۵ مکان دیدنی که در سفر به سنندج باید ببینید

کد خبر: 683289

در این شهر بناهای تاریخی زیادی متعلق به دوران صفوی و قاجار وجود دارد. در تابستان آب و هوای این منطقه به علت کوهستانی بودن، معتدل است و می‌توانید با سفر به سنندج در تابستان می‌توانید از طبیعت و هوای مطبوع آن نیز لذت ببرید.

۵ مکان دیدنی که در سفر به سنندج باید ببینید
سرویس سبک زندگی: سنندج مرکز استان کردستان، از شهرهای بزرگ کردنشین ایران است. این شهر و مناطق اطراف آن طبیعی بسیار زیبا و دیدنی دارد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت کجارو می‌خوانیم.
دیدنی-سنندج
سنندج بیست و سومین شهر بزرگ ایران است که در غرب کشورمان قرار دارد. نام سنندج دگرگون‌شده‌ی «سینه دژ» است، چون این شهر در وسط (همان سینه) دژ (کوه‌های) آبیدر و رشته‌کوه زاگرس قرار دارد. در این شهر بناهای تاریخی زیادی متعلق به دوران صفوی و قاجار وجود دارد. در تابستان آب و هوای این منطقه به علت کوهستانی بودن، معتدل است و می‌توانید با سفر به سنندج در تابستان می‌توانید از طبیعت و هوای مطبوع آن نیز لذت ببرید. شاید به اندازه‌ای که باید، به معرفی دیدنی‌ها و جاذبه‌های گردشگری این شهر پرداخته نشده است. در ادامه‌ی مقاله ما را همراهی کنید تا شما را با مقصدی زیبا در خطه‌ی کردنشین کشورمان آشنا کنیم.
بازار سنندج
دیدنی-سنندج
بازار قدیمی سنندج یکی از بازارهای تاریخی این شهر است که در مرکز سنندج قرار دارد. این بازار در سال ۱۰۴۶ شمسی، در دوران صفویه و توسط سلیمان خان اردلان ساخته شده است. شاه صفی دستور ساخت این بازار را صادر کرد و صنعت‌کاران و استادکاران ماهر را به منطقه فرستاد تا بازار، قلعه حکومتی، حمام، مسجد و کاروانسرا بسازند. متاسفانه بر اثر احداث خیابان انقلاب، این بازار به دو قسمت تقسیم شده است و امروزه بخشی از آن را «آصف» و بخش دیگر آن «سنندجی» نامیده می‌شود.
از بازار قدیمی سنندج فقط ۳ دروازه‌ی قدیمی باقی مانده است. این بازار هنوز هم فعال است و داد و ستد در آن جریان دارد. نقشه‌ی این بازار برخلاف اکثر بازارهای قدیمی ایران که به شکل خطی ساخته شده، به شکل مستطیل بزرگ است؛ گفته می‌شود این بازار از پیرامون میدان نقش جهان اصفهان الهام گرفته و به شکل ساخته شده است. بازار قدیمی سنندج در سال ۱۳۷۵، با شماره‌ی ۱۷۷۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
مسجد جامع سنندج (دارالاحسان)
دیدنی-سنندج
مسجد جامع سنندج بین مردمان این شهر به دارالاحسان شهرت دارد. مسجد جامع سنندج در بافت قدیمی این شهر، در خیابان امام خمینی قرار دارد. بر اساس کتیبه‌های موجود این مسجد در سال ۱۲۲۷ هجری قمری ساخته شده و بانی آن فردی به نام امان‌الله خان اردلان، والی کردستان بود. مسجد دارالاحسان دارای دو ایوان شرقی و جنوبی، گل دسته‌هایی در بالای ایوان شرقی، صحن مرکزی، ۱۲ حجره در اطراف و شبستان ستون‌دار با ۲۴ ستون سنگی است. بخشی از این مسجد به حجره‌های طلاب علوم دینی اختصاص داده شده است و به همین دلیل می‌توان آن را مسجد-مدرسه خواند.
از ظرافت و زیبایی معماری به کار رفته در این مسجد می‌توان به کاشی‌کاری هفت رنگ مینایی، ازاره‌های مرمرین، آجرکاری لعاب دار و معقلی، حوض سنگی، فواره‌های زیبا و ستون‌هایی با تزئینات طنابی اشاره کرد. دو سوم قرآن کریم، اطراف شبستان و سرستون‌های دارالاحسان را زینت داده است. همچنین کتیبه‌های مسجد نیز روی سنگ مرمر نگاشته شده که خود از زیبایی‌های منحصر به فرد این مکان محسوب می‌شود که اطراف آن را با تصویر گل و گیاه حجاری کرده‌اند. مسجد جامع سنندج به شماره ۳۷۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسيده است.
عمارت آصف وزیری (خانه کرد)
دیدنی-سنندج
عمارت آصف وزیری یا همان خانه‌ی کرد یکی از قدیمی‌ترین بناهای شهر سنندج است. امروزه این خانه را به «موزه مردم‌شناسی مناطق کردنشین» یا «خانه کرد» ایران است؛ خانه کرد نمادی از هویت فرهنگی کردها، گنجینه مردم‌شناسی این قوم و از با ارزش‌ترین آثار فرهنگی و تاریخی کردستان به شمار می‌رود.گفته می‌شود بانی ساخت این خانه در دوران صفوی، آصف اعظم (میرزا علی نقی خان لشکر نویس) بود. این عمارت در سال ۱۳۷۵، با شماره‌ی ۱۸۲۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
عمارت آصف در چهار دوره‌ی مختلف شکل گرفته است؛ در دوره‌ی اول بخش شمالی از جمله تالار تشریفات، اتاق‌ها و راهروهای طرفین و قسمتی از فضاهای بخش شرقی ساخته شده است و قدمت آن به دوران صفویه بازمی‌گردد؛ در دوره‌ی دوم، در اوایل سلطنت قاجار ضلع‌های شرقی و غربی حیاط بیرونی و حمام عمارت ساخته شد؛ در دوره‌ی سوم یعنی بین سال‌های ۱۳۱۲ تا ۱۳۱۶ هجری شمسی، فضاهای اندرونی و سردر ورودی نیم هشتی احداث شد و بخش غربی تالار تشریفات مورد بازسازی قرار گرفت؛ دوره‌ی چهارم نیز مربوط به سال‌هالی ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ است که در آن کلیه قسمت‌های عمارت، تعویض سنگفرش‌ها مرمت شده کف حیاط و حیاط مستخدمان به شکل امروزی دوباره ساخته شده است.
عمارت وکیل الملک
دیدنی-سنندج
بنای اولیه عمارت وکیل در دوران زندیه ساخته شده است. عمارت وکیل یکی از بناهای قدیمی و دیدنی شهر سنندج است که در خیابان کشاورز این شهر قرار دارد. مجموعه‌ی عمارت وکیل شامل ۳ حیاط با عمارت‌های مربوطه، یک حمام خصوصی در داخل مجموعه و یک حمام عمومی در خارج از آن می‌شود. بنای این عمارت ابتدا در دوران زندیه، توسط حاج محمد رشید بیگ وکیل، از امرای مفرخان زند ساخته و در ادوار بعدی به تدریج تکمیل شده است. با توجه به معماری و فضاهای موجود حمام خصوصی بزرگ داخل مجموعه‌ که در گذشته خانواده‌ی وکیل از آن استفاده می‌کردند، احتمال می‌رود این بنا نیز به همراه عمارت، در دوره‌ی زندیه ساخته شده باشد.
پس از آن در سال ۱۳۱۰ هجری قمری، جناب امان الله خان وکیل الملک تعمیر کلی روی این بنا انجام داد بعدها آن را به مجموعه‌ای تبدیل کرد که شامل چندین ساختمان، حیاط و باغ کنونی می‌شود. این خانواده در تاریخ کردستان از بزرگان و قدرتمندان منطقه به حساب می‌آمدند. متاسفانه قبل از انقلاب ساختمان تخریب شد اما مالک آن، دوباره آن را به سبک قدیمی مرمت کرد. از ویژگی‌های خاص و زیبایی معماری این عمارت می‌توان به اروسی‌های پرکار و آجرکاری‌های زیبای آن اشاره کرد.
مجموعه تفریحی و کوهستانی پارک آبیدر
دیدنی-سنندج
بزرگترین سینمای روباز (تابستانی) کشور در پارک آبیدر قرار دارد. جموعه تفریحی و کوهستانی پارک آبیدر را با عنوان پارک کوهستانی آبیدر می‌نامند و یکی از مشهورترین تفرجگاه‌های سنندج محسوب می‌شود. این مجموعه در غرب سنندج و انتهای خیابان آبیدر، میان کوه‌های آبیدر قرار دارد و در این پارک می‌توانید چشم‌اندازی بسیار زیبا بر شهر سنندج داشته باشید. در این پارک چندین باغ و چشمه‌ی طبیعی وجود دارد که از بزرگترین باغ‌های آن می‌توان به باغ امیریه اشاره کرد. همچنین بزرگترین سینمای روباز (تابستانی) کشور در این باغ قرار دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت