۶ راه کنترل استرس برای مادران شاغل

کد خبر: 752842

آنچه اهمیت دارد این است که مادران شاغل به همان اندازه که مراقب فرزندان خود هستند، از خودشان نیز مراقبت کنند. آن‌ها می‌توانند این کار را با خوابیدن به اندازه کافی، خوردن غذا‌های سالم و لذت بردن از اوقات فراغت خود انجام دهند.

۶ راه کنترل استرس برای مادران شاغل

سرویس سبک زندگی فردا: مادران شاغل مشغله‌های زیادی دارند و اغلب غیرقابل پیش بینی بودن امر فرزندپروری به خصوص در مورد فرزندان کوچک، برای آن‌ها استرس زیادی ایجاد می‌کند. برای مثال یک کلاس آموزشی کودک یا ناراحتی و بیماری او ممکن است مادر را کل روز به خود مشغول کند و زمان و استرس زیادی را به خود اختصاص دهد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت کاویاب می‌خوانیم.

۶ راه کنترل استرس برای مادران شاغل

اگر مادران شاغل گرفتار و پر استرس باشند، ممکن است در شغل خود کارایی کمتری داشته باشند و یا مستعد ارتکاب اشتباهات و اصلاح آن‌ها شوند و در کل بهره وری آن‌ها پایین می‌آید. اگر فرزند آن‌ها نیز احساس تنش و اضطراب داشته باشد، امکان بروز کشمکش‌های بیشتر، ضربه احساسی و مشکلات مختلف وجود دارد. در واقع به همان اندازه که باید مدیریت استرس کودکان انجام گیرد، باید در خصوص مادرانی که استرس دارند نیز این کار انجام شود.

راهکار‌های زیر به مادران شاغل کمک می‌کند که بتوانند بر استرس و عواطف خود کنترل داشته باشند.

برنامه ریزی کنید و طبق برنامه عمل کنید

بابرنامه بودن یک مهارت اساسی برای مادران شاغل است. اگر همیشه برای اتفاقات مانند کلاس درس ناگهانی کودک آماده باشید، بهتر می‌توانید موقعیت را مدیریت کنید. اگر برنامه ریزی داشته باشید و اتفاقات روزمره خود را ساده سازی کنید، کمتر چیز‌ها را فراموش می‌کنید، کمتر از شما خرده می‌گیرند و استرس کمتری در طول روز کاری خود خواهید داشت.

مرز و محدوده تعیین کنید

مادران شاغل نقش‌های زیادی بازی می‌کنند که دوست دارند در همه این نقش‌ها نیز بهترین باشند. درواقع نقش مادر، کارمند و همسر چیزی کمتر از بهترین بودن نیاز ندارد. این موضوع گهگاه موجب می‌شود که فرد احساس کند هیچگاه نمی‌تواند نه بگوید. درحالی که یک مادر شاغل تمام عیار نباید به درخواست‌های همه افراد بله بگوید. در واقع نه گفتن به مسئولیت‌هایی که برای موفقیت او و خانواده اش الزامی نیستند به معنای بله گفتن به چیز‌هایی است که در زندگی مادر شاغل اهمیت بیشتری دارد.

ارتباط خود را حفظ کنید

گرچه ایجاد مرز و محدوده مهم است، اما به همان اندازه هم حفظ ارتباط مادر شاغل با فرزندانش هم از اهمیت بالایی برخوردار است. کودکانی که احساس می‌کنند به آن‌ها بی اعتنایی شده سعی می‌کنند جلب توجه کنند و مادران شاغلی که احساس می‌کنند نتوانسته اند توجه کافی را به فرزندشان بدهند، احساس استرس و گناه می‌کنند، درنتیجه حفظ یک رابطه قوی هم مزایای احساسی دارد و هم عملی. زمان‌هایی را به بودن در کنار یکدیگر اختصاص دهید و فعالیت‌های لذتبخش با هم انجام دهید، این کار سبب می‌شود هم ارتباطتان برقرار باشد و هم استرس کاهش یابد. در چنین مواقعی به هر چیز دیگر نه بگویید.

از خود مراقبت کنید

همانطور که می‌دانید اگر در شرایط فیزیکی و روحی خوبی نباشید، نمی‌توانید عملکرد خوبی چه در محیط کار و چه با فرزندانتان داشته باشید. برای آنکه تمرکز و استقامت فرزندان را بالا ببرید باید چه در محل کار و چه با فرزندان در شرایط خوبی باشید. آنچه اهمیت دارد این است که مادران شاغل به همان اندازه که مراقب فرزندان خود هستند، از خودشان نیز مراقبت کنند. آن‌ها می‌توانند این کار را با خوابیدن به اندازه کافی، خوردن غذا‌های سالم و لذت بردن از اوقات فراغت خود انجام دهند. همچنین آن‌ها باید از بازخورد‌های مثبت لذت ببرند (در آغوش کشیدن فرزندان یا تجلیل در محل کار) تا از فرسودگی جلوگیری شود.

ممکن است اجرای همه این موارد در یک چارچوب و برنامه دشوار باشد، اما خودمراقبتی درست، مادران شاغل را قادر می‌سازد در زندگی خود کارآمدتر باشند و از این طریق منافع زیادی عاید خود سازند.

درخواست کمک

بسیاری از مادران شاغل نمی‌دانند که افراد بسیاری پیرامون خود دارند که در صورت درخواست کمک، به کمک آن‌ها می‌شتابند. اغلب خانواده‌ها در صورتی که از آن‌ها درخواست کمک شود سریعا برای کمک حاضر می‌شوند. دوستان، همسایه‌ها و شبکه‌های حمایتی همگی می‌توانند کمک کننده باشند. روش‌هایی نیز برای استخدام افرادی برای کمک وجود دارد، برای کارهایی، چون تمیز کردن یا آشپزی تا مادران شاغل کمتر به زحمت بیفتند.

همچنین در محیط کار نیز می‌توان گاهی برخی وظایف را به دیگری محول کرد. برای مادران شاغل درخواست کمک کردن راهی هوشمندانه است تا استرس و کار خود را کمتر کنند.

بر مدیریت استرس خود تمرکز کنید

مادران شاغل وقتی پریشان و مضطرب هستند، خود را کمتر قادر به برقراری ارتباط با فرزندانشان یا تمرکز بر کار می‌بینند که منجر به بروز رفتار‌هایی برای جلب توجه در کودکان، اشتباهاتی در برنامه ریزی زمانی در محل کار و دیگر مشکلاتی می‌شود که استرس مادران شاغل و خانواده وی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین بایستی اقدامات جدی در خصوص مدیریت استرس انجام گیرد. چند ترفند مدیریت استرس را همیشه به خاطر داشته باشید مانند تمرین تنفس و تکنیک‌های اصلاح نگرش (به شیوه‌ای متفاوت به موقعیت استرس زا نگاه کردن)، در عین حال که از تکنیک‌های طولانی مدت مدیریت استرس مانند ورزش یا مدیتیشن منظم، سرگرمی یا دایره اجتماعی حمایتگر استفاده می‌کنید. این‌ها همگی میزان قابل توجهی از استرس مادران شاغل و خانواده او را برطرف می‌کنند.

علاوه بر این تمرینات مدیریت استرس برای مادران شاغل، باید به استرس کودکان نیز توجه کرد. حتی بچه‌های کوچک نیز از تمرینات کاهش استرس همچون تنفس عمیق، سپری کردن زمان‌هایی آرام با مادر و ماساژ سود می‌برند. از آنجا که مادران و فرزندان کوچک بسیار به هم متصل هستند، کاهش استرس یکی بر دیگری نیز اثر می‌گذارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد