با رعایت این ۴ نکته کودکی سالم به دنیا بیاورید
تولد نوزاد سالم، همیشه به ژنها وابسته نیست. عوامل مختلفی که در این ۹ ماه مادر و کودک در معرض آنها قرار میگیرد، بر سلامت این دو تاثیر میگذارد.
سرویس سبک زندگی فردا: با وجود همه نگرانیهایی که در مورد سالم بودنش دارید، با وجود ویاری که حالتان را ناکوک کرده یا دردی که بیخبر کمرتان را نشانه گرفته، با وجود همه این تلخیها، بارداری میتواند خوشایندترین و شادترین زمان زندگی شما باشد.به نقل از بیتوته نگرانی شما در مورد سلامت فرزندتان را درک میکنیم. اما واقعیت این است که اغلب کودکان، سالم یا لااقل با مشکلات قابل درمان متولد میشوند و تنها درصد کمی از کودکان، به دلایل مختلف بار مشکلات غیرقابل رفع را به دوش میکشند.
تولد نوزاد سالم، همیشه به ژنها وابسته نیست. عوامل مختلفی که در این ۹ ماه مادر و کودک در معرض آنها قرار میگیرد، بر سلامت این دو تاثیر میگذارد. وقتی حیات کودک، وابسته به رحم مادر است، طبیعی است که شرایط و سبک زندگی مادر و رخدادهایی که بدن او در معرضشان قرار میگیرد، بر سلامت جنین هم تاثیر بگذارد. تاثیراتی که گاه کوتاه مدت و قابل چشمپوشی و گاهی بلند مدت یا مهلک هستند.
به جای اینکه در این نه ماه، استرس تولد نوزادی بیمار را با خود همراه کنید و با این اضطراب، فرزندتان را در خطر قرار دهید، به توصیههایی که در این مطلب آوردهایم، توجه کنید. بررسیهایی که تاکنون انجام شده، نشان میدهد که با رعایت این نکات، میتوان تا اندازه زیادی از آسیبهای دوران بارداری جلوگیری کرد.
دیابت بارداری
مراقب باشید ویار بارداری کار دستتان ندهد. اگر در این ماهها، میلتان به خوردن شیرینی، شکلات و حتی میوه چند برابر شده، بعید نیست که فرزندتان در معرض آسیب قرار بگیرد. بله! اگر هر روز یک ظرف بزرگ میوه میخورید هم احتمال دارد به دیابت بارداری مبتلا شوید. اختلالی که میتواند زمینه را برای بروز بیماریهای قلبی، مشکلات تنفسی، چاقی و ... فرزندان در آینده فراهم کند. چاقی
زانوهایتان زیر بار این وزن آزرده شدهاند، چربیهای دور شکم، دوران نقاهت پس از زایمانتان را طولانی خواهند کرد و فعالیتتان در دوران بارداری با این همه اضافه وزن، دشوارتر از همیشه خواهد شد. اما این همه ماجرا نیست. اگر به بهانه تقویت فرزندی که در شکم دارید، مدام خوراکیهای پرکالری میخورید، باید بدانید که آسیب جدی به سلامت خودتان و او میزنید.
مادرانی که در دوران بارداری، از چاقی رنج میبرند، شانس ابتلای فرزندشان به دیابت را بالا میبرند. گذشته از این، احتمال زایمان زودرس و تولد فرزند نارس در میان این زنان بیشتر است و فرزندشان با وجود تولد زودهنگام، در سالهای بعد بیشتر در معرض چاقی و عوارض ناشی از آن قرار خواهد داشت.
فشارخون بالا
بسته پفک را کنار بگذارید تا احتمال زودرس و بیمار متولد شدن فرزندتان کاهش پیدا کند. متخصصان میگویند زنان باردار، باید لااقل تا چند ماه با نمک و خوراکیهای شور خداحافظی کنند. شاید خبر نداشته باشید، اما غذاهای کنسرو شده هم میزان زیادی سدیم دارند و مصرف مکرر آنها، احتمال افزایش فشارخون را بالا میبرد. فشارخون بالای مادر در دوران بارداری، رگهای خونی جفت را تنگ میکند و رسیدن اکسیژن و مواد مغذی ضروری به جنین دشوار میشود. تولد نوزاد کم وزن و مبتلا به مشکلات عضلانی، تنها بخشی از عوارض بالا بودن فشارخون مادر در دوران بارداری است. این نوزادان معمولا سطح قند خون پایینی دارند و مشکلات رشدی در میان آنها بیشتر مشاهده میشود.
کمخونی
شما تنها نیستید. اغلب زنان باردار، از کمخونی رنج میبرند. این درحالی است که خانمها با انتخاب رژیم غذایی غنی از آهن، ویتامین b۱۲ و فولات میتوانند از کم خون شدن جلوگیری کرده و وضعیت سلامت خود و فرزندشان را بهبود دهند. متخصصان معتقدند فرزندان مادرانی که از کم خونی رنج میبرند هم در معرض کم وزن به دنیا آمدن یا دچار شدن به اختلالات رشد هستند و به همین دلیل معتقدند زنان باردار در صورت تشخیص پزشکشان، باید از مکملهای دارویی نیز برای تامین آهن مورد نیاز بدنشان بهره بگیرند.
دیدگاه تان را بنویسید