۹ توصیه برای مقابله با کودک لجباز

کد خبر: 752956

یکی از عوامل بسیار مهم که باعث می‌شود زمینه لجبازی در کودکان را فراهم کند، عدم شناخت صحیح از مراحل مختلف رشد کودکان است. وقتی که بدانیم در هر مرحله از رشد کودک نیاز به چه مسایلی دارد راحت‌تر می‌توانیم نیازهایش را تامین کنیم و حداقل یک پله بالا‌تر هستیم.

۹ توصیه برای مقابله با کودک لجباز

سرویس سبک زندگی فردا: بعضی وقت‌ها اینقدر پسرم سر مسایل بی اهمیت و کوچک گریه می‌کند و جیغ می‌کشد که واقعا نمی‌دانم دیگر چه کاری را باید انجام بدهم. فکر میکنم پسرم کمی لجباز شده باشد. هر کاری می‌توانستم کردم، ولی نتوانستم از لجبازیش چیزی کم کنم. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت تبیان می‌خوانیم.

توصیه‌هایی برای مقابله با کودک لجباز

اگر احساس می‌کنید فرزندتان، لجبازی می‌کند و نگران آینده و تربیت او هستید، این مطلب می‌تواند به شما کمک کند.

لجبازی، منبعی مهم برای عدم توانمند شدن کودکان

این احتمال وجود دارد که اکثر والدین حداقل برای یک مدت کوتاهی هم که شده، داشتن فرزند لجباز رو تجربه کرده باشند. وقتی کودک به مرحله‌ی لجبازی می‌رسد دیگر نوع رفتار کردن با او متفاوت و البته بسیار سخت می‌شود. پس بهتر است که والدین و مربیان مهد‌های کودک نحوه صحیح رفتار با کودک و تغییر رفتار را در آن‌ها یاد بگیرند تا از به وجود آمدن یک کودک لجباز پیشگیری کنند.

چرا فرزندم لجباز شده؟

یکی از عوامل بسیار مهم که باعث می‌شود زمینه لجبازی در کودکان را فراهم کند، عدم شناخت صحیح از مراحل مختلف رشد کودکان است. وقتی که بدانیم در هر مرحله از رشد کودک نیاز به چه مسایلی دارد راحت‌تر می‌توانیم نیازهایش را تامین کنیم و حداقل یک پله بالا‌تر هستیم و تا حدی از لجباز شدنش جلوگیری می‌کنیم. عامل دیگر برای ایجاد لجبازی عدم برخورد صحیح با کودک است. هنگامی که کودک کار خطرناکی انجام می‌دهد باید با رفتار صحیح خودمان به او بفهمانیم که آن کار خطرناک است و نباید در آن لحظه کودک را مورد پرخاشگری و عصبانیت قرار بدهیم.

عامل بعدی در ایجاد لجبازی کودکان، تهدید کردن است. اگر والدین کودک را تهدید کنند تا کودک کاری را انجام دهد و یا انجام ندهد، در واقع این والدین باعث لجبازی کودک می‌شوند.

عامل بعدی تنبیه کردن علی الخصوص تنبیه‌های بدنی است. برخی از بچه‌ها به دلیل اینکه نیازهایشان به موقع تامین نمی‌شود از قصد کار‌هایی را انجام می‌دهند که بر خلاف میل والدینشان است، چون می‌دانند بعد از اینکه تنبیه بشوند، والدینشان آن‌ها را در آغوش می‌گیرند و به آن‌ها محبت می‌کنند. پس شناخت نیاز‌های کودکان در هر مرحله از رشد بسیار پر اهمیت است.

تحقیر کردن و مقایسه کردن، عامل بسیار جدی و مهم در لجباز شدن کودکان است. اگر کودک متوجه این مساله بشود که والدینش او را با دیگران مقایسه می‌کنند و یا متوجه بشود فاعل مفرد است. والدینشان به آن‌ها بی اهمیت شده اند، لجبازی را پیشه‌ی خود می‌کنند. محدودیت قایل شدن بیش از اندازه هم برای کودک زمینه لجبازی را فراهم می‌کند. محدودیت‌هایی از قبیل: آنجا نرو، دست نزن، بر ندار، نکن و ... و به صورت کلی افعال منفی، حساسیت کودکان را برانگیخته می‌کند و آن‌ها را لجباز می‌کند.

ویژگی‌های کودک لجباز چیست؟

۱. این کودکان از انجام کار‌هایی که بر عهده آن‌ها است سرپیچی می‌کنند.

۲.دیگران را مقصر اتفاقات مختلف می‌دانند.

۳. در مقابل والدینشان و یا بزرگترهایشان مخالفت‌هایی را نشان می‌دهند.

۴. انتظار دارند همه‌ی اطرافیان، خواسته‌های آن‌ها را برآورده کنند.

۵. از اینکه دیگران را مرید خود میکنند و آن‌ها به حرف او گوش می‌کنند، لذت می‌برند.

۶. و خواسته‌های دیگران را برعکس اجرا می‌کنند.

راهکار‌های پیشنهادی درمان لجبازی

۱. حتما سطح اطلاعات خود را درباره هر مرحله از رشد کودک بالا ببرید.

۲. نیاز‌های اصلی و روانشناختی کودک را بشناسید.

۳. راه‌های اصلی و صحیح تغییر رفتار منفی را بشناسید.

۴. جدا از تحقیر، تهدید و محدودیت و مقایسه کردن کودکتان با دیگران خودداری کنید.

۵. هیچگاه با پرخاشگری و خشونت با کودکتان صحبت نکنید.

۶. خواسته هایتان را بسیار شفاف و واضح مطرح کنید.

۷. اگرمتوجه شدید که کودکتان را به اشتباه مورد قضاوت قرار داده اید و یا اشتبا‌ها او را تنبیه کرده اید از او عذرخواهی کنید و این را بدانید که با این کار هم جرات ورزی فرزندتان را بالا می‌برید یعنی به او یاد می‌دهید که در برابر اشتباهاتش عذرخواهی کند و هم این مطلب را به او می‌رسانید که عذرخواهی کردن ضعیف شدن نیست بلکه قدرتمند شدن است.

۸. هیچگاه بلافاصله بعد از اینکه کودک از لجبازی دست برداشت و آرام شد به او جایزه ندهید، زیرا با این کار متوجه می‌شود که اگر لجبازی کنم می‌توانم جایزه بگیرم.

۹. فرصت انتخاب دادن، در واقع نیاز به استقلال در چهارچوب را در فرزندتان ایجاد کنید. به او حق انتخاب غذا از بین چند نوع غذا، یا حق انتخاب لباس از بین چند لباس و ... را بدهید تا مانع اجبار در او شوید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت