ایرانی‌ها بالاتر از سطح استاندارد قند مصرف می‌کنند

کد خبر: 784607

برچسب گذاری‌ها در همکاری بین وزارت بهداشت و صنایع تولید کننده به حد قابل قبولی ارتقا پیدا کرده و به مصرف کننده این پیام را می‌دهد که محصول غذایی از چه موادی تشکیل شده و با برچسب بر روی کالا‌ها اصالت آن‌ها مشخص گردیده است.

ایرانی‌ها بالاتر از سطح استاندارد قند مصرف می‌کنند

سرویس سبک زندگی فردا: رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: مشکل اضافه وزن و چاقی به وجود آمده در بانوان در سال ۹۵، ۶۲ درصد و در آقایان ٥٧ درصد بوده است.به نقل از سلامت نیوز ، هدایت حسینی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه صنایع غذایی کشور، نقش بسیار مهمی در تامین غذای کافی و ایمن و با کیفیت و سالم در کشور برعهده دارد، گفت: حدود ٣٠ درصد از سبد غذایی خانواده‌ها را امروزه صنایع غذایی کشور تامین می‌کند؛ بخشی از آن هم که حدود ده درصد است از طریق صنف تامین می‌شود و ٦٠ درصد دیگر، غذایی است که در خانه طبخ می‌شود.

ایرانی‌ها بالاتر از سطح استادندارد قند مصرف می‌کنند

وی ادامه داد: صنایع غذایی کشور ما توان بسیار خوبی دارد. ۱۲ هزار کارخانه تولید مواد غذایی داریم که شبکه‌ای برای تامین غذای کشور فراهم کرده اند و انواع و اقسام محصولات غذایی با اشکال بهداشتی و با کیفیت و رعایت شرایط فنی را تهیه و در سبد خانوار عرضه می‌کنند.

حسینی، با بیان اینکه بسیاری از صنایع غذایی کشور براساس معیار‌های تغذیه‌ای و با رعایت اصول آن سعی می‌کنند کالایشان را تولید کنند، ادامه داد: امروزه ما محصولات غنی شده‌ای داریم که می‌توانند تامین کننده بعضی ریزمغذی‌ها در کشور باشند.

وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت، ارتباط بسیار خوب و نزدیکی با صنایع غذایی کشور دارد، گفت: این تعامل مثبت و سازنده باعث شده ما بتوانیم رویکرد‌های بسیار خوب و سالمی را شاهد باشیم که شاید برچسب به مواد غذایی، مهم‌ترین این دستاورد‌ها باشد. ارتباط بین تولیدکننده و مصرف کننده مواد غذایی توسط برچسب گذاری این مواد غذایی انجام میشود.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، تصریح کرد: برچسب گذاری‌ها در همکاری بین وزارت بهداشت و صنایع تولید کننده به حد قابل قبولی ارتقا پیدا کرده و به مصرف کننده این پیام را می‌دهد که محصول غذایی از چه موادی تشکیل شده و با برچسب بر روی کالا‌ها اصالت آن‌ها مشخص گردیده است. جزو مهم‌ترین دستاورد‌های غذایی، همکاری در تدوین سبد مطلوب غذایی کشور است. آن چیزی که در واقع، مبنای کار سیاست گذاران است.

وی در ادامه افزود: دستاورد دیگر، تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی کشور برای اولین بار است. از سال ٩٥ جدول ترکیبات خودمان را تنظیم کردیم که بیش از ٤٠٠ قلم کالا‌های خوراکی را شامل می‌شود. تهیه این جدول، می‌تواند ابزاری باشد برای ارزش یابی غذایی هر ماده غذایی و کاربردش در حوزه تغذیه است. از برنامه‌های دیگر، برنامه ملی در پایش عوامل خطر تغذیه‌ای در مواد غذایی صنعتی و صنفی است که از سال ٩٤ آغاز و گزارش آن در سال ٩٥ آماده و در سال ٩٦ ارسال شد.

حسینی، با بیان اینکه قند، نمک، چربی، اسید‌های اشباع شده و ترانس، عوامل خطرناک یا مخاطره آمیز در دنیا شناخته شده‌اند، گفت: مواد را ارزیابی می‌کنیم و گزارش مشروح می‌دهیم. این آمار برای سازمان غذا و دارو خیلی مفید است. در تلاشیم غذا‌های صنعتی و صنفی را براساس معیار‌های غذای سالم قرار دهیم.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: چند عامل خطر تغذیه وجود دارد که منشا بیماری‌های غیر واگیر هستند و ٧٦ درصد مرگ و میر را شامل می‌شوند. از این رو، توصیه می‌شود بیش از ۲۵ گرم قند ساده در روز نباید مصرف شود در حالی که آماری که در دست داریم نزدیک به سه برابر بیشتر یعنی ٦٥ گرم مصرف را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه توصیه‌های غذایی را جدی نمی‌گیریم، گفت: مشکل اضافه وزن و چاقی به وجود آمده در بانوان در سال ۹۵، ٦٢ درصد و در آقایان ٥٧ درصد بوده است. نان، مهمترین منبع نمک است که به شکل سنتی تولید می‌شود که اگر به شکل صنعتی تولید شود مقدار آن کم می‌شود.

حسینی، اظهارداشت: بعضی کمبود‌های غذایی را به کمک صنایع غذایی جبران کرده‌ایم. یکی از مهمترین کمبود‌ها کمبود ویتامین دی است؛ که پیش از این، هشتاد تا نود درصد بود که در حال جبران است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت