تغذیه درمانی کودکان مبتلا به بیماری MS
از نشانههای بروز این بیماری در کودکان میتوان به دوبینی، عدم حفظ تعادل در هنگام ایستادن و راه رفتن، کندی در حرکت و پایین بودن عملکرد حسی و حرکتی آنها اشاره کرد.
سرویس سبک زندگی فردا: بیماری MS یا Multiple Sclerosis از جمله بیماریهایی است که امروزه شیوع و بروز آن در بسیاری از جوامع پیشرفته و در حال پیشرفت در حال بالا رفتن میباشد.به نقل از زندگی آنلاین این بیماری با درگیر کردن اعصاب محیطی بیمار باعث ناتوانی او در انجام اعمال حرکتی میشود.
با وجود این که بسیاری از محققان علوم پزشکی و سلامت بر این اعتقادند که شیوع این بیماری در بالغین بیش از کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال میباشد، اما برخی آمارها حکایت از آن دارند که ۸۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نفر از کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال در جهان ممکن است سالیانه مبتلا به درجههای خفیف تا شدید این بیماری شوند.
البته برخی مطالعات علمی نشان دادند که احتمال بروز این بیماری در کودکان حساس و عاطفی بیش از سایر کودکان میباشد.
نشانههای MS در کودکان
از نشانههای بروز این بیماری در کودکان میتوان به دوبینی، عدم حفظ تعادل در هنگام ایستادن و راه رفتن، کندی در حرکت و پایین بودن عملکرد حسی و حرکتی آنها اشاره کرد.
راههای درمان بیماری MS در کودکان
با وجود این که امروزه درمان اختصاصی برای این بیماری در کودکان وجود ندارد؛ بنابراین پزشکان همان نسخههای دارویی و درمانی بالغین را البته با دوز پایینتر برای کودکان مبتلا تجویز مینمایند.
اگرچه اعتقاد متخصصان سلامت بر آن است که استفاده از جلسات منظم فیزیوتراپی و کاردرمانی، در کنار پیروی از یک رژیم غذایی مناسب برای این کودکان ضروری میباشد.
تغذیه درمانی کودکان مبتلا به بیماری MS
مطالعات محققان علوم سلامت و تغذیه در دانشکده پزشکی دانشگاه هاپکینز نشان داده که پیروی از رژیمهای غذایی پرچرب که مملو از چربیهای اشباع باشند در این کودکان، باعث تشدید بیماری میشود، از سوی دیگر مصرف رژیمهای غذایی که بر پایه سبزیها و میوهها باشند، میتوانند سرعت پیشرفت بیماری را در این کودکان کند نمایند.
در واقع مصرف زیاد اسیدهای چرب اشباع ارتباط نزدیکی با پیشرفت روند بیماری در این کودکان دارد که یکی از علل این امر، بالا رفتن میزان التهابات در بدن کودکان میباشد.
به همین دلیل توصیه متخصصان تغذیه به مصرف رژیم غذایی با میزان کمتری از چربی و میزان بالاتری از میوهها و سبزیها میباشد.
برخی مطالعات علمی دیگر هم نشان دادند که کمبود ویتامین D به خصوص در کودکان چاق میتواند با بروز بیماری MS در ارتباط باشد.
به همین دلیل والدین باید برای پیشگیری از بروز این بیماری در کودک خود دو نکته را توجه نمایند، یکی تلاش بر این که باعث چاقی کودک خود نشوند و دوم اینکه در صورتی که کودک آنها دچار کمبود ویتامین D. میباشد با مشورت پزشک متخصص اطفال به او میزان مناسبی از مکمل ویتامین D. را بدهند.
دیدگاه تان را بنویسید