مصادیق فسق از قول قرآن کریم

کد خبر: 683296

گاهی آدم‌های دورو، زبان یه چیزی می‌گوید و در دل چیز دیگر منافق دورو ؛ قرآن به اینها گفته «فاسقین» (إِنَّ الْمُنافِقینَ هُمُ الْفاسِقُونَ) توبه (۶۷) آدم‌های دو چهره(منافق) فاسقند.

مصادیق فسق از قول قرآن کریم
سرویس سبک زندگی: از جمله اصول دریافت «خبر» توسط مخاطبین این است که باید به سلامت و صداقت و اهداف خبر دهنده علم و بصیرت داشته باشند. پس اگر «فاسق»، [یعنی کسی که از پوسته‌ ی خود خارج شده، کسی که طغیان کرده، کسی که مسیر فساد و تباهی را می‌پیماید]، خبری آورد، زود نپذیرند، و هم چنین زود رد و تکذیب نکنند، بلکه در مورد صحت و سقم و اهداف آن خبر تحقیق نمایند؛ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن جَاءكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَأٍ فَتَبَیَّنُوا أَن تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ» (الحجرات، ۶): اى كسانى كه ایمان آورده‏اید، اگر فاسقى براى شما خبرى آورد بررسى و تحقیق كنید تا مبادا گروهى را به نادانى آسیب رسانید، آن گاه از كرده خود پشیمان گردید. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت تبیان می‌خوانیم. در ادامه این مطلب را به نقل از تبیان بخوانید.
مصادیق «فسق» از قول قرآن کریم
از مُخبر دلیل و بینه بخواهند، زود خبری که در سطح شایعه است و یا پخش آن جز ضرر و خسران حاصلی ندارد را به دیگران منتقل نکنند و ...؛ چرا که این رفتار، خود آنها و دیگران را به زحمت می ‌اندازد و پس از سکون امواج و آشکار شدن حقایق، موجب پشیمانی می‌گردد.
قابل توجه آن که ابتدای آیه، خطاب به مؤمنین (یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا) است. چرا که مؤمنین هدف دشمنان هستند (یعنی ایمان‌شان هدف است) و دشمن همیشه سعی دارد با خبر غیر موثق، خبر دروغ، خبر راست ولی هدفدار (کلمة الحق یراد به الباطل)، خبر سوخته، خبری که خوف و ترس را غالب کند، خبری که ناامیدی را رواج دهد، خبری که یأس و احساس شکست و ناتوانی را القا کند و ...، دامنه‌ی تهاجم خود را در جنگ نرم گسترش دهد و آنها را در ایمان و مقاومت‌شان متزلزل نماید.
برای اینکه مفهوم فسق بهتر شناخته شود، برخی از مصادیق قرآنی فسق در عمل اجتماعی در این جا بیان می شود.
منحرفان فکری و افراد دورو فاسق‌ند
گاهی بعضی آدم‌ها از نظر فکری انحراف دارد، منحرفان فکری، قرآن می‌فرماید: (إِنَّهُمْ كانُوا قَوْماً فاسِقینَ) نمل(۱۲) فرعون و فرعونیان فاسق بودند. چون عوض پرستش خدا پرستش فرعون می‌کردند، از نظر فکر عقیده‌‌شان منحرف بود مثل فرعون (إِنَّهُمْ كانُوا قَوْماً فاسِقینَ) این درباره انحراف فکری.
گاهی آدم‌های دورو، زبان یه چیزی می‌گوید و در دل چیز دیگر منافق دورو ؛ قرآن به اینها گفته «فاسقین» (إِنَّ الْمُنافِقینَ هُمُ الْفاسِقُونَ) توبه (۶۷) آدم‌های دو چهره فاسقند.
قاضی که فاسق معرفی شده است
گاهی در مورد کسانی قضاوت به ناحق می‌کنند: قاضی است به ناحق قضاوت می کند که قرآن می فرماید: (مَنْ لَمْ یَحْكُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُونَ) مائده(۴۷)
اگر قاضی به قانون الهی قضاوت نکند فاسق است. قضاوت و داوری به ناحق: (مَنْ لَمْ یَحْكُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ) اگر کسی به آنچه خدا حکم کرده قضاوت نکند فاسق است.
حیله گری و مکر فسق است
حیله گر، خداوند به حیله گر هم گفته فاسق، قرآن به یهودی‌ها گفته بود شنبه ماهی نگیرید آن وقت شنبه ماهی‌‌ها می‌آمدند احساس آزادی می‌کردند، اینها دهنشان پر از آب می‌شد، آمدند کنار رودخانه حوضچه درست کردند، از این رودخانه سوراخ درست کردند به حوضچه آب با ماهی می‌آمد توی حوضچه درب سوراخ را می‌گرفتند ماهی توی حوضچه گیر می‌کرد یکشنبه می‌گرفتند این قصه توی قرآن هست که ما به اینها گفتیم ماهی نگیرید کلک زدند، الآن هم بعضی افراد که می‌خواهند ربا بخورند، سود و صرفه بخورند یه همچنین کاری می‌کنند: مثلاً می‌گویند یک میلیون می‌دهیم ماهی چهل هزار تومان، پنجاه تومان، کمتر، بیشتر، بعد وقتی می‌خواهد بگیرد می‌گوید: من این قوطی کبریت را به چهل هزار تومان می‌فروشم ... این کلک و حقه است.
انحراف جنسی، و ترک امر به معروف فسق است
به انحرافات جنسی هم «فسق» گفته، همجنس بازی، لواط، قوم لوط اهل لواط بودند، خداوند به این گروه نیز فاسق می‌گوید. (سوره عنکبوت، آیه ۳۴)
به کسی که امر به معروف و نهی از منکر نکند، لقب فسق گفته می‌شود. (سوره اعراف، آیه ۱۶۵)
مال حرام فسق است
قرآن می گوید: گوشت مرده نخورید، حرام است بر شما گوشت مرده، خوک حرام است چی حرام است. بعد می گوید: تغذیه حرام هم فسق است.
تهمت به زنان پاکدامن
به کسی که به دختران و زنان پاکدامن تهمت بزند، می فرماید: (الَّذینَ یَرْمُونَ الْمُحْصَناتِ) (نور، ۴) «رمی» یعنی پرتاب کردن، تیراندازی را می گویند: (یَرْمُونَ الْمُحْصَناتِ) محصن با «صاد» نه محسن با «سین» یعنی حصن، دژ یعنی زن پاکدامن، کسی که به زن پاکدامن تهمت بزند، قرآن به این هم گفته فاسق.
به امید آنکه ان شاء الله با توجه به نکات ذکر شده و رعایت آن در عملکردهای فردی و اجتماعی خود، فسق و رذایل را از خود دور کرده و از زمره فاسقان به حساب نیاییم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت