زنان شاغل از زنان خانه‌دار خوشحال‌ترند؟

کد خبر: 678882

به گفته او با توجه به بالا رفتن سطح تحصیلات و افزایش قابل توجه زنان تحصیلکرده نمی‌توان انتظار داشت که آن‌ها بدون شغل و فعالیت اجتماعی احساس رضایت کنند.

زنان شاغل از زنان خانه‌دار خوشحال‌ترند؟
سرویس سبک زندگی فردا : اگر تا چند دهه گذشته این دغدغه تنها مربوط به مردان و پسران جوانی بود که به فکر تشکیل زندگی بودند، در دنیای امروز زنان و دختران نیز به همان اندازه دغدغه به دست آوردن شغل مناسب در سر دارند. به اعتقاد روانشناسان استقلال مالی یکی از فاکتورهایی است که رضایت از زندگی را بالا می‌برد و سبب فراهم آوردن زندگی بهتر می‌شود. با این حال هنوز افراد زیادی نیز معتقدند که زنان ایرانی به دلیل مسئولیت‌هایی که در منزل به عهده دارند، در صورت فعالیت خارج از خانه، فشار زیادی را متحمل خواهند شد و زودتر از زنان خانه‌دار فرسوده می‌شوند.
آیا زنان شاغل خوشحال‌ترند؟
اما در این باره مریم پورحسینی، روانشناس و استاد دانشگاه معتقد است: «زنان شاغل از لحاظ اعتمادبه‌نفس در جایگاه بهتری از زنان خانه دار ایرانی قرار دارند.» او به «فرهیختگان» می‌گوید: «زنان باید در محیط‌های کار حضور داشته باشند، فعالیت‌های اجتماعی حتی در سطوحی که از منظر عده‌ای پایین است، نیز اعتمادبه‌نفس را در همه افراد چه زنان و چه مردان افزایش می‌دهد.» به گفته او با توجه به بالا رفتن سطح تحصیلات و افزایش قابل توجه زنان تحصیلکرده نمی‌توان انتظار داشت که آن‌ها بدون شغل و فعالیت اجتماعی احساس رضایت کنند.
پورحسینی می‌گوید: «در این میان بسیاری از افرادی که برای مشاوره از ما کمک می‌خواهند از همین دسته هستند، زنان تحصیلکرده‌ای که از خود انتظارات زیادی دارند و حال تنها به امور خانه می‌پردازند. توصیه ما هم به آن‌ها در درجه اول حضور در فعالیت‌های اجتماعی و شاغل شدن است.
با این حال گروهی عنوان می‌کنند که شاغل بودن برای زنان در کنار نگهداری از فرزندان کار سختی است. اگر پای صحبت بسیاری از زنان کارمند و فرزندان آن‌ها بنشینید، از این حجم فشار راضی نیستند و بسیاری از آن‌ها حتی دنبال بازنشستگی‌های زودهنگام هستند. از لحاظ روانی زنان در قیاس با مردان در کشور ما بیشتر در معرض آسیب‌های روانی قرار دارند. فعالیت در محیط‌های کار به شکل دیگری هم می‌تواند سرخوردگی ایجاد کند و از سوی دیگر آن‌ها را در معرض آسیب قرار دهد.»
این روانشناس با بیان اینکه زنان در جامعه ما در این سال‌ها رشد قابل توجهی داشته‌اند، می‌گوید: «البته آن‌ها به دلایل مختلف هنوز به خودباوری نرسیده‌اند به همین دلیل نمی‌توانند مهارت‌های کاری خود را در محیط کار به نحو احسن ارائه کنند. این موضوع خود سبب ایجاد یک‌سری فشار‌ها از سوی کارفرمایان می‌شود که به بالا بردن استرس‌های شغلی آن‌ها می‌انجامد.»
به گفته او شرایط زندگی مدرن و تغییر مناسبات اجتماعی و احساس مسئولیت زنان برای تامین منابع مالی خانه وجود دارد و نسبت به گذشته تغییر کرده است. این در حالی است که مسئولیت خانم‌ها اغلب در منزل تغییر نکرده است. آن‌ها در صورتی که ازدواج کرده باشند و صاحب فرزند نیز باشند، مسئولیت سنگینی بعد از اتمام ساعات کاری بر دوش دارند. این موضوع اغلب باعث می‌شود که کمتر به سلامت روحی و روانی‌شان اهمیت دهند و در نتیجه بیشتر در معرض آسیب‌های جسمی و روانی قرار دارند. این روانشناس توصیه می‌کند محیط کار زنان باید محیطی ایمن و بدون تنش و اضطراب باشد، چراکه این اضطراب می‌تواند به فرزندان خانواده منتقل شود و در نتیجه بر نسل آینده اثر‌گذار باشد. او ادامه می‌دهد: «در چنین مواردی هرگز توصیه نمی‌کنم که زنان در خانه بنشینند و کار نکنند؛ چراکه نداشتن شغل نیز به‌صورت دیگری آسیب‌زاست و این احساس پوچی و بیهودگی ناشی از آن می‌تواند روی فرزندان‌شان نیز اثرگذار باشد.»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت