سرویس سبک زندگی فردا: خط مقدم اقتصاد مقاومتی، زن است چراکه مردان همواره در تلاش هستند تا نیازها و خواستههای زنان را محقق کنند، بنابراین اگر خانم خانه با تغییر نگرش و ذائقه خانواده بتواند مدیریت اقتصادی سالمی را پیاده کند مرد هم به تبع آن مدیریت میشود. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت فارس میخوانیم.
بسیاری از مردم تصور می کنند زنان خانه دار نمی توانند نقشی در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کنند، در حالیکه چنین تصوری نادرست است و زنان خانه دار می توانند مهمترین نقش را در اقتصاد مقاومتی در جامعه ایفا کنند.
از همین رو در این یادداشت به شیوه های که یک خانم خانه دار می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور سهیم باشد، میپردازیم.
۱. مصرف کالای داخلی
اکنون که مصرف برندهای خارجی برای بسیاری از خانواده های ایرانی به عنوان یک ارزش تلقی می شود و حتی برای جهیزیه فرزندان خود حاضرند مبالغ زیادی قرض بگیرند تا این برندهای خارجی را خریداری نمایند طبیعتا خرید کالای ایرانی و نهادینه سازی آن در فرزندان مهمترین وظیفه یک خانم خانه دار است.
۲. دست کشیدن از تنوع طلبی بیش از حد
بسیاری از روانشناسان معتقدند که اگر زنی تنوع طلب نباشد آن زن مریض است اما باید توجه داشت تنوع طلبی مفید زمانی می باشد که بعد از مدتی استفاده از یک کالا اقدام به خرید یا تعویض یک کالا نمایند چون هستند خانمهایی که از یک لباس دوبار استفاده نمیکنند یا در میهمانیها باید چند جور غذا طبخ کنند و از آن بدتر اینکه باید به دلیل ایجاد تنوع مبلمان و دکوراسیون خانه را سال به سال تغییر دهند و…..این زیادهخواهیها آسایش خانواده را از بین می برد چرا که هم هزینه این تغییرات تحمیلی بسیار گزاف است و هماینکه برای تامین این لوازم از کشور ارز خارج میشود که به اقتصاد ملی خسارت میزند.
۳. مدیریت اوقات فراغت
در گذشته شاهد این بودیم که خانوادهای توان چند بار سفر در سال را داشت اما در حال حاضر بهدلیل شرایط اقتصادی به وجود آمده این قدرت را از دست داده و نمیتواند رضایت افراد را فراهم آورد که نقش زنان خانه دار در چنین لحظاتی بیشتر احساس میشود. در چنین شرایطی وظیفه زنان ارتقای کیفیت اوقات است. یعنی مادر خانواده باید با تغییری که در شیوه انجام سفر ایجاد میکند و با تدابیری مانند اقامت در اماکن ارزانتر یا طبخ چند وعده غذا و یک بار رفتن به رستوران هزینه را مدیریت کرده و با ایجاد فضایی شاد خانواده را راضی نگه دارد.
۴. تعمیر را جایگزین تغییر کند
از دیگر وظایف زنان خانه دار در تحقق اقتصاد مقاومتی نهادینهکردن فرهنگ تعمیر به جای تغییر است. وضعیت فعلی خانوادهها بهگونهای تغییر یافته که به محض ایجاد کوچکترین خللی در وسایل منزل باید سریع جایگزین شود در صورتی که میتوان با یکصدم هزینه آن را تعمیر و دوباره استفاده نمود.
۵. صرفه جویی در مصرف کالاها و پیشگیری از اسراف
صرفه جویی به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه به معنای بهینه مصرف کردن است. علاوه بر آموزهای دینی که بر قناعت و صرفه جویی و پرهیز از اسراف تأکید شده است ما باید در تمامی زمینه ها از جمله خوراک، پوشاک، انرژی بهینه مصر ف کنیم. چون صرفه جویی موجب می شود علاوه بر اینکه با تهدیدات اقتصادی مقابله می کنیم به همنوعان و هموطنان خودمان کمک کنیم و همه ما بتوانیم از نظر اقتصادی در یک جامعه سالم و سلامت زندگی کنیم. در واقع زنان با جلوگیری اسراف و البته جلوگیری از اتلاف انرژی میتوانند این مولفه را مدیریت کنند. در مهمانیها یا مصارف روزانه خانوادهها شاهد اسراف بسیاری هستیم که در این رابطه باید دقت شود. نان، میوه و مواد غذایی باید به مقدار مورد نیاز خریداری و به شیوه صحیح نگهداری شود چرا که هماکنون مقادیر بسیار زیادی ارز برای خرید گندم و میوه و… از کشور خارج میشود.
۶. تولید گر بودن زنان خانهدار
زنان خانهدار در عرصه تولید میتوانند به طور مستقیم تولیدگر باشند. بسیاری از کالاهایی که خریداری میشود میتواند توسط زنان در خانه تولید شود. زنان خانهدار میتوانند صنایع دستی تولید کنند و بسیاری از مصرف خانواده را خود تامین کنند از جمله درست کردن مربا، ترشی جات و رب گوجه و یا کاشتن سبزی در باغچه خانه.
دیدگاه تان را بنویسید