۷علامت که از التهاب آپاندیس خبر میدهند
التهاب آپاندیس در عملکرد گوارشی اختلال ایجاد کرده و در اغلب موارد تولید هورمون گرسنگی را مختل میسازد. در این صورت نیز فرد باید فورا به پزشک مراجعه کند، چون عدم تغذیه درست بدن را در معرض برخی کمبودها قرار میدهد که آسیب رسان هستند.
سرویس سبک زندگی فردا: آپاندیسیت نوعی بیماری است که به دلیل مسدود و ملتهب و عفونی شدن آپاندیس (زایدهای کوچک چسبیده به روده بزرگ) ایجاد میشود. در این مطلب به ۷ علامت مهم این بیماری اشاره میکنیم. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.
آپاندیسیت مشکلاتی در سطح عبور خون ایجاد میکند و زمانی که فشار در این ناحیه افزایش مییابد یک واکنش التهابی بروز میکند که به سلامتی آسیب میزند.
با وجود اینکه هنوز کارایی آپاندیس مشخص نشده است، اما اگر این التهاب به موقع درمان نشود ممکن است مرگبار باشد؛ بنابراین لازم است که علائم این بیماری شناخته شده باشد، چون باید به موقع تشخیص داده شده و مورد جراحی قرار بگیرد. در این مطلب به مهمترین علائم این بیماری اشاره میکنیم.
درد شکمی شدید
بروز درد شدید در ناحیه شکم اولین نشانه از بروز آپاندیسیت است. این درد که به تدریج پیشرفت کرده و بیشتر میشود به دلیل التهاب و فشار وارده به آپاندیس ایجاد میشود. در حالت کلی درد در قسمت پایین و راست شکم ایجاد میشود و میزان شدت آن ساعت به ساعت متفاوت است. با این حال در اکثر موارد درد ممکن است بسیار نزدیک به ناف یا در قسمت پایین کمر نیز احساس شود. این علامت رایج آپاندیسیت با سرفه یا تکان دادن پاها و شکم شدیدتر و وخیمتر میشود.
حالت تهوع و استفراغ
بروز حالت تهوع و استفراغ ناگهانی نیز یکی دیگر از علائم التهاب آپاندیس است. این علائم که با احساس ضعف نیز همراه است در بین بیمارانی که در مراحل پیشرفته بیماری قرار دارند رایجتر است. گفتنی است که حالت تهوع و استفراغ در ۹۰ درصد موارد دیده میشود و تقریبا همیشه بعد از درد شدید در قسمت تحتانی شکم بروز میکند.
اگر فردی دچار این مشکلات شده باشد، باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کرده و معاینه شود. درست است که بروز چنین مشکلاتی همیشه الزاما نشانه آپاندیسیت نیست، اما ممکن است نشان دهنده مشکلات دیگری باشد که در هر صورت باید مورد بررسی قرار گیرد.
یبوست و اسهال
با وجود اینکه برخی از بیماران مبتلا به آپاندیسیت با مسئله دفع مشکل پیدا کرده و دچار یبوست میشود عدهای دیگر نیز به اسهال مبتلا میشوند. این علائم گوارشی که ممکن است در خصوص بیماریهای دیگر نیز بروز کند، نتیجه التهابی است که آپاندیس را درگیر میکند. اسهال و یبوست در طول روز بیمار را آزار داده و در اغلب موارد به همراه گاز و التهاب بروز میکنند.
برآمدگی شکم
برآمدگی شکم حس ورم دردناک و فشاری است که معمولا به دلیل مشکلات گوارشی بروز میکند. این مسئله باعث ورم شکم حتی در افرادی که شکمی تخت دارند میشود. برآمدگی شکم در موارد بروز آپاندیسیت شایع است، چون به دلیل واکنش التهابی بافتها و تجمع گاز بروز میکند.
تب
علائم آپاندیسیت زمانی بروز میکنند که رشد این بیماری تا مرحلهای میرسد که مشابه علائم عفونتهای معدی و رودهای میشود. به همین دلیل نیز علاوه بر احساس درد، بیمار دچار تب، عرق سرد و لرز نیز میشود. اگر تب افزایش پیدا کند و یا به طور مداوم دوباره بروز کند، حتما باید به پزشک مراجعه شود. اگر تغییر دمای بدن جزئی و خفیف باشد، اما فرد در ناحیه شکم حساس درد کند، نیاز به مراجعه به پزشک لازم و ضروری است.
بیاشتهایی
اگرچه فرد عادت به تغذیه مناسب دارد و خوب غذا میخورد، اما در صورت ابتلا به آپاندیسیت اشتهای خود را از دست خواهد داد. التهاب آپاندیس در عملکرد گوارشی اختلال ایجاد کرده و در اغلب موارد تولید هورمون گرسنگی را مختل میسازد. در این صورت نیز فرد باید فورا به پزشک مراجعه کند، چون عدم تغذیه درست بدن را در معرض برخی کمبودها قرار میدهد که آسیب رسان هستند. در واقع لازم است که فرد علت بی اشتهایی را بررسی کند، چون این مسئله ممکن است به بیماریها و مشکلات دیگر نیز مربوط شود. اما زمانی که بی اشتهایی با علائم دیگر ذکر شده همراه باشد حتما باید مورد بررسی قرار گیرد.
درد فشاری
دردی که در اثر فشار ایجاد میشود به تشخیص دقیقتر این مشکل در ناحیه آپاندیس کمک میکند. این درد معمولا در زمان معاینه پزشک ایجاد میشود، یعنی زمانی که پزشک روی قسمت راست تحتانی شکم فشار وارد میکند بروز میکند. این درد شدید و تیرکشنده است و شدت آن برحسب فشار وارد شده تغییر میکند. زمانیکه منطقه مورد نظر رها میشود فرد درد شدید در آن ناحیه احساس میکند و این مسئله شک در خصوص احتمال آپاندیسیت را افزایش میدهد.
اگر خودتان یا اطرافیان تان علائم ذکر شده را احساس میکنید ممکن است که دچار آپاندیسیت شده باشید. در این صورت بهتر است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید و یا با اورژانس تماس بگیرید. یادتان باشد که تشخیص زودهنگام باعث موفقیت زیادی در درمان میشود.
دیدگاه تان را بنویسید