کم تحرکی رابطه مستقیم با خطر سکته مغزی دارد

کد خبر: 803831

اگر مجبور هستید ساعات طولانی به کار بپردازید و ورزش نمی‌کنید، توجه داشته باشید که مطالعات نشان داده‌اند که فعالیت جسمانی مهم‌ترین تغییر در سبک زندگی برای پیشگیری از خطر حمله قلبی و سکته مغزی است.

کم تحرکی رابطه مستقیم با خطر سکته مغزی دارد

سرویس سبک زندگی فردا: ممکن است شما از بسیاری موارد که موجب تشکیل پلاک در سرخرگ‌ها می‌شوند و سیاهرگ‌ها را تضعیف می‌کنند، آگاه نباشید که این شرایط می‌توانند پیامد‌هایی جدی و افزایش خطر سکته مغزی را به همراه داشته باشند.به نقل از سلامت نیوز ، اگر سرخرگ‌ها، سیاهرگ‌ها و مویرگ‌های یک فرد بزرگسال پشت سر هم قرار بگیرند حدود ۲.۵ برابر دور کره زمین امتداد خواهند یافت.

کم تحرکی رابطه مستقیم با خطر سکته مغزی دارد

این میزان قابل توجه از رگ‌های خونی ممکن است با گرفتگی، فرسایش و آسیب دیدگی مواجه شوند. زمانی که سرخرگ‌ها سخت می‌شوند، سیاهرگ‌ها متورم می‌شوند یا جریان خون مختل می‌شود، ممکن است عوارض سلامت مختلفی شکل بگیرند که بسیاری از آن‌ها به طور بالقوه مرگبار بوده یا می‌توانند به ناتوانی دائمی منجر شوند.

ممکن است شما از بسیاری موارد که موجب تشکیل پلاک در سرخرگ‌ها می‌شوند و سیاهرگ‌ها را تضعیف می‌کنند، آگاه نباشید که این شرایط می‌توانند پیامد‌هایی جدی و افزایش خطر سکته مغزی را به همراه داشته باشند.

بیماری عروق کرونر

این بیماری یکی از شناخته شده‌ترین دلایل افزایش خطر سکته مغزی محسوب می‌شود. جدا شدن یک تکه از پلاک و مسدود شدن یک سرخرگ می‌تواند جریان خون را به طور کامل متوقف کرده و به شکل گیری حمله قلبی منجر شود. این شرایط خطر سکته مغزی را دو برابر می‌کند.

بیماری عروق محیطی (PAD)

این بیماری به واسطه تشکیل پلاک در سرخرگ‌هایی که خون مورد نیاز دست‌ها و پا‌ها را تامین می‌کنند، تعریف می‌شود. در این شرایط احساس درد یا خستگی در پا‌ها هنگام پیاده روی یا بالا رفتن از پله‌ها شکل می‌گیرد. ابتلا به بیماری عروق محیطی می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد.

بیماری عروق کاروتید

این بیماری را می‌توان مسیری سریع به سوی سکته مغزی در نظر گرفت. این بیماری به واسطه مسدود شدن یکی از سرخرگ‌های کاروتید با یک تکه پلاک شکل می‌گیرد که کاهش یا توقف کامل جریان خون به مغز را موجب می‌شود.

آنوریسم

هر یک از بیماری‌های بالا می‌توانند به یک آنوریسم منجر شوند. زمانی که دیواره سرخرگ تضعیف شده و همانند یک بادکنک باد می‌شود، ممکن است کشیدگی تا حدی ادامه یابد که به پارگی و خونریزی داخلی منجر شود. یک سکته مغزی تهدیده کننده زندگی به واسطه پارگی یک آنوریسم مغزی رخ می‌دهد. آنوریسم‌ها می‌توانند همانند بمب‌های ساعتی پنهان باشند و تا زمان پارگی رگ موجب هیچ نشانه یا علامتی نشوند.

نارسایی مزمن وریدی (CVI)

زمانی که دریچه‌های موجود در یک سیاهرگ عملکرد درستی ندارند، جریان خون به سمت قلب متوقف شده و در پا‌ها تجمع می‌کند. نارسایی مزمن وریدی می‌تواند به واسطه یک لخته خون شکل بگیرد و ممکن است در نتیجه یک سبک زندگی کم تحرک رخ دهد.

آمبولی ریوی

گاهی اوقات یک لخته خون در پا‌ها به حرکت درآمده، وارد ریه‌ها شده و یک سرخرگ ریوی را مسدود می‌کند. در صورت عدم درمان به موقع، آمبولی ریوی زندگی فرد را در معرض تهدید قرار می‌دهد.

ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT)

استراحت طولانی مدت در رختخواب، یا نشستن‌های طولانی مدت، مانند مسافرت‌های هوایی طولانی، می‌توانند جریان خون را کند کرده و لخته‌های خون در سیاهرگ‌های عمقی، به طور معمول در پاها، شکل بگیرند. اگر لخته خون حرکت کرده و وارد ریه‌ها شود موجب آمبولی ریوی می‌شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

بیشتر مواردی که به آن‌ها اشاره شد می‌توانند به صورت مستقیم به یک سکته مغزی منجر شوند. آگاهی از نشانه‌های هشدار دهنده و مراجعه سریع به پزشک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از جمله این نشانه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بی حسی یا ضعف ناگهانی صورت، دست‌ها یا پا‌ها

سردرگمی ناگهانی، دشواری در صحبت کردن یا درک گفتار

مشکلات بینایی ناگهانی یا تاری دید در یک یا هر دو چشم

دشواری در راه رفتن، سرگیجه یا از دست دادن هماهنگی

سردرد شدید ناگهانی بدون دلیل مشخص

نشانه‌های زیر می‌توانند در تشخیص سریع سکته مغزی به شما کنند:

افتادگی صورت

ضعف دست‌ها

مشکل گفتاری

چگونگی پیشگیری از مشکلات سیاهرگی و سرخرگی

واژه مهم در این زمینه «پیشگیری» است. برخی از این مشکلات قابل درمان هستند، اما برخی از آن‌ها شانس دوباره‌ای در اختیار انسان قرار نمی‌دهند.

اگر مجبور هستید ساعات طولانی به کار بپردازید و ورزش نمی‌کنید، توجه داشته باشید که مطالعات نشان داده‌اند که فعالیت جسمانی مهم‌ترین تغییر در سبک زندگی برای پیشگیری از خطر حمله قلبی و سکته مغزی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت