرانی که قصد دارند، در سن بالا باردار شوند وجود دارد. Braverman در این باره می‌گوید: «اگر یک مادر در سن ۵۰ سالگی باردار شود. وقتی وی به سن ۶۶ سالی برسد، فرزند او تازه دوره مدرسه را تمام کرده و تقریبا در سن ۷۰ ساله کودک وی دوره کارشناسی دانشگاه را تمام می‌کند. در چنین شرایطی معمولا والدین سالخورده هستند و قادر به تامین نیاز‌های عاطفی فرزند خود نیستند؛ چرا که کهولت سن به آن‌ها جازه نمی‌دهد تا وضعیت کنونی فرزند خود را درک کنند و یا در بیشتر موارد فرزندان جوان از اینکه بخواهند والدین خود را به دیگران معرفی کنند، معذب می‌شوند؛ چرا که والدین‌شان، جای پدر و مادربزرگ‌شان هستند. در چنین شرایطی والدین باید به فرزند خود حق بدهند.» پس اگر می‌خواهید نقش پدربزرگ و مادر بزرگ را برای فرزندان خود ایفا نکنید، بهتر است در سنین کمتر از ۳۵ سال اقدام به فرزند آوری کنید.
منبع: usatoday
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت