آنچه که کارمندان باید از آداب و معاشرت بدانند
برای اغب ما زمانی که در محیط کار طی می کنیم بیشتر از زمانی است که در خانه وکنار خانواده سپری می کنیم بیه بیان دیگر شاید بیشترین ساعات یک روز در محیط کار صرف می شود تا درخانه. بنابراین آنچه که باید در این محیط رعایت کنیم از اهمیت بسزایی برخوردار است .این درحالیست که بسیاری از کارمندان اهمیت و جایگاه محیط کار را درک نمی کنند و فکر می کنند مکانی موقتی است که هرچه سریعتر باید ان را ترک کنند.و به همین دلیل بسیاری از نکات بهداشتی واخلاقی را رعایت نمی کنند.
جام جم:آنچه مسلم است هر محیط کار شرایط خاصی برای استخدام افراد جدید دارد. اما ویژگی مشترک تمام آنها نحوه برخورد کارکنان است کارفرمایان برای استخدام کارکنان جدید، علاوه بر مهارتها و تواناییهای افراد، تعهدات کاری و شخصیت آنها را نیز مد نظر قرار میدهند.
بنابراین اگر در حال مذاکره برای شروع یک کار جدید هستید، سعی کنید با ایجاد یک احساس خوب در کارفرمایتان، او را تحت تأثیر قرار داده و کمکم این احساس خوب را افزایش دهید تا در نهایت در محل کار از شما به عنوان یکی از کارکنان خوشنام یاد شود.
یکی از نکاتی که باید در محیط کار رعایت شود آداب معاشرت است ،چراکه این آداب بازتاب چشم انداز کلی رفتار شما در نگاه دیگران است و هر جایی هم آداب مخصوص به خود را دارد. محل کار هم یکی از مکان هایی است که رعایت آداب معاشرت و احترام به شرایط آن اهمیت زیادی دارد.
خوش بو باشید ولی بارعایت برخی ضوابط
استفاده از عطر در محیط کار خوب است اما نه عطرهایی که بوی تند دارد که غالبا نیز مورد استفاده مردان قرار می گیرد . زیرا بوی تند عطر ، باعث آزار دیگران می شود و مشام همکارانتان را اذیت می کند.از انجا که محیط کا ر محیط بسته ای است بوی عطر ملایم نیز به خوب یدر هوا پخش می شود لذا دیگر نیازی یه استفاده از عطرهای تند نیست
بلند حرف نزنید
در فضای بسته محیط کار بلند حرف نزنید. اصلا حرف زدن با صدای بلند در چنین محیطی صورت خوشی ندارد و باعث نگاه سرزنش آمیز دیگران می شود.
به عنوان نمونه اگر می خواهید در مورد موضوعی با یکی از همکارانتان که در فاصله نسبتا دوری از شما قرار دارد، صحبت کنید، یا از تلفن استفاده کنید یا نزد او بروید یا از امکاناتی چون مسنجر استفاده کنید.
روحیه بدهید
با همکاران خود قهر نباشید .با خوشرویی وارد شوید وحتی درابتدای کارکمی شوخی کنید .با این کار هم به خود روحیه می دهید وهم به همکاران. یک سلام و احوالپرسی پر انرژی کلی کافی است . همین ورود پرانرژی شما می تواند حس خوبی به همکاران بدهد.
شوخی و خنده را به جلسات خودتان راه بدهید. خبرنامه طنز درست کنید و یا روی بورد شرکت لطیفه های بامزه بنویسید.اجازه بدهید مشتری هایتان بدانند که محیط کاری شما چقدر شاداب است. مثلا برنامه های شاد برایشان تدارک ببینید و یا مطالب و عکس های بامزه برایشان بفرستید. شاد بودن روابط شما و مشتری را محکم تر می کند.
وقتی اتفاق بامزه ای می افتد کار را متوقف کنید، بخندید و برای دیگران هم تعریف کنید. اجازه ندهید نیم کره چپ مغزتان خیلی روی محیط کارتان غالب شود.محیط کارتان را با وسائل شاد و جذاب پر کنید. اینکار از میزان جدیت محیط کار کاسته و ذهن را بازتر و خلاق تر می کند.
تمیز باشید
یکی از مهمترین نکاتی که معمولا مورد غفلت کارکنان یک اداره یا نهاد واقع می شود، تمیز نگه داشتن وسایل و ابزارهایی است که در اختیار دارند.
هر روز وقتی کارتان تمام می شود، سعی کنید وسایل روی میز کارتان را مرتب سر جای خود بگذارید و کاغذهای باطله یا زباله های دیگر را توی سطل زباله بیندازید. مطمئن باشید این کار زیاد وقت شما را نمی گیرد.
غذاهای تند و بودار نخورید
از خوردن غذاهای تند وبودار به ویژه در محیط کار به شدت بپرهیزید، غذاهای پرادویه، تند یا حاوی موادی چون سیر باعث می شوند بعد از غذا که با همکارانتان همکلام می شوید، آنها از شما فرار کنند.خوردن پیاز با غذا هم اصلا توصیه نمی شود. اگر سیاست روشنی برای رعایت نکات بهداشتی در محیط کار وجود داشته باشد، کارمندان موظف به رعایت آن خواهند بود و عدم رعایت نظافت، به معنی تجاوز به حقوق دیگر کارمندان و نقض آشکار سیاست های بهداشتی محل کار محسوب می شود.
بی دلیل درد ودل نکنید
به راحتی برای هرکسی در محیط کار درد ودل نکنید چه لزومی دارد که همکاران از اتفاقات خانوادگی شما اطلاع داشته باشند باید بین محیط کار و محیط خانوادگی تفکیک قائل شوید. برای هر کسی، در هر شرایطی و با هر کیفیتی درد دل نکنید و حد و حدود خود در محل کار را نگه دارید تا از مشکلات احتمالی ناشی از آن در امان باشید.
بهداشت فردی را فراموش نکنید
همه ما خوب می دانیم افراد معیارهای گوناگونی برای نظافت و بهداشت شخصی خود دارند. اگر همکار شما مسائل بهداشتی را در محیط کار رعایت نمی کند، و یا یکی از اعضای خانواده شما، وضعیت بد بهداشتی را در خانه به وجود آورده است، باید با آرامش و به طور صحیح این مشکل را حل کنید.
می توانید از مدیر محل کارتان بخواهید، برنامه ای مدون را برای همه در نظر بگیرد .همچنین می توان برنامه هایی را برای تشویق و افزایش انگیزه در کارمندانی که بهداشت را رعایت می کنند و نیز اعمال جریمه برای کسانی که این نکات را رعایت نمی کنند، در نظر گرفت.
اگر در محل کار خود موردی از عدم رعایت بهداشت (مثل بوی عرق) را مشاهده کردید، یکی دو روز صبر کنید. ممکن است آن فرد مشکلی در این خصوص داشته باشد. ولی اگر این وضعیت برای مدت طولانی ادامه یافت، می فهمید که این فرد به بهداشت و نظافت خود اهمیت نمی دهد.سعی کنید با لحنی آرام، مودبانه و منطقی و بدون هتک حرمت شخصیت فرد، نکات لازم مبنی بر رعایت بهداشت در محیط کار را به او متذکر شوید.
به پوشش خود توجه کنید
قبل از هر چیز لباس شما باید مناسب محیطی که در آن کار میکنید باشد. از پوشیدن لباسهای نامناسب با رنگهای جیغ اجتناب کنید.پوشیدن لباسهای تنگ و کوتاه نه تنها شرایط کار را بر شما سخت خواهد کرد، بلکه تحمل فشار تنگی لباس برای ساعتهای طولانی برای سلامتی شما خطرناک است. لباسهای فرم و یک شکل بهترین نوع لباس برای محل کار است.
مناسب آرایش کنید
آرایش کردن هم در محیط کار برای خودش حد و حدودی دارد. بعضی از افراد با چنان آرایشی به سر کار میروند که گویی به یک عروسی دعوت هستند. رعایت این نکته بسیار ضروری است. آرایش شما در محیط کار نباید به هیچ عنوان جلب توجه کند. وقار و منش خود را با این نوع رفتار زیر سوال نبرید.
بدگویی نکنید
شایعه پراکنی و از بدگویی پشت سر سایر همکاران دست بردارید. هر آنچه را که می شنوید بدون توجه و تحقیق در باره صحت و درستی، آن را تکرار و پخش نکنید. درباره رفتارهای به ظاهر مشکوک، قضاوت و پیش داوری نکنید.
وقت شناس باشید
سعی کنید حتما به موقع در محل کار حضور داشته باشید. این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. بهتر است ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زودتر از آغاز ساعت کاریتان، در آنجا حاضر شوید، زیرا در این صورت زمان کافی برای آمادگی خواهید داشت. حتی میتوانید در صورت نیاز به سر و وضع خودتان برسید و خود را مرتب کنید.
بیشتر از ساعت کاری خود در محل کارتان نمانید، زیرا ممکن است این تصور در کارفرمایتان ایجاد شود که شما قادر به برنامهریزی و مدیریت زمان خود نیستید. اگر میخواهید کارفرما را تحت تأثیر قرار دهید، به موقع سر کار حاضر شوید و پس از اتمام شیفت کاری، به موقع آنجا را ترک کنید.
محل کار را تمیز و مرتب نگه دارید
از موارد مهم در هر محیط کار، نظافت و ایمنی است. تمیزکاری نیازی به گذراندن آموزش ندارد. بنابراین حتی در روز اول کار هم، اگر میتوانید جایی را مرتب یا تمیز کنید، این کار را بدون اینکه از شما خواسته شود انجام دهید.
سرتان به کارتان باشد
کارمندان خوب سرشان را پایین میاندازند و به کار خودشان میرسند. در محل کار، تواناییهای خود را نشان دهید و بر کاری که باید انجام دهید تمرکز کنید. وقت خود را برای کار دیگران صرف نکنید و اجازه بدهید خودشان کارشان را انجام دهند. به یاد داشته باشید که این موضوع با کمک کردن به دیگران تفاوت دارد.فقط بر کار خود تمرکز کنید و به دیگران کاری نداشته باشید.
با همه با عزت و احترام رفتار کنید
اگر در محل کارتان، همکارانی هستند که برقراری ارتباط و تعامل با آنها کمی دشوار است، با آنها بدرفتاری نکنید. این کار ناخودآگاه بر فرصتهای شغلی شما در محل کارتان تأثیر منفی میگذارد. به یاد داشته باشید که استخدام همکارانتان نیز مانند استخدام شما با دقت صورت گرفته است، بنابراین اگر به آنها بیاحترامی کنید، یعنی شعور کارفرمایتان را نادیده گرفتهاید و در واقع به او اهانت کردهاید.
دیدگاه تان را بنویسید