۱۰ توصیه کاربردی برای آمادگی بدنی پیش از ماه رمضان

کد خبر: 672783

روزه‌داری در فصل‌های گرم سال مساوی است با ساعت‌های طولانی ناشتایی و کاهش حجم یک‌دفعه‌ای وعده‌های غذا که اگر بدن از قبل به آن عادت نداشته باشد می‌تواند در روزهای اول ماه مبارک رمضان شما را آزار دهد. بنابراین آرام آرام و پیش از شروع ماه رمضان، حجم وعده‌های غذایی خود را به ویژه در وعده ناهار کم کنید تا بدنتان به این روند عادت کند.

۱۰ توصیه کاربردی برای آمادگی بدنی پیش از ماه رمضان
سرویس سبک زندگی فردا؛ نیلوفر علیزاده: روزه‌داری آن هم در گرم‌ترین و طولانی‌ترین روزهای سال، نیاز به تدابیر خاصی دارد و باید از قبل بدنتان را برای تحمل این شرایط آماده کنید تا وسط ماه مبارک رمضان کم نیاورد و دچار ضعف و بی‌حالی و... نشود. نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ این توصیه‌ها را از دست ندهید.
آمادگی برای ماه رمضان
۱. نوشیدنی‌های کافئین دار را از برنامه غذایی حذف کنید
اگر به خوردن چای، قهوه یا نسکافه عادت دارید و بدون خوردنشان در طول روز ممکن است سردرد بگیرید یا آستانه تحریک‌پذیریتان پایین بیاید یا تمرکزتان کم شود، حتما پیش از شروع ماه مبارک رمضان مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار را به مرور کاهش داده و آرام آرام از غلظت و حجمشان کم کنید تا بدنتان را با مقدار کافئین کمتر عادت بدهید و در طول یکی دو هفته اول ماه رمضان اذیت نشوید.
در همین زمینه بخوانید: روزه اولی‌ها بخوانند
۲. حجم وعده‌های غذایی‌تان را کاهش دهید
روزه‌داری در فصل‌های گرم سال مساوی است با ساعت‌های طولانی ناشتایی و کاهش حجم یک‌دفعه‌ای وعده‌های غذا که اگر بدن از قبل به آن عادت نداشته باشد می‌تواند در روزهای اول ماه مبارک رمضان شما را آزار دهد. بنابراین آرام آرام و پیش از شروع ماه رمضان، حجم وعده‌های غذایی خود را به ویژه در وعده ناهار کم کنید تا بدنتان به این روند عادت کند. در ضمن می‌توانید در یکی، دو هفته مانده به ماه رمضان، یک روز در میان روزه بگیرید.
صبحانه
۳. در ساعات ابتدایی صبح صبحانه بخورید
یکی از عادت‌های غلط غذایی نخوردن صبحانه است که باید پیش از ورود به ماه مبارک رمضان با این وعده غذایی بیشتر از قبل آشتی کنید. چون این وعده غذایی می‌تواند عمده انرژی مورد نیاز روزانه‌تان را برای ماه رمضان فراهم کند. البته دقت داشته باشید که شما فقط مجاز هستید در ساعات ابتدایی صبح صبحانه میل کنید. هر چه این ساعت خوردن صبحانه به سحر نزدیک باشد، بهتر است.
در همین زمینه بخوانید: در ماه رمضان چگونه ورزش کنیم؟
۴. زمان ورزش‌تان را به شب منتقل کنید
زمان ورزش‌تان را از ابتدای صبح به عصر و شب منتقل کنید به خصوص اگر حجم و شدت ورزشتان نسبتاً بالاست تا به مرور عادت کنید نیم تا یک ساعت مانده به افطار ورزش کنید. ورزش کردن در ماه رمضان در طول روز باعث کم‌آبی بدن می‌شود.
ورزش در شب
۵. مصرف مایعات را افزایش دهید
کم‌آبی بدن در ماه رمضان ریسک ابتلا به سنگ کلیه را بالا ببرد بنابراین اگر جزو آدم‌هایی هستید که با آب قهرند، به مرور مصرف مایعات را بالا ببرید. توصیه ما به شما مصرف عرقی‌جات گیاهی، خاکشیر و تخم شربتی است. سعی کنید از آبمیوه‌های مصنوعی استفاده نکنید. یادتان باشد که از خوردن آب یخ پرهیز کنید.
در همین زمینه بخوانید: جوانان این توصیه‌ها را در ماه رمضان جدی بگیرند
۶. خواب شبانه‌تان را تنظیم کنید
تنظیم ریتم خواب یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید قبل از ماه رمضان انجام دهید تا در طول این ایام به خصوص در روزهای ابتدایی دچار خستگی و ضعف و عدم تمرکز ناشی از بی‌خوابی و کم‌خوابی نشوید.
تنظیم خواب شب
۷. مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید
یبوست یکی از شایع‌ترین اختلالات گوارشی در ماه رمضان است که به دلیل کم‌آبی و بر هم خوردن برنامه غذایی و کاهش مصرف فیبر اتفاق می‌افتد. اگر در حال حاضر هم یبوست دارید یا فیبر رژیمتان کافی نیست، به مرور مصرف میوه و سبزیجات و غلات سبوس‌دار را در برنامه غذایی روزانه‌تان افزایش دهید. یادتان باشد اگر بخواهید این کار را یکدفعه و با شروع ماه مبارک رمضان انجام دهید، افزایش ناگهانی فیبر به خودی خود باعث می‌شود دچار مشکلات گوارشی شوید.
در همین زمینه بخوانید: هنگام شام و سحری فقط یک نوع غذا بخورید
۸. به دندان پزشک مراجعه کنید
بوی بدن دهان در طول ماه رمضان می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. در فرصت باقی‌مانده با یک دندان‌پزشک مشورت کنید تا اگر مشکلاتان ناشی از بیماری‌های دهانی و دندانی است، در فرصت باقی‌مانده درمان لازم برایتان انجام شود.
دندانپزشک
۹. قند خونتان را به صورت طبیعی افزایش دهید
تا جایی که می‌توانید در فرصت باقی مانده به ماه رمضان، مصرف غذاهای حاضری و فست فود را حذف کنید. عسل، شیره خرما، توت، خرما روزانه دو بار میل کنید. توجه داشته باشید که قند خون شما در این مدت باید افزایش پیدا کند البته نه با شیرینی جات مصنوعی.
در همین زمینه بخوانید: علت سردردهای ماه رمضان چیست؟
۱۰. این تصور غلط را کنار بگذارید
بعضی به اشتباه فکر می‌کنند در روزهای باقی مانده به ماه مبارک رمضان باید مصرف غذاهای خود را بالا ببرند. در صورتی که این کار باعث افزایش سوخت و ساز در بدن و بالا رفتن دمای بدن می‌شود. علاوه بر این وزن را افزایش داده و به همین دلیل شما نمی‌توانید بهره کافی از ماه مبارک رمضان ببرید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت