لیزرهای کم توان در خدمت درمان بیماران سرطانی

کد خبر: 689830

لیزرهای کم توان برای ترمیم مناسب هستند و بهتر است در درمان سرطان استفاده نشوند، اما در این تحقیق مشخص شد که می‌توان از این ظرفیت برای درمان برخی سرطان‌ها استفاده کرد.

لیزرهای کم توان در خدمت درمان بیماران سرطانی
سرویس سبک زندگی فردا : عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، استفاده از لیزرهای کم توان برای درمان برخی سرطان‌ها را نوآوری در حوزه پزشکی دانست و گفت: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که با استفاده از این لیزر‌ها موفقیت درمان سرطان‌های مقاوم به رادیوتراپی از جمله دهان و رحم افزایش چشمگیری می‌یابد. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.
لیزرهای کم توان به کمک بیماران سرطانی می‌آیند
دکتر غلامرضا اسماعیلی جاوید افزود: پیش از این از لیزرهای کم توان برای درمان عوارضی مانند زخم‌های دهان و سوختگی‌های پوستی ناشی از پرتودرمانی استفاده می‌شد، اما این تحقیقات نشان می‌دهد که این فناوری می‌تواند احتمال درمان سلول‌های سرطانی مقاوم به پرتودرمانی را افزایش دهد. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیش از ۳۰۰ هزار نفر مبتلا به سرطان در کشور هستند و هر سال ۹۰ هزار نفر به جمعیت این بیماران اضافه می‌شود. همچنین هر ساله حدود ۵۰ هزار نفر بیمار سرطانی در ایران جان خود را از دست می‌دهند.
مدیر پروژه بهره گیری از لیرزهای کم توان در درمان سرطان با بیان اینکه این تحقیقات با همکاری دانشگاه تهران و مرکز لیزر پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا انجام شده است، افزود: نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در یکی از نشریات معتبر بین المللی به چاپ رسیده و مورد استقبال فعالان و پژوهشگران قرار گرفته است.
جاوید با اشاره به اینکه این موضوع برای اولین بار در دنیا مطرح شده است، گفت: مطالعات و تحقیقات این طرح با موفقیت پشت سر گذاشته شده و در حال ورود با حوزه بالینی است. وی افزود: در سال‌های گذشته گفته می‌شد که لیزرهای کم توان برای ترمیم مناسب هستند و بهتر است در درمان سرطان استفاده نشوند، اما در این تحقیق مشخص شد که می‌توان از این ظرفیت برای درمان برخی سرطان‌ها استفاده کرد.
جاوید، این یافته جدید را امیدی جدید برای درمان سرطان‌های مقاوم به رادیوتراپی دانست و گفت: در این شیوه درمانی علاوه بر افزایش میزان پاسخ دهی به درمان، درمان با عوارض کمتری انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، استفاده از لیزر کم توان روش درمانی است که طی آن از تابش نور با شدت پایین در محدوده ۸۳۰ - ۵۴۰ نانومتر استفاده می‌شود. به نظر می‌رسد اثرات درمانی این روش با واکنش‌های فتوشیمیایی که باعث تغییر نفوذپذیری غشای سلولی و به دنبال آن افزایش ساخته شدن MRNA و پرولیفراسیون سلولی است، حاصل می‌شود. این روش درمانی در حوزه‌های پزشکی، دندانپزشکی و دامپزشکی به کار گرفته می‌شود و به طور عمده در مورد درمان زخم و کنترل درد کارایی فراوان دارد؛ از این رو این فناوری پیشرفته این روز‌ها بسیار پرکاربرد است.
لیزر‌ها در حوزه پزشکی به سه دسته پرتوان، با توان متوسط و کم توان تقسیم می‌شوند و هر یک دارای کاربردهای خاص خود هستند. لیزرهای کم توان، سرد یا نرم، لیزرهایی هستند که اثر حرارتی روی بافت نمی‌گذارند و با تحریک نوری روی سلول، باعث واکنش‌های نوری در بافت می‌شوند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت