کم تحرکی چه بلایی بر سر بدنتان می آورد؟

کد خبر: 695635

کاهش فعالیت بدنی به از دست رفتن آمادگی جسمانی و تناسب اندام منجر می‌شود، اگرچه سرعت وقوع این تغییرات پژوهشگران را شگفت زده کرده است.

کم تحرکی چه بلایی بر سر بدنتان می آورد؟
سرویس سبک زندگی فردا : جای شگفتی نیست که کاهش فعالیت بدنی به از دست رفتن آمادگی جسمانی و تناسب اندام منجر می‌شود، اگرچه سرعت وقوع این تغییرات پژوهشگران را شگفت زده کرده است. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.
شرایط بدن پس از دو هفته استراحت
تردیدی وجود ندارد که سبک زندگی کم تحرک می‌تواند یکی از عواملی باشد که در ابتلا به بیماری دیابت نقش دارد. اما اگر فردی فعال باشید و تنها چند هفته میزان فعالیت شما به هر دلیلی - کار، مسافرت، بیماری و ... - به میزان قابل توجهی کاسته شود، چه رخ خواهد داد؟ مطالعه‌ای جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه لیورپول انجام شد، نشان داده است که سپری کردن تنها دو هفته بدون فعالیت بدنی منظم می‌تواند به شکل گیری تغییرات عضلانی و سوخت و ساز منجر شود که می‌توانند به طور بالقوه فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی، و حتی مرگ زودرس قرار دهند. تغییر شرایط در مدت زمانی چنین کوتاه به واقع شگفت انگیز است. این مطالعه با حضور ۲۸ شرکت کننده مرد و زن که حدود ۲۵ سال سن داشتند و روزانه حدود ۱۰ هزار گام پیاده روی می‌کردند، انجام شد. پژوهشگران در ابتدا به اندازه گیری چربی، توده عضلانی، عملکرد میتوکندری، و آمادگی جسمانی آن‌ها پرداختند. سپس، شرکت کنندگان طی دو هفته تنها ۱، ۵۰۰ گام در روز پیاده روی کردند، که ۸۰ درصد کمتر از آن چیزی بود که تا پیش از این انجام می‌دادند. بر همین اساس، آن‌ها ۱۲۹ دقیقه اضافی را در روز در یک وضعیت بی تحرک سپری می‌کردند. نتایج حاصله نشان داد که پس از دو گذشت دو هفته که طی آن شرکت کنندگان عادات غذا خوردن خود را تغییر ندادند، آن‌ها با افزایش وزن و از دست دادن توده عضلانی مواجه شدند و چربی بدن کلی این افراد، به ویژه در اطراف شکم، افزایش یافت. همچنین، آن‌ها قادر نبودند تا در مدت زمان یا شدتی مشابه با پیش از آغاز مطالعه بدوند و کاهش در حساسیت به انسولین، افزایش تجمع چربی در کبد، و افزایش تری گلیسیرید را تجربه کردند. جای شگفتی نیست که کاهش فعالیت بدنی به از دست رفتن آمادگی جسمانی و تناسب اندام منجر می‌شود، اگرچه سرعت وقوع این تغییرات پژوهشگران را شگفت زده کرده است. بدون تردید، تنها با افت فعالیت‌های بدنی به هر دلیلی طی دو هفته بلافاصله به بیماری دیابت مبتلا نخواهید شد و مدت زمان بیشتری نیاز است تا با شرایطی بحرانی مواجه شوید، اما نتایج این پژوهش بار دیگر این نکته را به ما یادآوری می‌کند که نباید یک سبک زندگی کم تحرک را دنبال کنیم و تا حد امکان باید فعالیت بدنی خود را در طول روز حفظ کنیم. خبر خوب این است که شرکت کنندگان پس از آغاز دوباره سبک زندگی عادی خود شاهد بازگشت نشانگرهای سلامت به حالت عادی طی دو هفته بودند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت