با نوجوانی که با خانواده‌اش به سفر نمی‌رود، چه کنیم؟

کد خبر: 684413

بهترین راه حل این مساله این است که اگر فرزند نوجوانتان گفت علاقه‌ای ندارد با شما مهمانی بیاید و می‌خواهد با دوستانش باشد، شما به عنوان والدین باید به نظر او احترام بگذارید ولی باید این نیاز به استقلال و آزادی را در چهارچوب برای فرزندتان برآورده کنید

با نوجوانی که با خانواده‌اش به سفر نمی‌رود، چه کنیم؟
سرویس سبک زندگی: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و مشکلات برخی از خانواده‌ها در طول دوران تعطیلات بهاری و تابستانی این است که نوجوانان آنها علاقه‌ای به سفر کردن با آن‌ها ندارند. این مساله طبیعی است و راه حل هم دارد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت تبیان می‌خوانیم.
«فرزندم با ما به سفر نمی‌آید»
با پیدا شدن یک تعطیلات در تقویم، هر خانواده‌ای برای خودش برنامه ریزی‌هایی را دارد تا بتواند از این فرصت نهایت استفاده و لذت را ببرد. ولی در این میان بعضی از خانواده خیلی هم خوشحال به نظر نمی رسند. دلیل این مساله هم می‌تواند این باشد که فرزند نوجوان شان علاقه‌ای ندارند با والدین خود به مهمانی و سفر برود و دوست دارند اکثر وقت خود را با دوستان هم سن و سال خود بگذرانند.
برای خانواده‌های پر دغدغه‌ی امروز، بهترین فرصت برای اینکه اعضای خانواده بتوانند در کنار یکدیگر جمع شوند، تفریح کنند و از کنار هم بودن لذت ببرند، تعطیلات چند روزه و سفر است. در این زمان پدر و مادر دوست دارند تا فرزندانشان در کنار آنها باشند و به نظر آنها سفر بدون آنها مزه نمی‌دهد. اما نوجوانان در این میان ساز مخالف می‌زنند و علاقه دارند با همسالان خود به سفر بروند.
یک نیاز درد سر ساز
از مدت ها قبل از فرا رسیدن یک تعطیلات، همه خانواده‌ها در تکاپو و برنامه ریزی هستند تا بتوانند از این فرصت زندگی خود، بهترین استفاده را داشته باشند. ولی در این میان بعضی از خانواده‌ها خیلی هم نمی‌توانند آن طور که برنامه ریزی کرده‌اند به برنامه خود تمام و کمال برسند و یا حتی نمی‌توانند از انجام برنامه ریزی‌های‌شان لذت کافی را ببرند. این خانواده‌ها همان والدینی هستند که فرزندان نوجوان دارند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دوران نوجوانی و از نیازهای این دوره که باید برای نوجوان برآورده شود نیاز به استقلال و آزادی است. البته این مساله باید در چهار چوب خانوادگی هر نوجوان انجام شود. زیرا برآورده شدن این نیازها در حد تعادل موجب ایجاد اعتماد به نفس در نوجوان می‌شود ولی اگر این نیازها بیشتر از حد تعادل برآورده شوند باعث ایجاد بی‌نظمی در نظام خانوادگی و یا به وجود آوردن یک نوجوان ناسازگار می‌شود.
مهمانی رفتن با شما را دوست ندارم
گاهی علاوه بر سفره های مجردی، نوجوان‌تان به مهمانی رفتن با شما علاقه‌ای ندارد. والدین معمولا از نوجوانان خود جملاتی را شبیه جملات زیر می‌شنوند:
دوست ندارم میهمانی بیایم
از خانه فلانی خوشم نمی آید
دوست دارم در خانه تنها باشم
دوست دارم با دوستانم گردش و مسافرت بروم و ....
نظرات والدین
والدین در بر آورده کردن این نیاز مهم و اساسی نوجوانانشان نظرات مختلفی را دارند. در مقابل والدینی که این نیاز را تمام و کمال برای فرزند نوجوانشان برآورده می‌کنند، والدینی نیز وجود دارند که مدام نگران نوجوان خودشان هستند. آنها می‌گویند اگر فرزندم با دوستانش بخواهد تفریح داشته باشد، ما نمی دانیم که آنها از چه خانواده‌ای هستند و نمی‌دانیم که چگونه دوستی است و یا اگر فرزندشان بخواهد در خانه تنها بماند والدین مدام نگران استفاده از شبکه‌های مجازی و اینترنت در فرزندانشان هستند. حال رفتار مناسب والدین در این مساله و مشکل چیست؟ چه راهکارهایی را باید به کار ببندیم؟
راهکار چیست؟
پس یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین نوجوانان این مساله است که نوجوان از مهمانی رفتن با والدینش دوری می‌کند و همچنین علاقه‌ای به سفر با آنها به ویژه سفرهای دسته جمعه ندارند. بهترین راه حل این مساله این است که اگر فرزند نوجوانتان گفت علاقه‌ای ندارد با شما مهمانی بیاید و می‌خواهد با دوستانش باشد، شما به عنوان والدین باید به نظر او احترام بگذارید ولی باید این نیاز به استقلال و آزادی را در چهارچوب برای فرزندتان برآورده کنید. به این معنا که باید از او بخواهید که ابتدا دوستانش را به شما معرفی کند و همچنین اطلاعات کاملی را نسبت به مکانی که قصد رفتن به آنجا را دارند و فعالیت هایی را که می خواهند در آنجا انجام بدهند را برای شما توضیح بدهند. ولی راهکار بهتر این است که قبل از یک تعطیلات هیجان انگیز، در طول سال این راه حل پیشنهادی را به کار ببندیم تا نوجوان ما متوجه بشود که به نظر و نیازش احترام گذاشته شده است. در اینصورت در تعطیلات مشکل والدین خیلی کمتر می‌شود. همچنین در رابطه با مهمانی هایی که واجب است نوجوان حضور داشته باشد، نوجوان کمتر اجتناب و خودداری می‌کند.
اردوی مخصوص
راهکار دیگری که می توان به کار بست تا فرزندان نوجوان را سازگار تر کرد این است که نام آنها را در اردوهای مخصوص نوجوانان که از طرف مدرسه و یا مسجد محل برده می شود، نوشت. در این صورت هم، نیاز به استقلال و آزادی نوجوان در حد تعادل و در چهار چوب خودش برآورده می شود. همین امر کمک می کند تا نوجوان با والدینش سازگارتر بشود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت