بچه‌ها و پول: ۹ درس برای آموزش به کودکان

کد خبر: 720413

اگر می‌خواهید به کودکتان آموزش مالی بدهید و نکاتی درباره پس انداز کردن، آموزش مدیریت اقتصادی به فرزندان، جدول پس انداز، یاد دادن اینکه پس انداز چیست، راهکارهای جالب برای آموزش مسائل مالی به کودکان و آموزش ارزش پول به فرزندنتان بدانید با ما همراه شوید.

بچه‌ها و پول: ۹ درس برای آموزش به کودکان
سرویس ترجمه فردا؛ طاها ربانی: در این مطلب اطلاعاتی درباره آموزش پس انداز به کودکان، آموزش مالی به کودکان، آموزش مدیریت اقتصادی به فرزندان، جدول پس انداز، نقاشی در مورد پس انداز، پس انداز کودکان، نقاشی در مورد پس انداز برای کودکان، پس انداز چیست و یاد دادن ارزش پول به کودکان می‌خوانید.
بچه‌ها و پول: ۹ درس برای آموزش به کودکان
دوست دارید فهم و درک فرزندتان از پول به‌اندازه‌ی وارن بافت باشد؟ این نکته‌ها به شما کمک می‌کند تا به کودک‌تان چگونگی حفظ و مدیریت پول را یاد بدهید. یک روز، بعد از اینکه به پسر سه‌ساله‌ام گفتم نمی‌توانیم اسباب‌بازی‌ای را که دوست دارد بخریم، او به من گفت: «برو بانک. اون‌ها به‌ات پول می‌دن.» آن وقت بود که فهمیدم وقت آن است که به او بگویم پول از کجا می‌آید. به‌هرحال، «وظیفه‌ی پدرومادرها است که به بچه‌های‌شان عادت‌های مالی هوشمندانه را یاد بدهند.» این را جین پرل می‌گوید، نویسنده‌ی کتاب بچه‌ها، ثروت، و عواقب آن. نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ همین‌جا. جین پرل مهم‌ترین درس‌های پولی به کودکان را با ما به اشتراک گذاشته و به ما می‌گوید که چگونه این درس‌ها را به کودک یاد بدهیم.
درس پول ۱: پول علف خرس نیست
بچه‌ها صورت‌حسابی را که دستگاه خودپرداز بیرون می‌دهد می‌بینند، اما متوجه نمی‌شوند که پول یک منبع بی‌انتها نیست. به فرزندتان توضیح دهید که شما برای به‌دست‌آوردن پول کار می‌کنید و بانک فقط جایی است که پول را در امنیت نگه می‌دارد (و سعی کنید بدبینی ناشی از سرنوشت صندوق‌های ورشکسته را به کودک منتقل نکنید!)
درس پول ۲: با بودجه‌ات کار کن
بهترین راه برای اینکه مدیریت پول را به فرزندتان یاد بدهید این است که مقداری پول در اختیار او بگذارید. اگر پول‌شان را بابت خرید پوستر بازیگر مورد علاقه‌شان هدر دادند و حالا پول کافی برای خرید دی‌وی‌دی فیلم او را ندارند، خوشحال باشید، چون این اتفاق خوبی است. پرل می‌گوید: «کودکان با این کار تجربه‌ی دست‌اولی از عواقب زیادخرج‌کردن پیدا می‌کنند.»
بچه‌ها و پول: ۹ درس برای آموزش به کودکان
درس پول ۳: چیزهای خوب برای کسانی اتفاق می‌افتد که صبر می‌کنند
اگر کودکان تاخیر در کسب لذت را یاد بگیرند، می‌توانند با روحیه‌ی «حالا بخر، بعداً بده» مبارزه کنند، روحیه‌ای که در بزرگسالی آن‌ها را در باتلاق کارت‌های اعتباری غرق خواهد کرد. پس تا جایی که می‌توانید، بر این اندیشه که «گر صبر کنی، ز غوره حلوا سازی» تاکید کنید. مثلاً، همراه او یک پیتزای خانگی با تمام مخلفاتی که دوست دارد آماده کنید؛ بعد یک پیتزای درون‌بر یخ‌زده را در مایکروفر قرار دهید. درست‌کردن پیتزای خانگی خیلی بیشتر طول می‌کشد، اما مزه‌اش با پیتزای یخ‌زده‌ی مایکروفرشده قابل مقایسه نیست.
درس پول ۴: تا پول پیدا کردی خرجش نکن
آموزش غلبه بر هوس «خرید به محض دیدن» با آموزش تاخیر در کسب لذت دوشادوش هم قرار می‌گیرند. با مثال این قضیه را به او نشان دهید. قبل از اینکه به خرید بروید، بودجه‌ی خرید را تنظیم کنید. بنویسید چه چیزهایی را قرار است بخرید، مشخص کنید به کدام فروشگاه‌ها سر می‌زنید، و محدوده‌ی قیمت هر کدام از محصولات را در نظر بگیرید. بعد قیمت‌ها را در اینترنت چک کنید و برگه‌های نوشته‌شده را با گیره کنار هم جمع کنید (این را هم در برنامه‌تان مد نظر داشته باشید که کودک بتواند پول اضافه‌آمده را برای خودش نگه دارد. به‌این‌ترتیب، او متوجه مفیدبودن خرید ارزان می‌شود.) با این کار او یاد می‌گیرد که همیشه از قبل برای خرید برنامه‌ریزی داشته باشد.
درس پول ۵: پس‌انداز کار خوبی است
دخترتان عروسکی را می‌خواهد که پول کافی برای خریدش را ندارد؟ به او بگویید پس‌انداز کند. وقتی پولش به خرید عروسک رسید، با او به خرید بروید و به او اجازه بدهید خودش پول را پرداخت کند. این شکلی او هیچ وقت یادش نمی‌رود که تلاش برای رسیدن به هدف چقدر لذت‌بخش است و در آخر پاداش تلاش‌هایش را دریافت می‌کند.
بچه‌ها و پول: ۹ درس برای آموزش به کودکان
درس پول ۶: حساب خرج و مخارج را داشته باش
این گام بزرگی در آموزش مهارت مدیریت پول برای کودک است که بداند پولش کجا می‌رود. برای او دفترچه‌ای تهیه کنید یا صفحه‌ای در رایانه به او اختصاص دهید تا حساب خرج‌هایش را داشته باشد. یک پوشه (یا یک کیف کهنه) به او بدهید تا رسیدها و شرح خریدهایش را حفظ کند.
درس پول ۷: فهرست آرزوها داشته باش
کودکان سخت می‌توانند اولویت‌بندی کنند، بنابراین کنار او بنشینید و با هم فهرستی آماده کنید از چیزهایی که می‌خواهد با پولش تهیه کنید. بعد به او کمک کنید میان گزینه‌های این فهرست رده‌بندی انجام دهد و با هم درباره‌ی اینکه هر گزینه چقدر برای او اهمیت دارد حرف بزنید.
درس پول ۸: کمی شکاک باش
احتمالاً دل‌تان نمی‌خواهد به کودک‌تان بگویید که فروشندگان می‌خواهند داروندار او را از چنگش به در آورند، اما هرازگاهی اشاره‌ای به ترفندهای فروش مغازه‌داران و شرکت‌ها بکنید. پرل می‌گوید: «شکاکیت سالم لازم است، نه‌تنها برای اینکه کودک بتواند در مقابل تطمیع تبلیغات تلوزیونی مقاومت کند، بلکه برای اینکه فریفته‌ی پیغام پشت این تبلیغات نیز نشود، پیغام‌هایی مثل اینکه اگر لباس و اسباب‌بازی ما را بخری، محبوب مردم می‌شوی.»
بچه‌ها و پول: ۹ درس برای آموزش به کودکان
درس پول ۹: دیگران را هم شریک کن
به کودک بیاموزید که بخشی از پول توجیبی‌اش را به خیریه‌ها بدهد. این کار به آن‌ها یاد می‌دهد که می‌شود از پول برای کمک به دیگران استفاده کرد و پول فقط برای خرید نیست. همیشه به آن‌ها یادآوری کنید که مهم نیست چقدر کمک می‌کنی. هر ذره‌ای حساب می‌شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت