سرویس سبک زندگی فردا : با قرار گرفتن در معرض شرایط خطرناکی مانند دود سیگار، آلودگیها، ورود مواد شیمیایی غیر ضروری به بدن از هر طریقی، اشعه و حتی استرس، رادیکالهای آزاد تولید میشوند. اکسیدانها از طریق ایجاد رادیکالهای آزاد، آسیب هایی در طولانی مدت به بدن رسانده و بسیاری از بیماریهای مزمن را ایجاد میکنند. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.
آنتی اکسیدانها از عواملی هستند که سلولها را در مقابل اکسیدانها محافظت کرده و مانع از تخریب سلولی و آسیبهای مزمن از جمله انواع سرطان ها، بیماریهای قلبی، دیابت و... میشوند. آکادمی ملی علوم آمریکا، توصیه میکند که مصرف روزانه حداقل پنج نوبت از غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان که مهمترین آنها میوهها و سبزیها هستند، ضروری است. بعلاوه مصرف این مواد غذایی را میتوان به ۹ نوبت در روز افزایش داد.
انگور:
این میوه به خصوص نوع تیره رنگ آن حاوی فیتوکمیکالها یا مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدانها برای محافظت در برابر سرطان و بیماریهای قلبی است. دو ماده شیمیایی گیاهی موجود در انگور شناخته شده به عنوان آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفیدند. انگور همچنین حاوی ویتامین ث. و سلنیوم؛ دو آنتی اکسیدان بسیار قوی است.
زغال اخته:
مطالعات اخیر نشان میدهد که مصرف این میوه منجر به حفاظت از سلولها در برابر آسیبها و کمک به رفع التهاب میشود. زعال اخته حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی شناخته شده برای تقویت سیستم ایمنی بدن است ضمن این که مواد شیمیایی گیاهی کلیدی برای حفاظت در برابر سرطان و بیماریهای قلبی دارد.
توت قرمز:
انواع توت بخصوص تمشک و توت فرنگی حاوی اسید الاژیک؛ یک ماده شیمیایی گیاهی دیگر هستند که ممکن است به محافظت در برابر برخی از عوامل سرطان زا در رژیم غذایی و محیط زیست کمک کند.
آجیل:
یکی از متعادلترین غذاهای شناخته شده براب بشر است که دوز خوبی از چربیهای سالم همراه با مقادیر کمتر پروتئین و کربوهیدرات دارد. مواد معدنی مثل سلنیوم و مواد شیمیایی گیاهی مثل رسوراترول و استرولها موجود در آجیل بعلاوه اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکند.
سبزیجات تیره رنگ:
کلم بروکلی و اسفناج حاوی ویتامینهای آ، ث. وای بعلاوه کلسیم هستند که با منیزیم و پتاسیم نیز لود میشوند. این سبزیجات سرشار از مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان هایی مانند کامفرول هستند که باعث گشاد شدن عروق خونی میشوند و خاصیت ضد سرطانی دارند. این سبزیجات حاوی لوتئین و کوئرستین؛ دو آنتی اکسیدان قوی هستند. علاوه بر این، به گفته پزشکان، مصرف کارتنوئیدها موجب بهبود قدرت و شفافیت بینایی، سلامت بیشتر پوست، جلوگیری از پیری زودرس پوست، کاهش خطر تحلیل ماکولار چشم (عارضه چشمی ناشی از پیری) و نیز موجب کاهش خطر بروز آب مروارید و نابینایی میشود. سبزیهای حاوی کارتنوئیدها اغلب به رنگهای زرد، قرمز، نارنجی و یا برگهای سبز تیره هستند که از مهمترین آنها میتوان به اسفناج، کلم بروکلی، فلفل سبز و قرمز، هویج و سیب زمینی شیرین اشاره کرد.
چای:
آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین موجود در چای به مبارزه با التهاب در بدن کمک میکنند. همچنین چای حاوی کاتچین؛ یک آنتی اکسیدان قوی است ک. تصور میشود به جلوگیری از آسیب سلولی منجر به سرطان کمک میکند.
غلات سبوس دار:
مصرف نوع سبوس دار غلات مانند نان سبوس دار به جای نان سفید و برنج قهوهای به جای برنج سفید حداقل برای یک وعده در روز، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی از قبیل: سکته قلبی را کاهش میدهد. این نوع غلات حاوی روی و سلنیوم برای محافظت در برابر سرطان است.
ماهی:
اسیدهای چرب امگا ۳ در آن منجر به جلوگیری از بیماریهای التهابی مانند بیماری عروق کرونر قلب میشود.
دیدگاه تان را بنویسید