کم خون‌ها این ۵ نوع خوراکی را از رژیم غذایی خود حذف کنند

کد خبر: 775852

بی‌شک همه ما با ارزش‌های مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم آشنا هستیم، اما مشکل استفاده از مواد غذایی سرشار از کلسیم این است که اگر به همراه مواد غذایی آهن‌دار مصرف شوند از جذب آهن توسط بدن جلوگیری می‌کنند. این بدان معنا است که کلسیم می‌تواند بر میزان جذب آهن توسط بدن تاثیرات منفی بگذارد.

کم خون‌ها این ۵ نوع خوراکی را از رژیم غذایی خود حذف کنند
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زداه سرچشمه: کمبود آهن در بدن باعث کم خونی می‌شود. این بدان معنی است که هموگلوبین خون کاهش می‌یابد و وقتی هموگلوبین خون کاهش یابد بدن انسان دچار ضعف و خستگی می‌شود و حتی در پاره‌ای از مواقع ناخن‌های شخصی که دوچار کم خونی شده است به راحتی می‌شکند. معمولا علائم ناشی از کم خونی به خاطر خونریزی داخلی و یا حتی بیرونی بدن، کمبود مواد مغذی و شرایط جسمی خاص افراد است. در چنین شرایطی شخصی که دچار کم خونی شده است، باید به فکر جبران کمبود آهن بدن خود باشد تا بدن بتواند هموگلوبین بیشتری تولید کند و در نتیجه شخص از کم خونی فاصله بگیرد.
اگر کم‌خونی دارید به هیچ وجه این ۵ نوع ماده غذایی را نخورید
جالب است که بدانید؛ نخوردن مواد غذایی سرشار از آهن یکی از عامل مهم در ایجاد کم خونی است، اما یک مورد بسیار مهم نیز وجود دارد که کمتر جدی گرفته می‌شود و آن هم به خاطر مصرف برخی از مواد غذایی است که می‌تواند از جذب آهن توسط بدن جلوگیری کند، یعنی اگر شخص مواد مغذی آهن‌دار نیز مصرف کند با توجه به مصرف همزمان این گونه مواد غذایی، بدن نمی‌تواند آهن مورد نیاز خود را جذب کند و به همین خاطر به کم خونی دچار می‌شود. در ادامه این یادداشت شما را با ۵ نوع ماده غذایی که معمولا باعث کاهش و یا عدم جذب آهن توسط بدن می‌شوند، آشنا می‌کنیم تا با پیروی و قرار ندادن آن‌ها در منوی غذایی خود از کم خونی فاصله بگیرید. توجه داشته باشید؛ کسانی که با وجود مواد سرشار از آهن، باز هم کم خونی دارند یا دچار خونریزی داخلی هستند یا موادی را که نباید به همراه مواد دارای آهن خورده شوند، مصرف می‌کنند. از این رو اینگونه اشخاص همواره با کم‌خونی و مشکلات حاصل از آن روبرو هستند. کسانی که از کم خونی رنج می‌برند؛ ابتدا باید توسط پزشک، عامل کم خونی تشخیص داده شود، سپس با توجه به این مطلب سعی کنند، از موادی که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوند؛ دوری کنند و یا حداقل از خوردن همزمان آن‌ها با مواد غذایی آهن دار اجتناب کنند.
بیشتر بخوانید: با این ۶ غذای گیاهی فقر آهن را ریشه‌کن کنید
دوری از مواد غذایی دارای تانن
تانن‌ها در بسیاری از گیاهان یافت می‌شوند. این ماده معمولا بابر روی طعم و مزه میوه‌ها و گیاهان نقش مهمی دارد. تانن‌ها معمولا به طور طبیعی در انواع دانه ها، ریبوس، قهوه، چای و سورگوم (ذرت خوشه‌ای) و برخی دیگر از گیاهان وجود دارند. اگر شما این گونه مواد غذایی را به همراه مواد غذایی سرشار از آهن همچون؛ لوبیا، اسفناج، حبوبات و دیگر سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره مصرف کنید، تداخل به وجود می‌آید و از جذب آهن توسط بدن جلوگیری می‌کند. در صورتی که شما دچار کم خونی هستید باید از مصرف تمام مواد دارای تانن خودداری کنید و در صورت امکان بین مواد دارای تانن و مواد حاوی آهن در هنگام مصرف یک وقفه ۳ الی ۴ ساعته ایجاد کنید. «تانن‌ها یا همان اسید تانیک همان گسه (gaseh) یه زبان فارسی است. توجه داشته باشید که مواد نارس بیشتر از مواد رسیده، دارای تانن هستند، از این رو سعی کنید از مواد غذایی طبیعی نارس در صورت امکان خودداری کنید. جالب است، بدانید که مصرف زیاد تانن‌ها و یا مواد غذایی دارای تانن می‌تواند باعث تحریک روده، معده و در نتیجه باعث استفراغ و تهوع شود».
کم خون‌ها به هیچ وجه این ۵ نوع غذا را نخورند
اجتناب از خوردن مواد دارای فیتیک اسید
معمولا به طور طبیعی فیتیک اسید در مواد غذایی‌‌ چون؛ حبوبات، انواع دانه‌ها، آجیل و دانه برنج یافت می‌شود. در چنین شرایطی کسانی که به کم خونی مبتلا هستند، می‌توانند از نسخه فراوری شده این گونه مواد که دارای اسید فیتیک کمتری هستند، استفاده کنند تا کمتر دچار کم خونی شوند. بهترین گزینه این است که مواد غذایی نام برده شده را به هیچ عنوان با مواد غذایی سرشار از آهن مصرف نکنید. چرا که این مواد غذایی قادر هستند، پروسه جذب آهن در بدن را دچار اختلال کنند.
بیشتر بخوانید: بدون تجویز پزشک قرص آهن مصرف نکنید
فاصله گرفتن از مواد غذایی دارای گلوتن
برخی از مردم به گلوتن حساس هستند؛ این گروه در اصطلاح بیماری سلیاک دارند. بیماری سلیاک در واقع یک بیماری گوارشی است که با اختلال در روده باعث کاهش جذب مواد مغذی از جمله آهن و فولات توسط روده می‌شود. اگر این نقیصه درمان نشود به مرور زمان شخص دچار کم خونی می‌شود. گلوتن موجود در گندم، جو و برخی دیگر از غلات می‌توانند مشکلاتی را برای افراد مبتلا به سلیاک به وجود آورند. از این رو افرادی که کم خونی دارند و یا به بیماری سلیاک دچار هستند، از مصرف مواد غذایی دارای گلوتن باید اجتناب کنند. از یاد نبرید؛ اگر از کم خونی رنج می‌برید، حتما با پزشک خود در مورد استفاده نکردن از مواد غذایی گلوتن دارد مشورت بگیرید.
کم خون‌ها به هیچ وجه این ۵ نوع غذا را نخورند
مواد غذایی سرشار از کلسیم
بی شک همه ما با ارزش‌های مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم آشنا هستیم، اما مشکل استفاده از مواد غذایی سرشار از کلسیم این است که اگر به همراه مواد غذایی آهن‌دار مصرف شوند از جذب آهن توسط بدن جلوگیری می‌کنند. این بدان معنا است که کلسیم می‌تواند بر میزان جذب آهن توسط بدن تاثیرات منفی بگذارد؛ از این رو سعی کنید، مواد غذایی دارای کلسیم را به هیچ عنوان به همراه مواد غذایی سرشار از آهن در یک بازه زمانی به صورت همزمان مصرف نکنید. به طور مثال؛ مواد دارای کلسیم زیاد همچون؛ شیر، پنیر و ماست را به همراه گوشت گاو، لوبیا و عدس که سرشار از آهن هستند مصرف نکنید. وجود روی برای جذب کامل فولات در بدن ضروری است. دقت داشته باشید؛ افرادی که داری کم خونی هستند، حتما باید فولات مورد نیاز بدن خود را نیز تامین کنند. از منابع خوب فولات می‌توان به جگر، گوشت، تخم مرغ و حبوبات اشاره کرد. البته وجود ویتامین C. در بدن می‌تواند میزان جذب آهن را افزایش دهد. از این رو سعی کنید؛ حتما به همراه مواد سرشار از آهن، آب میوه مرکبات، مارچوبه و حتی مقداری فلفل مصرف کنید تا جذب بیشتری از آهن موجود در مواد غذایی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: ۴ روش برای درمان کم خونی شدید
اجتناب از مصرف مواد غذایی دارای اگزالیک اسید
محصولات غذایی دارای اسید اگزالیک به راحتی می‌توانند در جذب آهن توسط بدن اختلال ایجاد کنند. از این رو افرادی که از کم خونی رنج می‌برند، باید از مصرف چنین موادی اجتناب کنند. البته چنین افرادی حتی از خوردن داروی‌هایی که داری اگزالیک اسید هستند نیز باید اجتناب کنند. (در این مورد خاص حتما با پزشک مشورت داشته باشید). هم چنین افراد دارای کم خونی باید از مصرف مواد غذا‌هایی همچون؛ بادام زمین، اسفناج، شکلات و حتی جعفری خودداری کنند و یا در حد امکان از مصرف همزمان آن‌ها با مواد غذایی داری آهن اجتناب کنند.
کم خون‌ها به هیچ وجه این ۵ نوع غذا را نخورند
تغییر رفتار در رژیم غذایی
کسانی که از کم خونی رنج می‌برند باید در حد امکان از مصرف مواد غذایی که در بالا ذکر شد، خودداری کنند و ترجیحا مواد غذایی را که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم را در رژیم غذایی خود لحاظ کنند. خوردن میوه‌های تازه به صورت روزانه می‌تواند کمک زیادی برای جذب آهن به بدن بکند. البته به شرط آن که مکمل‌های داری آهن و مصرف مواد سرشار از آهن هم چون گوشت قرمز از یاد نرود. در ضمن افرادی که از کم خونی رنج می‌برند، حتما باید مرکبات را در رژیم غذایی خود لحاظ کنند تا با استفاده از جذب ویتامین C، آهن بیشتری دریافت کنند. البته خوردن ۸ الی ۱۰ لیوان آب برای افرادی که دارای کم خونی هستند، بسیار توصیه می‌شود. خوابیدن کافی و استراحت دادن به مغز نیز روش خوبی برای فاصله گرفتن از مشکلات کم خونی است. دقت داشته باشید؛ به جز در موارد خاص می‌توان کم خونی را با استفاده از یک رژیم غذایی خوب بر طرف کرد.
منبع: medisyskart
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت