۱۰ نکته مهم برای خرید بهترین گوشی هوشمند
داشتن تعداد پیکسلها نشانه بالا بودن دوربین گوشیهای هوشمند نیست. کیفیت عکسهای گرفته شده به مواردی دیگری هم چون مشخصات دیافراگم دوربین، سطح ISO، اندازه پیکسل، فوکوس خودکار و غیره نیز بستگی دارد. به طور مثال دوربین عقب ۱۶ مگاپیکسلی لزوما بهتر از دوربین جلوی ۱۲ مگاپیکسلی نیست. مواردی که در بالا ذکر شد، بر روی کیفیت عکسهای گرفته شده بسیار موثرتر خواهد بود.
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: گوشیهای هوشمند تلفن همراه این روزها به بخش جدایی ناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند. ما از آنها برای برقراری ارتباط، گرفتن تصاویر، ذخیره سازی اسناد کاری و شخصی، مرور و سرچ در اینترنت و حتی به عنوان یک پاور بانک برای شارژ کردن سایر گوشیهای هوشمند استفاده میکنیم. اما مشکل از آنجا شروع میشود که قصد خرید یکی از این گوشیهای هوشمند را داریم.
از آنجایی که طیف گستردهای از گوشیهای هوشمند در بازار عرضه میشوند. همین امر سبب شده که تصمیمگیری برای خریداران کمی سختتر از گذشته باشد. در کل تصمیمگیری آن هم در چنین شرایطی کار بسیار سختی خواهد بود. در ادامه این مطلب شما را با مواردی آشنا میکنیم که قبل از خرید گوشی باید رعایت کنید تا بهترین خرید را داشته باشید.
۱. کیفیت ساخت
کیفیت در روش ساخت گوشی یک امر بسیار مهمی است. عمده جنس گوشیهای ساخته شده در بازار از پلاستیک و فلز هستند. در برخی از موارد برخی سازندگان گوشیهای هوشمند دست به ساخت پنلهای شیشهای میزنند که البته به صورت محدود در بازار یافت میشوند. اما اگر شما از آن دست از افرادی هستید، که گوشی از دستتان به دفعات زمین میخورد، بهترین خرید میتواند گوشیای با جنس بدنه فلزی و یا پلاستیکی باشد. «بسته به سلیقهای که دارید، میتوانید، گوشی باجنس بیرونی فلزی و یا پلاستیکی خریداری کنید» توجه داشته باشید که اگر گوشیهای هوشمند با جنس فلزی و پلاستیکی تا ارتفاع ۶۰ الی ۹۰ سانتی متری پرت شوند، معمولا اتفاق خاصی برایشان نمیافتد. البته این امر بستگی به مکانی که فرود میآیند نیز دارد، اما این حالت در مورد گوشیهایی با جنس شیشهای میتواند باعث خراب شدن و بد فرم شدن گوشی شود.
۲. نمایشگر
معمولا اندازه و رزولوشن صفحه نمایش بستگی به نحوه استفاده و کارکردی که شما از گوشی هوشمند انتظار دارید، بستگی دارد. از آنجایی که اکثر افراد از گوشی برای نگاه کردن عکس و ویدئو استفاده میکنند و یا با استفاده از همین گوشیهای هوشمند مطالب و فیلمهایی را که دوست دارند، دانلود میکنند. استفاده از یک نمایشگر ۵. ۵ اینچ تا ۶ اینچ، با رزولوشن Full HD یا QHD انتخاب مناسبی خواهد بود. هر نمایشگری که بزرگتر از ۶ اینچ باشد، نه تنها گوشی را بیش از اندازه بزرگ نمایش میدهد، بلکه جابهجایی آن نیز دشوار خواهد بود. اگر شما یک کاربر معمولی هستید و عمدتا از گوشی هوشمند برای چک کردن ایمیلها، چتها، بازدید شبکههای اجتماعی و سرچ کردن در اینترنت بهره میبرید، یک گوشی هوشمند با پهنای ۵ تا ۵.۵ اینچی HD با صفحه نمایش Full HD بسیار مناسب خواهد بود. باز هم در انتخاب نمایشگر دستتان باز است، چرا که هر کس با توجه به سلیقهای که دارد، خرید میکند. بسیار خوب است که قبل از خرید گوشیهای هوشمند بزرگ، یک بار آنها را درون دستتان تست کنید تا با نحوی قرارگیری آنها در دستتان بیشتر آشنا شوید. یادمان نرود تست کردن هیچ هزینهای برای ما در بر نخواهد داشت، اما میتواند اطمیان خریدن و یا نخریدن یک مدل گوشی را بالا ببرد.
۳. پردازنده
قدرت پردازش گوشی شاید یکی از مهم ترین بخشهای هر گوشی هوشمند باشد. چرا که قرار است، برنامههای شما را به خوبی و بدون مکث اجرا کند. معمولا قدرت پردازندههای گوشیهای هوشمند به نسخه سیستم عامل، طراحی وب و bloatware (اصطلاحی است برای آپهایی که بر روی دستگاه اندرویدی شما نصب شدهاند و شما نیازی به آنها ندارید) بستگی دارد. اگر شما جزء آن دسته از کاربرانی باشید که دوست دارید تصاویر، ویدئو ها و دیگر اسناد را به صورت آنلاین و همچنین بازیهای سنگین را به فرض بالا بودن اینترنت بدون هیچ مشکلی و مکثی اجرا کنید، گوشی های هوشمند با قابلیت های Qualcomm Snapdragon 652 یا Snapdragon 820/821 برای چنین کارهایی مناسب هستند. این پردازندهها برای کسانی که از پردازنده MediaTek استفاده میکنند، بسیار خوشحال کننده خواهد بود.
۴. دوربین
داشتن تعداد پیکسلها نشانه بالا بودن دوربین گوشیهای هوشمند نیست. کیفیت عکسهای گرفته شده به مواردی دیگری هم چون مشخصات دیافراگم دوربین، سطح ISO، اندازه پیکسل، فوکوس خودکار و غیره نیز بستگی دارد. به طور مثال دوربین عقب ۱۶ مگاپیکسلی لزوما بهتر از دوربین جلوی ۱۲ مگاپیکسلی نیست. مواردی که در بالا ذکر شد، بر روی کیفیت عکسهای گرفته شده بسیار موثرتر خواهد بود. هر چقدر تعداد پیکسلها بیشتر باشد، بدان معنی است که اندازه تصویر بزرگتر خواهد بود. این بدان معنی است که روی یک صفحه کوچک تصویر با وضوح بیشتری دیده میشود. کسی که به عکاسی علاقه دارد، ممکن است یک دوربین با سنسور ۱۲یا ۱۶ مگاپیکسل در زیر f / ۲.۰ یا دیافراگم پایینتر برای عکسهای سریع حتی در نور کم استفاده کند. عکاس گاه میتواند حتی با یک دوربین ۸ یا ۱۲ مگاپیکسلی با f / 2.0 یا f / 2.2 دیافراگم نیز عکاسی کند.
۵. باتری
استفاده از باتری بستگی به میزان کارایی کاربر دارد که به چه اندازه از گوشی خود استفاده میکند و این زمان استفاده در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. کاربری که از گوشی هوشمند خود زیاد استفاده میکند، به طور مثال؛ با برنامههای گوشی کار میکند، بازی و نگاه کردن ویدئوها جزء کارهای روزانهاش است، چنین شخصی باید گوشی هوشمندی را که قدرت باتری آن حداقل ۳۵۰۰ میلی آمپر یا بالاتر باشد، خریداری کند. اگر شما کاربری هستید که به طور متوسط از گوشی هوشمند خود استفاده میکنید، باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری برای شما مناسب خواهد بود. باتریای با چنین ظرفیتی برای شما تا یک روز به راحتی جوابگو خواهد بود.
۶. نسخه سیستم عامل/ User interface
User interface (بخش دیدنی و قابل لمس یک ابزار است که کاربر مستقیماً با آن سر و کار دارد) و نسخه سیستم عامل نیز در هنگام انتخاب گوشی هوشمند، عامل بسیار کلیدی خواهد بود. اینها واسط هایی هستند که باید برای دسترسی به هر چیزی ارتباطی قبل دسترس، آسان و ساده باشد. از اساسیترین اندرویدهای موجود در بازار میتوان به گوشیهای موتورولا، گوشیهای هوشمند Nexus / Pixel یا حتی دستگاههای Android One را خریداری کنید. با این حال رابطهای مختلف مانند ZenUI، UI Xperia، سامسونگ TouchWiz، EMUI دیگر ویژگیهای جالب دیگری را برای دسته بندی برنامهها و گزینههای بیشتر در سبکهای مختلف ارائه میدهد که شرکتها می خواهند با این کار میان خود و کاربران رابطه دوستانه برقرار کنند. با این حال، گوشیهای هوشمند توسط OEM ها نیز با نرم افزارهای ضد ویروسی و برنامههای خاصی که شما احتمالا از آن استفاده نخواهید کرد، پر شده است. بنابراین، توصیه میکنیم قبل از خرید گوشیهای هوشمند آنها را امتحان کنید.
۷. ذخیره سازی
بخش بزرگی از ذخیره سازی گوشیهای هوشمند از سیستم عامل حذف شده و برنامههای دستگاه به حالت پیش نصب تبدیل شده است. ۱۶ گیگابایت/۳۲ گیگابایت/ ۶۴ گیگابایت حجمهای ذخیره سازیای هستند که معمولا در بازار وجود دارند. اگر دوست دارید، تعداد کمتری از برنامهها را در دستگاههای خود نگه داری کنید، میتوانید از حافظه ۳۲ گیگابایت جهت ذخیره سازی فایلها و برنامهها بهره ببرید. کاربرانی که مایل به نگهداری حجم بیشتری از فایلها و برنامهها هستند، میتوانند از نسخههای ۶۴ گیگابایتی یا ۱۲۸ گیگابایتی استفاده کنند. توجه داشته باشید شما از مموریهای ۱۶ گیگابایتی microSD نیز میتوانید به عنوان حافظه جانبی برای گوشی هوشمند خود بهره ببرید.
۸. امنیت و ویژگیهای اضافی
اکثر گوشیهای هوشمندی که در بازار ارائه میشوند، ویژگی های امنیتی چون سنسور اثر انگشت را دارند. این گونه موارد فقط برای باز و بسته کردن گوشی نیست، بلکه شما میتوانید از آنها به عنوان قفل کردن فایلها، برنامهها و برخی اسناد نیز بهره ببرید. با اینکه سنسور اثر انگشت در اکثر گوشیهای هوشمند امروزی تعریف شده است. اما هنوز دستگاههایی با قابلیت اسکن کردن عنبیه چشم کم هستند. در هنگام خرید گوشیهای هوشمند دقت کنید، گوشیهایی را انتخاب کنید که دارای سیستم امینیتی بیشتری هستند، چرا که امروزه بسیاری از ما اطلاعات شخصی خود را درون گوشیهایمان ذخیره سازی میکنیم.
۹. پخش کنندههای صدا/ اسپیکرها
کیفیت صدای خروجی برای کسانی که موسیقی گوش میدهند و فیلم نگاه میکنند، از جایگاه ویژهای برخوردار است. در چنین مواردی سعی کنید، از گوشیهایی استفاده کنید که دارای بلندگو در سمت جلو نیز باشند. چنین گوشیهایی را وقتی در حالت افقی نگه میدارید، کیفت صدایشان تغییری نمیکند و به وضوح قابل شنیدن هستند.
۱۰. جک هدفون و پورت USB
اگرچه امروزه پورتهای میکرو USB و USB Type-C در گوشیهای هوشمند وجود دارند، بهتر است که به USB Type-C متصل شوید، نه فقط به دلیل اینکه اتصال آن آسان است، بلکه در آینده نیز قابل اعتمادتر خواهند بود. «از آنجایی که گوشیهای هوشمند نیز مثل سایر وسایل الکترونیکی رو به پیشرفت هستند، سعی کنید از خرید گوشیهای مدل قدیم که امکانات کمتری دارند، صرف نظر کنید. چرا که ممکن است، چند سال دیگر آن کارایی که شما از گوشیهای هوشمند انتظار دارید را نتوانند بر آورده کنند و مجبور شوید دوباره برای خرید گوشی نسل جدید هزینه کنید»
منبع: gadgetsnow
دیدگاه تان را بنویسید