با بیماری‌های زمستانی چگونه مقابله کنیم؟

کد خبر: 753717

یکی از مشکلات و بیماری‌ها در فصول پاییز و زمستان بیماری‌های‌میکروبی و ویروسی است، اما از بیماری‌های دیگری که شیوع بیشتری در فصل پاییز و زمستان دارند انواع شکستگی‌ها در اثر لیزخوردگی در معابر است.

با بیماری‌های زمستانی چگونه مقابله کنیم؟

سرویس سبک زندگی فردا: یکی از مشکلات افراد در فصول پاییز و زمستان بروز و شیوع بیماری‌های ویروسی به ویژه انواع آنفلوآنزا‌ها و سرماخوردگی هاست.به نقل از سلامت نیوز ، به دلیل قدرت‌سرایت بالای این بیماری‌ها هنگامی که فرد بیمار در فضایی سربسته عطسه یا سرفه کرده و آبریزش‌بینی دارد اطرافیان نیز درگیر بیماری او می‌شوند؛ بنابراین به محض ابتلای یکی از دانش‌آموزان، سالمندان، سربازان و کارمندان به آنفلوآنزا و سرماخوردگی با یک عطسه میلیون‌ها ویروس در هوا پخش شده و باعث آلودگی‌محیط می‌شود. قدرت ایمنی بدن افراد مسن و افرادی با بیماری‌های خاص مانند سرطان، دیابت و... کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین به محض ابتلا به بیماری‌های‌ویروسی بیماری آن‌ها طولانی شده و بیماری‌های‌میکروبی نیز به این افراد سرایت می‌کند.

راه‌های مقابله با بیماری‌های زمستانی

در نهایت آن‌ها دچار بیماری‌هایی مانند برونشیت، پنومونی، عفونت‌های شدید ریه و سینوزیت می‌شوند. به این دلیل در فصل پاییز و زمستان افراد دارای ۷۰ سال سن به بالا یا نوزادان و اطفال در معرض این بیماری‌ها هستند و مقاومت کمی در برابر ابتلا به آن‌ها دارند و تعداد افراد مسن بستری در بیمارستان بیشتر از فصول دیگر است. به این دلیل توصیه می‌شود افراد مسن و دارای بیماری‌های مزمن دیابتی و سرطانی در فصل پاییز حتما واکسن‌آنفلوآنزا بزنند که مبتلا به بیماری نشوند، البته واکسن‌آنفلوآنزا کاملا از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری نمی‌کند، زیرا ویروس‌های‌سرماخوردگی و آنفلوآنزا انواع مختلف دارند؛ بنابراین اشخاص مختلف به این بیماری‌ها مبتلا شده و ضعیف‌تر می‌شوند و این ضعف مزمن گاهی سبب مرگ و میر خواهد شد.

انواع شکستگی‌هاو سوءتغذیه

یکی از مشکلات و بیماری‌ها در فصول پاییز و زمستان بیماری‌های‌میکروبی و ویروسی است، اما از بیماری‌های دیگری که شیوع بیشتری در فصل پاییز و زمستان دارند انواع شکستگی‌ها در اثر لیزخوردگی در معابر است. به این دلیل در فصول سرد سال شاهد ازدیاد بیمار در بخش‌های ارتوپدی و اورژانس هستیم و افراد بسیاری به دلیل شکستن استخوان دست یا پا به بیمارستان مراجعه می‌کنند؛ بنابراین انوع شکستگی‌ها نیز از انواع بیماری‌های این فصل است. متاسفانه از بیماری‌های نادر دیگر در فصل زمستان سوءتغذیه است.

بسیاری از افرادی که از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند در فصل سرما به علت عدم امکان برای خروج از خانه دچار مسائلی مانند کمبود مواد غذایی و از سوء‌تغذیه زمینگیر می‌شوند. دولت و انجمن‌ها باید آمار و تعداد این افراد را در دست داشته باشند و ماهانه به آن‌ها سرکشی کنند، زیرا احتمالا این افراد سرپرستی ندارند. در فصل‌زمستان غذا برای حیوانات نیز کمیاب می‌شود و به برخی از مناطق‌مسکونی پناه می‌برند. می‌توان گفت: برخی از انسان‌ها نیز به دلیل آنکه قادر به خروج از خانه در فصل سرما نیستند بی آذوقه ماند‌ه‌اند، بنابراین مسئولان باید به این افراد توجه بیشتری داشته باشند.

کهنگی بیماری مشکل‌زاست

معضل بعدی کهنه شدن بیماری و سرماخوردگی در افراد است. هنگامی که بیماری افراد کهنه می‌شود ناخودآگاه بیماری‌های میکروبی نیز به بیماری آن‌ها افزوده می‌شود. پنوموکوکو، استرپتوکوک میکروب‌های فرصت‌طلبی هستند که در شرایط ضعف بدن که فرد دچار بیماری‌های ویروسی شده به بدن حمله می‌کنند و فرد را دچار پنومومی می‌کنند؛ بنابراین فرد دچار بیماری‌های مزمن ریوی شده و قسمت‌های مختلفی از ریه او دچار عفونت و چرک می‌شود، سرفه‌های ممتد می‌کند، گلوی او دچار خلط بدبو و به رنگ سبز می‌شود.

در نتیجه افراد به ویژه با ضعف عمومی دچار بیماری‌های میکروبی می‌شوند. بیماری در افرادی که به بیماری‌های عمومی مانند دیابت، سرطان، کهولت و... مبتلا هستند سریع‌تر کهنه می‌شود.

متاسفانه اخیرا ویروسی توسط زائران ایرانی مشرف شده به کربلای معلی به ایران وارد شده که بسیار در برابر درمان مقاوم است و بیماری چندین ماه تا بهبودی کامل زمان می‌برد. نوعی آنفلوآنزای قوی است که سبب زمینگیر شدن افراد می‌شود. علائم این بیماری سرفه‌های طولانی و بدن درد است، بیماری فرد از روز سوم بیماری که احساس بهبود حاصل می‌شود دوباره عود کرده و خود را نشان می‌دهد؛ بنابراین اگر بیماران استراحت کافی نداشته باشند و از مواد غذایی و نوشیدنی گرم استفاده نکنند ممکن است به عفونت‌های چرکی و عفونی نیز گرفتار شده و ناچار در بیمارستان بستری شوند.

هنگام ابتلا به آنفلوآنزای طولانی‌مدت بدن در مقابل ویروس ضعیف شده و میکروب‌ها به بدن انسان هجوم می‌آورند و باعث عفونت‌های مزمن ریوی، دستگاه گوارش و اندام‌های مختلف می‌شوند.

راهکار‌های مقابله با بیماری‌های زمستانی

با کسب اطلاع کامل از انواع بیماری‌های زمستانی که افراد به آن‌ها مبتلا می‌شوند اکنون سوال آن است که افراد چگونه رفتار کنند تا این بیماری‌ها گریبانگیر آن‌ها نشوند. رعایت اصول بهداشتی مهم‌ترین مساله است. برای مثال افراد بیمار به منظور عطسه یا سرفه باید دستمال جیبی به همراه داشته باشند و در محل تجمعات حضور پیدا نکنند. برای مثال محصل بیمار در کلاس درس حضور پیدا نکند.

کارمند بیمار در محل کار خود حضور نداشته باشد تا در یک اتاق مشترک با دیگران سرفه و عطسه نکرده و اطرافیان را گرفتار بیماری نکند. با رعایت این اصول بیماری‌های ویروسی نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی شیوع پیدا نخواهد کرد. اما متاسفانه به دلیل عدم رعایت اصول بهداشت، امتناع از شست‌و‌شوی دست در هنگام غذا خوردن، استفاده از حوله و لیوان مشترک و احوالپرسی فرد بیمار با دیگران بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

رعایت اصول بهداشت، استراحت کافی و خوردن مواد غذایی، آب و شربت‌های گرم سریعا به بهبودی فرد بیمار کمک می‌کند. همچنین عدم حضور فرد بیمار در اجتماعات مردمی نیز به کاهش شیوع بیماری و ابتلا دیگران کمک می‌کند.

درمان‌های خانگی اثربخش نیست

برخی افراد به درمان خانگی بیماری‌های ویروسی می‌اندیشند و به پزشک مراجعه نمی‌کنند که در اغلب موارد تصمیمی اشتباه است. اگر بیمار در دو، سه روز اول بیماری استراحت کافی داشته باشد و از مواد گرم خوراکی استفاده کند می‌تواند بدون مراجعه به پزشک مشکل بیماری خود را حل کند، اما اگر بیماری همراه با احساس تب یا عفونت ریه بود و فرد دچار سرفه‌های بد و همراه خلط بدبو و رنگی شد در این صورت حتما باید به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرد و از مصرف خودسرانه دارو در این صورت خودداری کند.

در درمان بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی دارو‌های حاوی آنتی بیوتیک جایگاهی ندارند. در اکثر موارد بیماران مدام از پزشک درخواست داروی پنسیلین و آمپول را دارند، اما پزشک تنها زمانی آنتی بیوتیک تجویز می‌کند که میکروب به سرماخوردگی و آنفلوآنزا افزوده شده باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت