۷ خوراکی برای کسانی که دچار رفلاکس معده هستند

کد خبر: 726577

توصیه کلی که هنگام بروز مشکل رفلاکس معده می‌شود خوردن غذاهایی با میزان اسید پایین است. غذاهایی که اسیدشان کمتر است به اندازه غذاهای اسیدی باعث تحریک تولید اسید معده نمی‌شوند.

۷ خوراکی برای کسانی که دچار رفلاکس معده هستند
سرویس سبک زندگی فردا: رفلکس اسید زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده به مری نشت می‌کند. وقتی چنین اتفاقی می‌افتد فرد دچار ناراحتی می‌شود و در قسمت قفسه سینه احساس سوزش می‌کند. دیگر نشانه‌های رفلاکس مزمن اسید معده عبارتند از: برگرداندن غذا، مایعات، دشوار در قورت دادن غذا، سرفه کردن، خس خس کردن و یا درد قفسه سینه. در ادامه این مطلب را به نقل از دکترکرمانی بخوانید.
اگر دچار رفلکس اسید هستید؛ این غذا‌ها را بخورید
معمولا غذا‌ها از مری عبور می‌کنند، اسفنکتر مری باز می‌شود و غذا‌ها به معده می‌روند. در معده غذا‌ها با اسید معده به قطعات کوچک تجزیه می‌شوند. عضله اسفنکتر بین مری و معده بسته می‌شود تا اسید معده در همان قسمت باقی بماند. وقتی دچار رفلاکس اسید می‌شویم، عضله اسفنکتر شل می‌شود و اسید معده به مری نشت می‌کند و باعث احساس سوزش و درد می‌شود. کاهش وزن، خوردن وعده‌های کوچک، پرهیز از غذاهای چرب، الکل، غذاهای تند و اسیدی، کافئین و نیکوتین می‌توانند به بهبود رفلاکس معده کمک کنند. با این حال گاهی این موارد نیز ممکن است کافی نباشند و فرد برای بهبود یافتن مجبور شود تحت درمان فردی زیر نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرد.
غذاهایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم اسید کمی دارند و معمولا برای بهبود رفلاکس اسید معده مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال همیشه در نظر داشته باشید که ریشه مشکل رفلاکس معده در هر فرد می‌تواند متفاوت باشد و همچنین غذاهای تحریک کننده‌ای که باعث این مشکل می‌شوند نیز متفاوت هستند.
موز توصیه کلی که هنگام بروز مشکل رفلاکس معده می‌شود خوردن غذاهایی با میزان اسید پایین است. غذاهایی که اسیدشان کمتر است به اندازه غذاهای اسیدی باعث تحریک تولید اسید معده نمی‌شوند. مقدار محتوای اسید یک غذا روی برچسب آن نوشته نشده است، بنابراین پیدا کردن غذاهایی که اسید کمی در خود دارند ممکن است به کمی تحقیق نیاز داشته باشد. میوه‌ها معمولا غذاهایی اسیدی به حساب می‌آیند، اما برخی میوه‌ها مانند موز این چنین نیستند. اگر دچار رفلاکس اسید شده‌اید به صورت کلی توصیه می‌شود از خوردن مرکبات و گوجه فرنگی پرهیز کنید، چون اسید زیادی در خود دارند. موز‌ها را معمولا میوه‌هایی با مقدار اسید کم می‌دانند بنابراین خوردن این میوه برای افرادی که مشکل رفلاکس معده دارند توصیه می‌شود.
موز برای مسیر گوارشی غذایی ساده به حساب می‌آید، چون بافتش طوری است که در معده به سادگی تجزیه می‌شود.
سیب، گلابی، ملون و توت
سیب، گلابی، ملون و توت میوه هایی هستند که اسیدشان کم است. از این رو این میوه‌ها می‌توانند قسمتی از غذاهای یک برنامه غذایی ضد رفلاکس معده را تشکیل دهند. به کار گرفتن این غذا در برنامه غذایی می‌تواند مزایای دیگری، چون آنتی اکسیدان ها، ویتامین‌ها و فیبر نیز داشته باشد.
غلات کامل غذاهایی که چربی بالایی دارند می‌توانند رفلاکس اسید معده را تحریک کنند از این رو خوردن غذاهای کم چرب برای افرادی که حساس هستند توصیه می‌شود. اضافه کردن غلات کاملی که به صورت طبیعی چربی کمی دارند مانند بلغور جو دو سر، برنج قهوه‌ای و نان‌های سبوس دار همگی می‌توانند عضوی از یک برنامه غذایی ضد رفلاکس اسید معده باشند.
غلات کامل به صورت طبیعی سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. از غلات فرآوری شده و بسته بندی شده استفاده نکنید، چون سرشار از چربی هستند و فیبرشان نیز کم است.
زنجبیل سال‌ها از زنجبیل برای درمان انواع مشکلات دستگاه گوارش استفاده می‌شده است از جمله حالت تهوع و درد معده، همچنین زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد. در تحقیقی که روی موش‌ها انجام گرفت مصرف زنجبیل نشان داد می‌تواند به کاهش زخم معده کمک کند. زخم معده زمانی که اسید باعث التهاب معده می‌شود می‌تواند بسیار دردناک باشد. ‌
می‌تواند از راه‌های مختلفی به برنامه غذایی خود زنجبیل اضافه کنید. می‌توانید قطعات زنجبیل را به سبزیجات پخته و سس‌ها اضافه کنید، چای زنجبیل درست کنید و یا زنجبیل تازه یا خشک شده را به ماست اضافه کنید.
پروتئین وقتی می‌خواهید از پروتئین به عنوان یکی از بخش‌های برنامه مقابله با رفلاکس معده استفاده کنید بهتر است از انواع کم چرب آن استفاده کنید. از روش‌های پخت پر چرب مانند سرخ کردن پرهیز کنید.
پروتئین‌های کم چرب مانند سینه مرغ و بوقلمون و غذاهای دریایی توصیه می‌شود. سفیده تخم مرغ نیز پروتئین بدون چربی است. زرده تخم مرغ نیز مواد مغذی فراوانی دارد، اما ممکن است در برخی افراد حساس موجب رفلاکس اسید معده شود.
سبزیجات به صورت کلی اگر دچار رفلاکس اسید شده اید خوردن سبزیجات توصیه می‌شود. سبزیجات چربی کمی دارند و سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی هستند. از روش‌های پخت پر چرب مانند سرخ کردن پرهیز کنید و از سس زیاد هم استفاده نکنید. خوردن سبزیجات دارای برگ سبز مانند بروکلی، پیازچه، مارچوبه توصیه می‌شود، چون مقدار اسید بسیار کمی دارند.
اضافه کردن ریحان تازه به برنامه غذایی نیز می‌تواند برای بهبود رفلاکس اسید معده مفید باشد.
غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که باید از آن‌ها پرهیز کنید حتی استفاده از غذاهایی که گفته شد نیز نمی‌تواند تضمین کند که دچار رفلاکس معده نمی‌شوید. اما می‌توانند تا حدود زیادی احتمال دچار شدن به چنین مشکلی را کاهش دهند. برخی غذا‌ها نیز هستند که می‌توانند باعث تحریک رفلاکس معده شوند؛ بنابراین اگر خوردن غذاهایی که به کاهش خطر رفلاکس معده کمک می‌کنند به تنهایی کارساز نبود می‌توانید پرهیز از برخی غذا‌ها را نیز به برنامه خود اضافه کنید. کافئین موجود در قهوه، چای، نوشیدنی‌های انرژی زا و شکلات مرکبات و آب مرکبات غذاهای تند لبنیات کامل غذاهای سرخ کرده غذا‌ها یا آدامس هایی که طعم نعنا دارند نیکوتین دیگر توصیه‌های کلی که برای پیشگیری از رفلاکس معده می‌شود عبارتند از: دراز نکشیدن بلافاصله بعد از خوردن غذا، آدامس نجویدن و نخوردن مقدار زیادی غذا در یک وعده.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد