۱۰ ماده غذایی که باعث گرفتگی سینک ظرفشویی میشود
همانطور که میدانید آرد مخلوط با آب میتواند یک ترکیب خمیری با حجم زیادی را تشکیل دهد، شاید به ظاهر آرد قدرت کافی برای انسداد لولههای سینک را نداشته باشد اما وقتی که آرد با آب مخلوط شود، میتواند یک توده خمیری را درون لولهها ایجاد کند و همین امر به تنهایی میتواند باعث انسداد لولهها شود.
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: معمولا تمام ته ماندههای غذاها پس از مصرف، برای شستشوی ظروفی که در آن قرار دارند، باید به سینک آشپزخانه برده شوند. در چنین شرایطی برخی بنا به هر دلیل ته مانده غذا و یا حتی تفاله چای و قهوه را بدون اینکه سینکشان دارای فیلتر مناسبی باشد، درون آن خالی میکنند و با باز کردن آب سعی میکنند آنها را به سمت سیفون و در نهایت خارج از خانه هدایت کنند. این کار علاوه بر اینکه میتواند مصرف آب را بالا ببرد، مشکلاتی هم چون گرفتگی سیفون سینک را نیز ایجاد میکند. کلیه این موارد میتوانند باعث ایجاد هزینه اضافی برای تعمیر و نگهداری لوازم سینک در آشپزخانه شوند. آسانترین راه برای اینکه متحمل چنین هزینههایی نشویم، این است که ته ماندههای غذاهای مصرفی خود را با احتیاط درون کیسه زباله بریزیم، سپس برای شستن وسایل باقی مانده، آنها را درون سینک قرار دهیم. در ادامه این مطلب شما را با ۱۰ماده غذایی آشنا میکنیم که اگر درون سینک آشپزخانه ریخته شوند، میتوانند باعث انسداد و خرابی آن شوند.
روغن مصرفی و پخت و پز
اکثرا از غذاهای سرخ کردنی مانند؛ انواع سیب زمینی سرخ شده خوششان میآید. همانطور که میدانید پس از آماده شدن این مواد برای خوردن، مقداری روغن سرخ کردنی درون ماهی تابه باقی میماند. اگر ماهیتابه را به همراه روغن درون سینک آشپزخانه قرار دادید، منتظر بمانید تا روغن خودش را بگیرید، سپس با استفاده از یک قاشق آن را جدا کرده و درون سطل زباله بریزید. همان طور که گفته شد؛ روغن وقتی سرد شود خودش را میگیرد. اگر شما روغن گرم را درون سوراخ سینک بریزید، این روغن با توجه به سرمایی درون سیفون میتواند در آن جا جمع شده و معمولا دیگر مواد غذایی ریز که پس از شستشوی ظروف غذا از آنها جدا میشود را به خود جذب کرده و باعث انسداد سیفون و لولههای زیر سینک شود. در مواردی که مجبور هستید، روغن سرخ کردنی را درون سینک بریزید، بلافاصله پس از آن آب داغ را باز کنید تا روغن موجود در سینک را پیش از آنکه سرد شود، بشوید و با خود ببرد. این عمل از تجمع روغن درون لولههای خروجی سینکها و گرفتگی آن در دراز مدت جلوگیری میکند.
انواع خورشت و برنج
اگر شما از آن دست خانوادههایی هستید که به کربوهیدرات علاقه زیادی دارید، بیشک ۴ الی ۵ روز در هفته را به برنج که معمولا با انواع خورشت مصرف میشود، اختصاص میدهید. از آنجایی که برنج سرشار از نشاسته است، این امر به نوبه خود میتواند مشکلاتی را برای خروجی سینکها ایجاد کند، چرا که وقتی شما ظروف حاوی دانههای برنج را درون سینک قرار میدهید. در چنین شرایطی وقتی آب به دانههای برنج برخورد کند، این ماده غذایی به چند برابر حجم واقعی خود میرسد، حال اگر تعداد زیاد دانههای برنج را درون لولههای باریک سیفونها در نظر بگیرید، این افزایش حجم در بلند مدت میتواند در خروجی سینکها انسداد ایجاد کند. از یاد نبرید دانه برنج پخته شده، نیز وقتی درون آب قرار بگیرد، افزایش حجم پیدا میکند.
استخوانها
بیشک اگر هر تکه از استخوان مرغ و حتی تکههای استخوان گاو و گوسفند درون سوراخ سینک راه یابند، به راحتی با جمع کردن دیگر مواد در کنار خود باعث انسداد در سیفون سینک میشوند. در برخی از موارد وجود استخوانهای تیز درون خرطومی سیفونها میتواند باعث پارگی آنها نیز شود. پس سعی کنید قبل از شستشوی ظروفی که درونشان استخوان مرغ و یا گوشت گاو است، حتما آنها را درون سطل زباله بریزید، سپس اقدام به تمیز کاری ظروف کنید.
مواد غذایی فیبردار
احتمالا شما هم شنیده باشید که مواد غذایی داری فیبر برای بدن ما بسیار مفید هستند، چرا که این مواد میتوانند به دستگاه گوارش برای جذب مواد غذایی کمک بسیار زیادی بکنند. همچنین وجود فیبر در ماده غذایی کار دفع انواع مواد غذایی که باعث یبوست میشوند را نیز آسان می کند. سبزیجاتی چون کرفس و مارچوبه و حتی پوسته بیرونی ذرت، به راحتی میتوانند باعث انسداد لولههای خروجی سینکها شوند، چرا که رشتههای موجود در آنها مانند یک رشته مو و یا نخ عمل میکنند. از این رو تحمل خوبی در برابر فشار دارند و میتوانند از خروج دیگر مواد غذایی به درون لولههای خروجی سینکها جلوگیری نموده و با این روش باعث انسداد در سیفونها شوند.
تفاله قهوه و چای
همه ما پس از مصرف قهوه و یا چای با تفالههای آنها برخورد کردهایم. این تفالهها اگر به صورت درست درون سطل زباله ریخته نشوند، میتوانند باعث انسداد لولههای خروجی سینکها شوند. یکی دیگر از مشکلات تفاله قهوه و چای این است که اگر درون لولهها تجمع کنند، آلودگی زیادی را تولید میکنند، مخصوصا تفاله قهوه که میتواند باعث تجمع انواع باکتریها و میکروبهای مضر در خروجی سینکها شود.
پوست تخم مرغ
معمولا اکثر افراد برای اینکه راحت و بدون دردسر بتوانند پوسته تخم مرغهای پخته شده را از تخم مرغ جدا کنند، این کار را درون سینک انجام میدهند. از آنجایی که این پوستهها دارای استحکام خوبی هستند، میتوانند درون لولههای خروجی سینکها انسداد ایجاد کنند. برای رفع این مشکل شما میتوانید برای پوست کندن تخم مرغ از یک بشقاب استفاده کنید و از آنجایی که پوسته تخم مرغ نیز سرشار از کلسیم است، از آن به عنوان یک بخشی از کمپوست برای گلهای خانه خود استفاده کنید.
برچسب محصولات غذایی به خصوص میوهها
شستن میوهها درون سینک شاید کار بسیار معمولیای باشد، اما امروزه برخی از میوههای خریداری شده، دارای برچسبهای کاغذی و پلاستیکی هستند. از این رو وقتی این برچسبها با آب برخورد داشته باشند، از سطح میوه جدا میشوند و از آنجایی که این برچسبها خاصیت چسبندگی دارند، میتوانند مانع از خروج برخی مواد غذایی ریز از سوراخ سینکها شوند. تجمع این مواد به همراه دیگر غذاها میتوانند عاملی برای انسداد در لولههای خروجی سینکها باشند. جالب است، که ما این برچسبها را معمولا به حساب نمیآوریم اما باید توجه داشته باشیم که این برچسبها در آب حل نمیشوند و همین امر میتواند باعث تجمع آنها درون سیفون و لولههای خروجی سینکها شود.
آرد
همانطور که میدانید آرد مخلوط با آب میتواند یک ترکیب خمیری با حجم زیادی را تشکیل دهد، شاید به ظاهر آرد قدرت کافی برای انسداد لولههای سینک را نداشته باشد اما وقتی که آرد با آب مخلوط شود، میتواند یک توده خمیری را درون لولهها ایجاد کند و همین امر به تنهایی میتواند باعث انسداد لولهها شود.
تکههای گوشت خام و چربی
همان طور که میدانید گوشت خام دارای مقاومت بالایی است. از این رو در مقابل فشار آب خروجی از سینکها تحمل بالایی دارد، به طور مثال اگر شما بخواهید گوشت خریداری شده را درون سینک ظرفشویی تمیز کنید، شاید تکههایی از خود گوشت و یا چربیهای متصل به آن وارد کانال سینک شود و از آنجایی که اینگونه مواد در آب حل نمیشوند، خود به تنهایی میتوانند باعث انسداد لولهها شوند. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی سعی کنید گوشت خریداری شده خود را درون یک سینی بزرگ خرد کنید تا دچار گرفتگی حاصل از گیر کردن تکههای گوشت و چربی درون سیفونها نشوید.
پوست سیبزمینی
شاید به ظاهر سیب زمینی نتواند مشکل خاصی را برای ما ایجاد کند اما این ماده غذایی پر کاربرد با توجه به نشاسته بالایی که دارد، وقتی در معرض آب قرار بگیرد، علاوه بر افزایش حجم نشاسته موجود در سیب زمینی میتواند حالت چسبندگی ایجاد کند. اگر پوست سیب زمینی در مدت زمان طولانی درون سیفون بماند، میتواند تبدیل به یک ماده چسبنده شود و دیگر مواد غذایی ریز را به خودش جذب کند که این امر در دراز مدت میتواند باعث انسداد لولههای خروجی سینکها شود.
منبع: mashed
دیدگاه تان را بنویسید