باغ ملی نمایی تمام عیار از طبیعت زیبای شیراز

کد خبر: 765319

درختان کهن سال باغ ملی، بیانگر قدمت آن و دلیل توصیف زیبایی آن از سوی حافظ است. در سال ۱۳۱۵ خورشیدی این باغ را بهسازی کردند و با کاشتن نارنج و خیابان کشی، بر زیبایی آن افزودند. در اردیبهشت ماه هر سال، بوی عطر بهار نارنج این باغ، فضایی بهشت گونه پدید می‌آورد.

باغ ملی نمایی تمام عیار از طبیعت زیبای شیراز

سرویس سبک زندگی فردا: شیراز در جنوب‌غربی ایران واقع شده و گنجینه‌ای از فرهنگ پارسی به شمار می‌رود، بی‌دلیل نیست که این شهر را شهر باغ‌ها و شاعران و پایتخت فرهنگی ایران می‌دانند.به نقل از کجارو باغ ملی نیز یکی از جاذبه‌های این شهر محسوب می‌شود که در ادامه به آن می‌پردازیم.

باغ ملی نمایی تمام عیار از طبیعت زیبای شیراز

اولین بار نام شیراز در لوح گلی ایلامی متعلق به ۴۰۰۰ سال قبل آورده شد و به نام شهر شعر و شراب و گل و بلبل شهرت یافت. باغ ملی یکی از باغ‌های شیراز است که در چهار راه حافظیه قرار دارد و از ناحیه جنوبی تا بیمارستان شهید دستغیب و از ناحیه شرقی تا ورزشگاه حافظیه، امتداد یافته است. اراضی این ناحیه در قرن هشتم، صحرای مصلای و جعفر آباد بود که با گذر زمان به ساختمان‌های مسکونی و اداری تبدیل و بخشی از آن نیز به عنوان باغ ملی درآمد. وجود این باغ در روبه‌روی «آرامگاه حافظ»، یادآور صحرای روح افزای جعفرآباد و مصلای قدیم شیراز است.

درختان کهن سال باغ ملی، بیانگر قدمت آن و دلیل توصیف زیبایی آن از سوی حافظ است. در سال ۱۳۱۵ خورشیدی این باغ را بهسازی کردند و با کاشتن نارنج و خیابان کشی، بر زیبایی آن افزودند. در اردیبهشت ماه هر سال، بوی عطر بهار نارنج این باغ، فضایی بهشت گونه پدید می‌آورد. در سال‌های اخیر «شهرداری شیراز» مرمت اساسی در این باغ انجام داده و فواره‌های زیبایی در مرکز آن نصب کرده است.

تندیس ورودی باغ ملی نیز پس از گذشت مدت کوتاهی از نصب با اصلاحِ بخشی از نمای کلی روبه‌رو شد. این تندیس به فاصله دو و نیم ماه پس از جانمایی در ورودی باغ ملی شیراز که ورودی پارک کودک این بوستان نیز محسوب می‌شود و روزانه نگاه هر رهگذری را به خود معطوف می‌کند، در حالی دچار حک و اصلاح شد که بار‌ها پیش از بازنمایی طرح کلی آن از سوی کارشناسان سازمان زیباسازی شهرداری شیراز بازبینی شده و تغییر کرد.

تندیسی که امروز در نهایت بخشی از آن بریده و ترمیم سطحی شده است، با نظر کارشناسان این سازمان در این محل نصب گردید. مجسمه یاد شده زائری را نشان می‌دهد که به نظر کارشناسان سازمان زیباسازی، چون بخشی از نمای جلویی این مجسمه موجب خطر برای رهگذران و عابران می‌شد یا احتمال سقوط آن وجود داشت، لذا بخش یاد شده بریده و اصلاح شد.

سر در باغ متشکل از سه قوس آجری است. درجنوب این باغ، در دوره قاجاریه، قبرستانی به نام «جوان آباد» وجود داشته که تا بقعه علی بن حمزه (ع) امتداد داشته، اما در سال ۱۳۱۶ مورد بازسازی قرار گرفت و جزو اراضی باغ شد. این باغ تا سال ۱۳۶۵ به عنوان باغ وحش مورد استفاده بود، اما پس از انتقال باغ وحش به منطقه «آب باریک» به مرمت باغ پرداختند و درختان نارنج در آن کاشته شد.

علاوه بر این در وسط باغ نیز میدانی احداث گردید که در آن چهار حوض به شکل قلب وجود دارد و در وسط آن یک باغچه مدور قرار گرفته است، یک ستون سنگی در وسط آن وجود دارد که در چهار جهت آن اشعاری از حافظ، سعدی و امام خمینی نگاشته شده است.

در ضلع شمالی باغ، کانون فکری کودکان و نوجوانان احداث شده و در ضلع جنوبی آن نیز فرهنگسرایی تأسیس شده است. این فرهنگسرا یا نگارخانه طرحی مدور دارد و در وسط آن حوض گرد بزرگی ساخته شده است. طرح بازسازی این باغ در اسفند ماه ۱۳۶۸ توسط شهرداری شیراز انجام شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد