روش‌هایی موثر برای خواباندن کودکان بازیگوش

کد خبر: 777596

برای بهترین نتیجه برنامه روتین وقت خواب باید بین ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت باشد و تنها شامل فعالیت‌هایی آرام و ریلکس کننده باشد و در آخر در تخت پایان پذیرد.

روش‌هایی موثر برای خواباندن کودکان بازیگوش

سرویس سبک زندگی فردا: فرقی نمی‌کند که کودکتان چند سال دارد، همه بچه‌ها در هر سنی بهانه می‌آورند و تا جایی که بتوانند در برابر خواب مقاومت می‌کنند و اگر پدر و مادر هستید،به نقل از فوت و فن می‌دانید خواباندن آن‌ها چقدر سخت است.

9 روش موثر برای خواباندن کودکان بازیگوش

این یکی از حقایق واضح زندگی است: برای بزرگسالان خواب یک نعمت است، اما برای بچه‌ها لحظه‌ای سخت برای خداحافظی با وسایل سرگرم کننده و بازی کردن است.

اگر از جنگ همیشگی برای خواباندن کودک‌تان با او خسته شده‌اید، این ۹ راه به کمک‌تان می‌آیند او را راحت‌تر بخوابانید.

۱- یک برنامه ریزی روتین برای وقت خواب داشته باشید

بزرگ و کوچک فرقی ندارد، همه از داشتن یک برنامه همیشگی در وقت خواب‌شان لذت می‌برند. این روش نه تنها راهی خوب برای پایان دادن به یک روز است، بلکه به مغز هم این پیام را می‌رساند که وقت خواب است و مغز شروع به ترشح هورمون‌های خواب کرده و خود را آماده می‌کند.

برای بهترین نتیجه برنامه روتین وقت خواب باید بین ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت باشد و تنها شامل فعالیت‌هایی آرام و ریلکس کننده باشد و در آخر در تخت پایان پذیرد.

۲- وسایل الکترونیکی ممنوع

در دنیای الکترونیک امروزه، بسیاری از بچه‌ها ساعات زیادی را به استفاده از وسایل الکترونیک می‌گذرانند. این فعالیت‌ها بیشتر در بچه‌های ۱۳ سال به بالا دیده می‌شود. متاسفانه یکی از عواملی که باعث بیدار ماندن طولانی مدت بچه‌ها در شب می‌شود، همین زل زدن به صفحه جاودویی تلویزون است.

همانطور که می‌دانید نوری که از صفحه تلویزیون، تبلت، موبایل و دیگر وسایل الکترونیکی متساعد می‌شود می‌تواند در ترشح ملاتونین در مغز اختلال ایجاد کند. ملاتونین هورمون خواب است که در مغز ترشح می‌شود. پس اگر می‌خواهید کودک‌تان بهتر و زودتر بخوابد یک قانون برای او بگذارید، "یک ساعت قبل از خواب نباید از هیچ وسیله الکترونیکی استفاده کند".

۳- دور کردن هیولا

اتاقی تاریک برای خیلی از بچه‌ها مکانی ترسناک است. هیولای زیر تخت، دزد بیرون از خانه و روحی که در کمد قایم شده همه و همه تخیلاتی است که بچه‌ها در ذهن خود می‌پرورانند که باعث غذاب آور شدن خواب برای آن‌ها می‌شود. این ترس از سن ۲ تا ۶ سالگی در بچه‌ها بروز می‌کند و گاهی در بچه‌های بزرگ‌تر از این سن و حتی بزرگسالان می‌ماند.

شاید نتوانید ترس کودک را به طور کامل از بین ببرید، اما می‌توانید به او کمک کنید با این ترس مبارزه کند تا زمانی که خود بزرگ شود و این حالات از میان بروند.

اجازه دهید کودک‌تان به همراه عروسکی به خواب رود هیچ وقت او را به خاطر ترسش دعوا نکنید برای او چراغ خوابی کم نور تهیه کنید تخت او را در گوشه اتاق قرار دهید

۴- خوراکی مناسبی به کودک‌تان بدهید

دادن خوراکی‌های بسیار شیرین به کودک نو پا قبل از خواب و یا اجازه دادن به فرزند ۱۳ ساله‌تان برای خوردن برش‌های اضافه پیتزا درست قبل از ساعت خوابش، باعث می‌شود کودک خوابش نبرد.

معده خیلی پر یکی از دلایل مشکلات خواب است به خصوص اگر معده‌تان با شکر و چربی پر شده باشد. از طرف دیگر، اگر شکم بچه خالی باشد هم خوابش نمی‌برد. راه حل این است که به کودک خوراکی سبک، دارای پروتئین و مقداری کربوهیدرات بدهید.

۵- برایش یک شریک فراهم کنید

اگر چه نوزادان نباید با هیچ گونه عروسکی در تخت بخوابند، بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانند از وجود یک عروسک در بغل‌شان در هنگام خواب لذت ببرند. این شریک خواب همیشه عروسک نیست. گاهی کودک با وسیله‌ای خاص آرامش می‌گیرد، مثلا یک پتوی نرم. بچه‌ها انتخاب‌های عجیبی دارند. ممکن است کودک شما یک کتاب یا یک کامیون اسباب بازی را به عنوان شریک خوابش انتخاب کند.

بگذارید کودک‌تان وسیله دلخواهش را خود انتخاب کند.

۶- زمان خواب را تعیین کنید

یکی از بهترین روش‌های خواباندن بچه این است که او را هر شب در ساعت مشخصی بخوابانید. اجازه ندهید کودک خود تصمیم بگیرد چه زمانی بخوابد، شما باید این زمان را تعیین کنید و کودک را به پیروی از آن مجبو کنید.

۷- اتاقی مناسب برای خواب تهیه کنید

درست مانند بزرگسالان، کودکان هم در اتاقی ساکت، تاریک و اندکی خنک بهتر می‌خوابند. اگر کودک‌تان به خاطر شرایط نامساعد اتاق خواب نمی‌خوابد، شرایط را برای او محیا کنید. وسیله گرمایشی یا سرمایشی اتاق را چک کنید و مطمئن شوید که درست کار می‌کنند.

۸- تکنیک‌های ریلکستیشن

کودک شما نگران پرداخت قبض‌ها یا مشکلات اداره‌اش نیست، اما این به آن معنی نیست که دنیای کودکان کاملا بدون مشکل است. اگر کودک‌تان به خاطر استرس یا هیجان است که نمی‌تواند بخوابد، بهتر است ابتدا چند تکنیک برای آرام شدن به او یاد بدهید و سپس او را به تخت بفرستید.

۹- درمان‌های طبیعی

اگر کودک‌تان در خوابیدن مشکل دارد، می‌توانید از درمان‌های گیاهی و طبیعی برای رفع مشکل او استفاده کنید. مثلا چند قطره روغن اسطوخودوس روی بالش‌اش بریزید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت