۵ آسیب فیزیکی و روحی اینترنت که سلامت نوجوانان را تهدید می‌کند

کد خبر: 729439

دسترسی به سایت‌های قمار، سایت‌های خودکشی، سایت‌های هک و سایت‌هایی که دستور العمل‌هایی برای ساخت مواد مخدر یا مواد تخریبگر ارائه می‌دهند نیز از خطرهای دیگر اینترنت است. شواهدی وجود دارد که ثابت می‌کند، جوانان در ساخت و توزیع تصاویر ناخوشایند دخالت مستقیم دارند. پدر و مادرها به محض مشاهده پنهان کاری نوجوان خود باید دقت‌شان را بیشتر کنند تا نوجوان‌شان خود عاملی برای ترویج فساد نباشد.

۵ آسیب فیزیکی و روحی اینترنت که سلامت نوجوانان را تهدید می‌کند

اینترنت و خطراتی که کودکان و نوجوانان را تهدید می‌کند

سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: اینترنت مزایای آموزشی و اجتماعی بسیار مثبت برای جوانان دارد، اما متأسفانه خطراتی را نیز برای این گروه سنی به وجود می‌آورد. همانطور که کودکان و نوجوانان در این سن در هر بخش از زندگی‌شان ممکن است، آسیب پذیر باشند. در هنگام استفاده از اینترنت و دیگر فناوری‌های دیجیتالی نیز ممکن است، خود را به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در معرض خطر بالقوه قرار دهند. در واقع، بعضی از جوانان ممکن است، خود را درگیر فعالیت‌هایی نامناسب و غیرقانونی کنند. شاید این سوال برای اکثر والدین پیش بیاید که استفاده از اینترت چگونه می‌تواند باعث آسیب‌های فیزیکی و روحی کودکانشان شود. ما در ادامه این مطلب شما را با آسیب‌هایی که ممکن است اینترنت، کودکان و نوجوانان را تهدید کند، آشنا می‌کنیم.

۱. موارد نامناسب

یکی از خطرات کلیدی استفاده از اینترنت، شبکه‌های اجتماعی است که ممکن است، جوانان را در معرض موارد نامناسب این گونه شبکه‌ها قرار بدهد. این موارد ممکن است به صورت فیلم‌ها و تصاویر مستهجن، نفرت یا ترویج خشونت باشد؛ که این گونه موارد کودکان را ترغیب و تشویق به انجام کارهای غیر قانونی و ناشایست می‌کند. متاسفانه این موارد ناشایست می‌تواند در اختیار هر گروه سنی قرار بگیرند. همان طور که می‌دانید یکی از مزایای اصلی استفاده از اینترنت این است که دسترسی آن برای عموم مردم آزاد است، اما متاسفانه باید گفت برخی افراد که دیدگاه تند سیاسی و یا روحیه نژادپرستی و حتی افکار پلید دارند، امکان انتشار نسخه‌های تحریف شده خود را در سراسر جهان دارند. در مورد آزارهای جنسیتی و تصاویر سوء استفاده از کودکان، شکی نیست که اینترنت به اندازه کافی موارد قانونی و غیرقانونی را در خود جا داده است. با این تفاسیر والدین باید بیشتر از حد معمول مراقب کودکان خود در هنگام استفاده از اینترنت و به خصوص شبکه‌های اجتماعی باشند.

۲. خطر فیزیکی

تهدید به خطر فیزیکی شاید خطر نگران کننده و خطرناکی در ارتباط با استفاده از اینترنت و سایر فن آوری‌ها در میان کودکان و نوجوانان باشد و احتمالا بیشترین خطری که امروزه رسانه‌ها درباره آن گزارش می‌‌دهند، از همین نقطه سرچشمه می‌گیرد. گروه‌های کوچکی از جنایتکاران وجود دارند که با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و گاها اتاق‌های گفتگو با جوانان ارتباط برقرار می‌کنند تا بتوانند این رابطه‌ها را به مرور زمان به فعالیت‌های جنسی پیشرفته بکشانند. چنین گروه‌های جنایتکاری اغلب یک کودک و یا نوجوان را هدف قرار می‌دهند، و سعی می‌کنند ابتدا برای ایجاد یک دوستی پایدار در مورد علایق کودک و یا نوجوان بحث کنند و بعد از مدتی که اعتماد کودک و یا نوجوان را کسب کردند، وارد فاز جدیدتری می‌شوند. این تکنیک‌ها در دراز مدت می‌تواند کودکان و نوجوانان را قربانی اهداف چنین انسان‌های فاسدی بکند. شاید بد نباشد که والدین، شبکه‌های اجتماعی و مواردی را که کودکان در اینترنت سرچ می‌کنند، چک کنند و از ایجاد چنین دام‌های برای کودکان خود جلو گیری کنند، این کار نه تنها ورود به حریم شخصی کودک و یا نوجوان نیست بلکه می‌تواند او را در مقابل سودجویان جنسی حفظ کند. در صورت لزوم پدر مادر می‌توانند هنگامی که فرزندشان در خانه نیست، سیستم‌‌اش را چک کنند. در این حالت فرزندان به بی‌اعتمادی دچار نمی‌شوند و مجبور نمی‌شوند که در خفا کار خود را پیش ببرند.

۳. بروز رفتار غیرقانونی

بعضی از جوانان ممکن است، در هنگام استفاده از فناوری‌های دیجیتالی امروزی رفتار نامناسب، غیر انسانی وحتی غیرقانونی داشته باشند. همانطور که در دنیای واقعی، گروه‌ها یا تیم‌های مختلف می‌توانند به صورت رودررو شکل بگیرند. در دنیای مجازی به خصوص در شبکه های اجتماعی امکان ایجاد چنین گروه‌هایی وجود دارد که معمولا با فعالیت‌های سرگرم کننده و بی ضرر شروع می‌شوند. اما به مرور زمان با به وجود آمدن نظرات متضاد اعضا نسبت به هم، به سرعت به یک واکنش کاملا جدی و خطرناک تبدیل می‌شود.

۴. فعالیت غیرقانونی

بعضی از کودکان و نوجوانان ممکن است درگیر فعالیت‌های مشابه و به همان اندازه جدی شوند. خطرات احتمالی می‌تواند شامل سرقت هویت افراد یا مشارکت در وب سایت‌های فرقه‌ای، نژادپرستانه و حتی خرید و فروش کالاهای سرقتی باشد. البته دسترسی به سایت‌های قمار، سایت‌های خودکشی، سایت‌های هک و سایت‌هایی که دستور العمل‌هایی برای ساخت مواد مخدر یا مواد تخریبگر ارائه می‌دهند نیز از خطرهای دیگر اینترنت است. شواهدی وجود دارد که ثابت می‌کند، جوانان در ساخت و توزیع تصاویر ناخوشایند دخالت مستقیم دارند. پدر و مادرها به محض مشاهده پنهان کاری نوجوان خود باید دقت‌شان را بیشتر کنند تا نوجوان‌شان خود عاملی برای ترویج فساد نباشد.

۵. تبادل اطلاعات شخصی

حدود ۵۰ درصد از کودکان این را تایید می‌کنند که والدین‌شان به آن‌ها اجازه نمی‌دهند تا اطلاعات شخصی خود را به صورت آنلاین در اختیار دیگران قرار دهند. آمارها نشان می‌دهد که تقریبا نیمی از کودکان و نوجوانان ۹ تا ۱۹ ساله یک بار در هفته به اینترنت سر می‌زنند. و تمامی اطلاعات شخصی خود از قبیل؛ نام کامل، سن، آدرس، آدرس ایمیل، شماره تلفن، سرگرمی‌ها، نام مدرسه و غیره، را در اختیار کسانی که با آنها در اینترنت ملاقات دارند، قرار می‌دهند.

در ادامه این مطلب شما را به طور خلاصه، با خطرات مربوط به استفاده از اینترنت و فن آوری‌های دیجیتالی آشنا می کنیم:

۱. یادگیری یک فرهنگ و یا سنت غلط

۲. قرار گرفتن در معرض موارد نامناسب

۳. قرار گرفتن در معرض اطلاعات نادرست یا گمراه کننده

۴. قرار گرفتن در معرض مواد غیرقابل پذیرش اجتماعی که ممکن است باعث خشونت شوند مانند؛ نفرت و نژادپرستی

۵. قرار گرفتن در معرض موارد غیر قانونی و قرار گرفتن در معرض آزار و اذیت کودکان به تبلیغات تجاری نامناسب

۶. قمار آنلاین

۷. کلاهبرداری تجاری و مالی

۸. دانلودهای غیر قانونی

۹. لو رفتن اطلاعات شخصی از جمله؛ اسم، آدرس و حتی فیلم و عکس‌های شخصی و خانوادگی

۱۰. بالا گرفتن ناهنجاری‌های اجتماعی

منبع: safekids

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت