۴ راهکار طلایی برای سازگار شدن با شغل جدید

کد خبر: 754965

در محل کار جدید درباه کار قدیم خود صحبت نکنید، چرا که ممکن است، کار قدیم را بهتر از کار جدید بدانید. چنین عملی امکان دارد باعث مقایسه کارها شود. به هیچ عنوان چنین اشتباهی را مرتکب نشوید. در مورد انجام کارهایی که بلد نیستید، سوال کنید. یادتان نرود شاید یک سوال درباره کاری که انجام می‌دهید، بتواند شما را از انجام یک اشتباه بزرگ حفظ کند.

۴ راهکار طلایی برای سازگار شدن با شغل جدید

سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی‌زاده سرچشمه: وقتی تصمیم می‌گیرید از شغلی کناره‌گیری کنید و یا به هر دلیلی اخراج می‌شوید، بی‌شک سازگاری با یک شغل جدید می‌تواند به یک دغدغه اساسی تبدیل شود . تحقیق شرکت Leadership IQ درباره کسانی که وارد شغل جدید می‌شوند، نشان می‌دهد که ۴۶ درصد از این افراد در طی ۱۸ ماه به مجموعه جدید خود آسیب رسانده و به حالت تعلیق از کار و یا از سوی کارفرما جریمه شده‌اند.

چگونگه خود را با محل کار جدید سازگار کنیم

حال این سوال پیش می‌آید؛ چرا اکثر کسانی که وارد شغل جدید می‌شوند، موفقیت زیادی حاصل نمی‌کنند و در تجربه جدید شغلی خود با شکست نیز روبه‌رو می‌شوند. یک دلیل بسیار مهم برای افرادی که دچار مشکل می شوند، این است که این گونه افراد تعریف جدی از شغلی که انتخاب کرده‌اند، ندارند. شما برای شروع کار ابتدا باید درباره وظایفی که بر عهده شما گذاشته می‌شود، آشنایی ابتدایی داشته باشید. بهترین کار این است که یک گزارش کتبی از کارهایی که قرار است، انجام دهید در اختیار داشته باشید. البته کسانی که به دنبال شغل جدید هستند، باید از انعطاف پذیری بالایی برخوردار باشند تا بهتر بتوانند خود را با شرایط جدید وقف دهند. این کار لازمه موفقیت در شغل جدید است. برای شروع کار کافیست درباره شرکت و یا کاری که قرار است، انجام دهید، یکسری اطلاعات اجمالی را تهیه کنید. به طور مثال درباره مدیران ارشد پرس‌وجو داشته باشید و همچنین با بخش‌های مختلف محل کار خود تا حدودی آشنایی داشته باشید. دانستن تاریچه شروع به کار شرکت موردنظر و یا اینکه چه کسانی رقبای اصلی این شرکت هستند و تاثیر شرکت بر صنعت جامعه و یا هر بخش دیگر از جامعه چگونه است، خالی از لطف نیست.

بیشتر بخوانید: چگونه استرس کاری خود را مهار کنیم؟

روانشناس، آلبرت جرال برنشتاین در کتاب خود می‌گوید: «بهترین راه برای نشان دادن عزت نفس به یک گروه، خوب گوش دادن است.» برنشتاین می‌گوید: «در ابتدای کار ممکن است با این صحنه که همکارانتان می‌خواهند برای کار شما ارزش گذاری کنند روبه‌رو شوید. بازخورد رفتار شما در چنین شرایطی بسیار مهم است. بهتر است از شیوه کار کرد خود در مجموعه سوال بپرسید. بهترین شخص مدیر یک گروه کاری است، چرا که آن شخص از ریز کارهایی که انجام می‌دهید با خبر می‌شود و می‌تواند بهترین قضاوت را درباره عملکرد شما داشته باشد. البته اگر کینه شخصی از شما به دل نداشته باشد. شما می‌توانید برای اینکه راندمان کاری خود را بالا ببرید از مدیر خود مشورت بخواهید. این کار در کل به نفع شما خواهد بود. یادتان نرود برخی از حرف‌هایی که درباره شما گفته می‌شود، شاید برای شما سخت و غیر قابل تحمل باشد اما با شنیدن انتقادات به راحتی می‌توانید به نقاط ضعف و حتی قوت خود پی ببرید. انتقاد از شما می‌تواند یک فرصت برای رشد کردنتان باشد. سعی کنید بدون در نظر گرفتن شخص انتقاد کننده همواره به فکر بالا بردن کیفیت کاری خود باشید.» در ادامه شما را با چند روش آشنا می‌کنیم که با پیروی از آن‌ها می‌توانید سازگاری بیشتر با شغل جدید خود داشته باشید.

۴ راهکار طلایی برای سازگار شدن با محل کار جدید

در محل کار جدید درباه کار قدیم خود صحبت نکنید، چرا که ممکن است، کار قدیم را بهتر از کار جدید بدانید. چنین عملی امکان دارد باعث مقایسه کارها شود. به هیچ عنوان چنین اشتباهی را مرتکب نشوید. در مورد انجام کارهایی که بلد نیستید، سوال کنید. یادتان نرود شاید یک سوال درباره کاری که انجام می‌دهید، بتواند شما را از انجام یک اشتباه بزرگ حفظ کند. سعی کنید اشتباهی که از شما سر می‌زند را بپذیرید. به هیچ عنوان اشتباه خود را پنهان نکنید. سعی کنید سوال‌هایی را که می‌پرسید را یادداشت کنید و ترجیحا جواب آن را نیز در گوشه‌ای بنویسید. این کار باعث می‌شود تا از همکار خود سوال تکراری نپرسید، برخی افراد از اینکه با سوال تکراری روبه‌رو شوند، جواب مناسبی به شما نمی‌دهند. سعی کنید از پرسیدن سوال‌های تکراری برحذر کنید.

بیشتر بخوانید: آنچه که کارمندان باید از آداب و معاشرت بدانند

اگر در محیط اداری مشغول به کار می‌شوید، سعی کنید از لباس‌هایی که عمومیت دارد، استفاده کنید. یادتان نرود لباس شما وسیله‌ای برای پوشش شما در محل کار است نه چیز دیگر. هر چقدر لباس‌تان رسمی‌تر و مرتب‌تر باشد، برای شما بهتر است. سعی کنید هر کار و یا مشکلی برای شما پیش می‌آید، حتما با مدیر خود مشورت کنید. در چنین مواردی خجالت کشیدن و کم‌رویی را کنار بگذارید. کتاب راهنمای کارمندان در محیط کاری را مطالعه کنید تا با سیستم اداری و یا کاری محیط کار جدید بیشتر آشنایی داشته باشید. یادتان نرود هر کاری ریتم و سرعت منحصر به خود را دارد. سعی کنید خودتان را با ریتم جدید کاری وفق دهید.

۴ راهکار طلایی برای سازگار شدن با محل کار جدید

با سرعت بیشتر با محیط جدید سازگار شوید

اگر این اولین تجربه کاری شما پس از دوران مدرسه و دانشگاه باشد، باید بین ساعات کاری و تفاوت‌های دوران تحصیل و کار بیشتر آشنایی داشته باشید. در دوران دانشجویی شما برای رسیدن به سر کلاس‌ها برای خود تنظیمات زمانی خاصی داشتید، با این حال در چنین دورانی شما کنترل بیشتری بر زمان خود دارید. در دوران تحصیلی ساعت شما از قبل تنظیم می‌شود اما در دوران کار علاوه بر اینکه ساعت کاری و ورود و خروج‌های شما تنظیم می‌شود، یک وظیفه بسیار مهم دیگر نیز دارید و آن هم انجام دادن کاری است که به شما محول می‌شود. اگر در آن بازه زمانی خاص از عهده کار خود برنیاید، ممکن است با کسری حقوق روبه‌رو شوید، دوران مدرسه با انجام ندادن تکالیف درسی شما ضرر مالی نمی‌کنید و معمولا در چنین دورانی اکثر دانش آموزان و دانشجویان تحت تکلف والدین و یا سرپرست خود هستند، اما در دوران کاری وقتی متاهل باشید، کم شدن حقوق می‌تواند برای شما گران تمام شود و هزینه‌های جاری زندگی شما را با مشکل روبه‌رو کند. پس با این تفاسیر بسیار مهم است که کار خود را در زمان معین به مدیر و یا کار فرمای خود تحویل دهید. شاید در دوران مدرسه اشتباهات زیادی از شما سر بزند و معلمان و یا دیگر عوامل مدرسه از شما گذشت کنند اما در محیط کار شما اجازه ندارید که هر چقدر دلتان می‌خواهد، اشتباه کنید. این کار به قیمت اخراج و یا کسری حقوق‌تان تمام می‌شود. شاید در دوران مدرسه و یا دانشگاه، سر خود کارهایی بدون هماهنگی از شما سر می‌زد اما در محیط کار بدون هماهنگی با مسئول بالاتر نمی‌تواند هر کاری که دلتان خواست را انجام دهید. در محیط کار باید ابتکار عمل بیشتری از خود در انجام امور محوله نشان دهید، چرا که چنین ابتکارهایی در دوران مدرسه کمتر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: ۱۵ راهکار برای داشتن یک روز کاری خوب و شاد

در انجام کارهایی که به شما سپرده می‌شود، عجله نکنید. سعی کنید کارهایی که به شما سپرده می‌شود را در تمام طول ساعات کاری خود تقسیم کنید. این کار باعث می‌شود از مسئولیتی که بر عهده گرفته‌اید، خسته نشوید. البته برخی از کارها برای خودشان زمان بندی خاصی دارند. به طور مثال ممکن است؛ اول صبح کار زیادی نداشته باشید اما هر چه به ظهر نزدیکتر شوید بر تعداد کار هایی که باید انجام دهید، افزوده شود. کمی دقت در انجام چنین کارهایی باعث می‌شود کمتر از یک ماه به محیط جدد عادت کنید، یادتان نرود هیچ مدیر و یا کارفرمایی تا از کارمند و یا کارگر خود مطمئن نشود، مسئولیت سنگین را بر عهده او نمی‌گذارد، چرا که چنین اشتباهی ممکن است، کل مجموعه را با خطر و کار خرابی روبه‌رو کند. سعی کنید تا زمانی که در انجام کار خود خبره نشده‌اید، اضافه کار نگیرید. یادتان نرود بدنتان نیز باید با محیط جدید سازگاری پیدا کند، به ویژه کسانی که از یک شغل جدید وارد یک شغل و یا حرفه متفاوت می‌شوند.

تقریبا هر شرکتی سیستم اداری خاصی دارد و از ریتم خاصی پیروی می‌کند به طور مثال؛ شیوه ارتباط بین کارکنان می‌تواند متفاوت باشد. گروهی از کارکنان با شبکه‌های اجتماعی با هم در ارتباط هستند و گروهی دیگر با تلفن و حتی برخی به صورت حضوری با یکدیدگر در ارتباط هستند. شما برای شروع باید بدانید که با چه گروهی از کارکنان و با چه وسیل9 ارتباطی باید در تماس باشید. سعی کنید از ساعات جلسه و زمان جلسات باخبر شوید. در مورد زمان ناهار و دیگر کارهای شخصی در شرکت باخبر شوید. در مورد رویدادهای خاص مجموعه‌ای که در آن مشغول به کار هستید، پرس جو کنید. به طور مثال؛ اجرای نمایشگاه سالانه برای شرکت‌های تولیدی و دیگر کارها که معمولا یک زمان خاص از سال دارای تحولات اساسی می‌شوند. دانستن این موارد می‌تواند در عملکردتان تاثیر مثبت بگذارد. شما باید این موارد را رعایت کنید. سعی نکنید کار خارج از برنامه‌ای که برای‌تان تعریف شده است را انجام دهید. این گونه رفتارها اصلا به نفع شما نیست. در برخی موارد انجام کار از سرعت بالایی برخوردار است. شما باید خود را با شرایط جدید وفق دهید تا در انجام کار دچار مشکل نشوید. همانطور که می‌دانید امروزه اکثر مشاغل تحت تاثیر فناوری جدید هستند. از این رو در ادامه شما را با چنین فناوری‌ها که گاها تاثیر مستقیم در عملکردتان دارند، آشنا می‌کنیم.

۴ راهکار طلایی برای سازگار شدن با محل کار جدید

سازگاری با فناوری در محل کار جدید

فن آوری در محیط کار های امروزی از طیف بسیار گسترده‌ای برخوردار هستند اما ما برای شروع فعلا کامپیوتر را در نظر می‌گیریم. اگر کار جدید شما صرفا با کامپیوتر است، پس باید یکسری کارهای اولیه با کامپیوتر را بدانید. سعی کنید؛ درباره کار با کامیوتر کمی تمرین داشته باشید. در واقع شما باید اصول اولیه کار کردن با رایانه را بدانید تا در انجام کارهای محوله دچار مشکل نشوید. به طور مثال شما باید در تا حدودی با برنامه‌های کاربردی مایکروسافت همچون؛ ورود، اکسل، پاور پوینت و اکسس آشنایی داشته باشید. شاید در پاره‌ای از مواقع لازم باشد با برخی برنامه‌های کابردی دیگر همچون Adobe Photoshop یا QuickBooks نیز آشنایی بیشتری داشته باشید. در هر صورت آشنایی با محیط ورد شاید ابتدایی‌ترین و مهمترین کار با کامپیوتر باشد که هر کاربری باید تا حدودی با محیط آن آشنایی داشته باشد. البته برنامه‌هایی که عنوان شد، لازم نیست که در حد تخصصی فرا گرفته شود اما باید خیلی سریع یادگیری آن‌ها را شروع کنید.

بیشتر بخوانید: ۶ نکته برای رسیدن به شغل مورد علاقه

اگر پشت سیستم کامپیوتری کار می‌کنید و دسترسی به اینترنت نامحدود دارید، به هیچ عنوان از چنین مزایایی سوء استفاده نکنید، چون کسانی که مسئول کار شما هستند به راحتی به میزان کارکرد واقعی و یا شخصی شما دسترسی دارند. سوءاستفاده از محیط و ابزار محیط کار می‌تواند اعتماد به شما را در چنین محیط هایی کم کند و این امر در دراز مدت بی‌اعتمادی قابل توجه‌ای بین شما و مدیر کاری شما ایجاد می‌کند. استفاده از ابزار شرکت برای کار شخصی کار بسیار ناشایستی است. البته در پاره‌ای از مواقع با در جریان بودن مدیر شما به شیوه‌ای که به اصل کار شما لطمه وارد نکند، خالی از اشکال است. یادتان نرود استفاده شخصی از تلفن محل کار نیز می‌تواند مصداق موارد بالا باشد. سعی کنید در مواردی که وقت آزاد دارید، از سایت‌های آموزشی بهره ببرید و به طور مثال موارد سرچ خود در محدوده کاری خود را لحاظ کنید.

استفاده از شبکه‌های اجتماعی در برخی شرکت‌ها برای پیش برد کار امری ضروری است، چرا که کارکنان در چنین شرکت‌هایی با استفاده از شبکه‌های اجتماعی نظرات و پیشنهادات خود را در گروه بیان می‌کنند و به کمک سایر اعضاء گروه سعی می‌کنند تا برای پیشنهاد جدید راه حل مناسبی را ارائه دهند. یک تحقیق که توسط مرکز تحقیقات بازاریابی درباره استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط ۵۰۰ شرکت سریع توسعه یافته، نشان می‌داد استفاده از شبکه‌های اجتماعی از ۲۰ درصد در سال ۲۰۰۷ به ۴۴ درصد در سال ۲۰۰۸ افزایش یافته بود. این مورد خود می‌تواند گویای اهمیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای پیش برد برخی کارها باشد. البته باید توجه داشت که استفاده از همین شبکه‌های اجتماعی در برخی شرکت‌ها ممکن است، کاملا نتیجه عکس بدهد، چرا که وقتی کارکنان خودشان را با شبکه‌های اجتماعی مشغول می‌کنند به همان اندازه راندمان کاری پایین می‌آید. بنابراین سعی کنید با شیوه‌‌ٔ درست استفاده از شبکه‌های اجتماعی بیشتر آشنا شوید و از آن‌ها برای بالا بردن ظرفیت کاری خود استفاده کنید.

۴ راهکار طلایی برای سازگار شدن با شغل جدید

تذکر: در بیشتر مواقع وقتی مطلبی را به صورت حضوری در محل کار عنوان می‌کنید، اثر بخشی بیشتری خواهد داشت. در ضمن وقتی از شبکه‌های اجتماعی برای ارتباط با همکاران خود بهره می‌برید، توجه داشته باشید که هر گونه حرفی را عنوان نکنید. چرا که این گونه شبکه‌ها می‌توانند به عنوان یک سند برای محکوم کردن شما به کار گرفته شوند. پس از یاد نبرید هر شبکه اجتماعی می‌تواند یک سند دائمی باشد. سعی کنید در مکالمات خود با همکاران از صحبت‌های عامیانه و خودمانی فاصله بگیرید. این کار ممکن است باعث ناراحتی همکارتان شود.

درک‌تان را نسبت به محل کار جدید بالا ببرید

شاید یکی از بزرگترین مشکلات برای کارمندان جدید درک نکردن موقعیتی است که در آن قرار گرفته‌اند. میلو و تووی سندل در کتاب (Sink or Swim) می‌گویند: «برای شروع، سعی کنید نام و نام خانوادگی همکاران خود را چند بار برای خود تکرار کنید و همچنین اسم‌شان را با عنوان شغلی‌شان در گوشه‌ای یاداشت کنید تا در مواقع ضروری از آن‌ها استفاده کنید. وقتی شما همکارنتان را با اسمم صدا می‌کنید بی‌شک در نگاه اول می‌تواند صمیت بینت‌ان را بالا ببرد. این امر در روزهای نخستین کاری نشانه هوش و ذکاوت شما است.»

بیشتر بخوانید: فرسودگی شغلی را با این راهکار درمان کنید

سعی کنید وقتی با همکارانتان روبه‌رو می‌شوید صادقانه و به گرمی با آن‌ها برخورد کنید. اگر در هنگام کار موقعیتی برای مشورت پیدا کردید، سعی کنید با دعوت کردن از آن‌ها برای صرف یک نوشیدنی روابط خود را با همکارنتان گسترش دهید. باید در محیط جدید روابط اجتماعی خود را بالا ببرید، چرا که در چنین شرایطی بهتر می‌توانید با آن‌ها در ارتباط باشید. وقتی در جمعی درباره گروه و یا جمعی از همکاران صحبت می‌کنید، سعی کنید به جای کلمه من از گزینه ما و یا گروه ما صحبت استفاده کنید. شما با این کار راحت‌تر و بهتر می‌توانید در گروه جدید عضو شوید. اگر برخی از همکاران‌تان در گروه‌های مشکوکی عضو هستند و ممکن است کارهای ناشایستی از آن‌ها سر بزند سعی کنید با مهربانی به صورتی که همکار و یا همکارانتان نارحت نشوند از آن‌ها فاصله بگیرید. وقتی شما خط قرمزهای خود را مشخص می‌کنید، بی‌شک افرادی که با شما در ارتباط هستند، به خودشان اجازه نمی‌دهند تا حریم خصوصی شما را بر هم بریزند. این کار بستگی به برخورد شما و مواضعی که در برابر برخی رفتارها از شما بروز می‌کند، بستگی دارد. در زمانی‌هایی که وقت اضافی دارید، سعی کنید به همکارتان کمک کنید تا او هم کارش را به نحو احسن پیش ببرد، البته توجه داشته باشید که اینگونه کمک‌ها حق مسلم برایشان نشود، چرا که احتمالا شما را دچار مشکل کند.

توجه داشته باشید تا زمانی که از شخصیت همکاران جدید خود باخبر نشدید، به هیچ عنوان در گروه‌ آن‌ها عضو نشوید، چرا که این کار ممکن است به ضررتان تمام شود. در ادامه شما را با نکاتی آشنا می‌کنیم که پیروی از آن به سود هر کارمند و یا کارگری است.

۱. درباره حقوق و مزایای خود با کسی مشورت نکنید.

۲. در مورد شایعاتی که می‌شنوید، بی‌اعتنا باشید و تا مطمئن نشدید درباره آن واکنشی نداشته باشید.

۳. به هیچ عنوان در جمع همکاران، رئیس و یا مدیر مجموعه خود را نقد نکنید.

۴. سعی کنید، پس از انجام هر کاری از همکار و یا همکاران خود قدردانی کنید. این امر نشانه ادب شما است. سعی کنید به احترام گذاشتن عادت کنید. این امر باعث می‌شود تا دوستی‌تان تداوم پیدا کند. در کل افراد از اشخاصی که قدردان کارهایشان هستند رضایت بیشتری دارند.

۵. مدیر منابع انسانی در روزهای اول کاری می‌تواند یک مشاور خوب برای راهنمایی کردن شما باشد. اگر شما در روزهای اول کاری سوال‌های کلیدی درباره کار خود و یا از مجموعه دارید، بی‌شک چنین افرادی می‌توانند پاسخگوی خوبی برای شما باشند.

۴ راهکار طلایی برای سازگار شدن با شغل جدید

سوالاتی که باید از مدیریت منابع انسانی پرسید

اولین و مهمترین چیزی که در شروع کار باید بدانید این است که دانستن سیاست کاری شرکت شما باعث می‌شود راحت‌تر بتوانید خود را با محیط جدید سازگار کنید. به هیچ عنوان رفتارهایی را که در محیط کاری قبل انجام می‌دادید را در محیط جدید پیاده نکنید، در پاره‌ای از مواقع سیاست‌ شرکت‌ها با هم ضدیت دارند از این روی تا از شرایط محیط جدید باخبر نشده‌اید، سعی کنید احتیاط کار را لحاظ کنید. بهترین کار برای شخصی که تازه وارد محیط جدید شده، این است که درباه کاری که قرار است، انجام دهد با مدیر منابع انسانی مشورت کند. او می‌تواند درباره باید و نبایدهای محل کار جدی سوال کند تا در انجام اختیاراتی که به وی سپرده می‌شود، دچار مشکل نشود. سعی کنید هر سوال کاری‌ای که از ذهنتان می‌گذرد را با مدیر منابع انسانی در میان بگذارید تا در انجام وظایفی که بر عهده شما گذاشته می‌شود، دچار مشکل نشوید. همچنین در مورد راه‌های پیشرفت و موفقیت‌هایی که ممکن است، قابل دسترسی باشد، مشورت کنید تا بتوانید در یک برنامه دراز مدت به اهداف کلی که از شغل جدید انتظار دارید برسید.

بیشتر بخوانید: ۳ نکته برای اینکه با اولین شغل خود هماهنگ شوید

مدیر منابع انسانی می‌تواند توضیحات جامعی درباره افرادی که در شرکت صاحب قدرت و نفوذ هستند به شما ارائه دهد. حتی شما می‌توانید از شیوه گزارش دادن به رئیس مجموعه خود از مدیر منابع انسانی کمک بگیرید. وی می‌تواند درباره محدود‌هٔ اختیارات افراد مختلف در شرکت به شما مشاوره خوبی دهد. سعی کنید درباره سرپرست کاری خود که به طور مستقیم بر عملکرد شما نظارت دارد، سوالاتی را ایراد کنید تا بهتر بتوانید با شخص مورد نظر در تعامل باشید. این کار می‌تواند برای پیشرفت کاری شما موثر واقع شود.

مدیر منابع انسانی می‌تواند به شما بگوید که چه کسی برای حل مشکل به شما کمک خواهد کرد و یا برای رفع مشکلات کاری باید از چه شخصی کمک بخواهید. به طور مثال اگر با مافوق خود دچار مشکل شدید، باید برای رفع مشکل پیش چه شخصی بروید. مشکلات و موارد این چنینی در هر محیط کاری ممکن است به وجود بیاید. بهتر است خود را برای روبه‌رو کردن با چنین موارد خاصی از قبل آماده کنید. توجه داشته باشید، شروع کار جدید می‌تواند یک تجربه هیجان انگیز و همچنین چالش برانگیز باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد بهترین شیوه‌های انطباق و سازگاری با محیط کار جدید مشورت بیشتری با افراد و کسانی که در آن مجموعه کار می‌کنند، داشته باشید.

منبع: howstuffworks

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت