۷ توصیه جذاب برای آشنایی کودکان با مفهوم مهدویت

کد خبر: 667945

نشان دهیم که ما دربارۀ یک انسان مهم و بزرگ حرف می‌زنیم. نام امام زمان (عج) که می‌آید برخیزیم و دست روی سر بگذاریم. این کاری بوده که امام رضا (ع) قبل از تولد امام زمان (عج) انجام می‌داده‌اند. این تکریم‌ها در عمل باید نشان داده شود و مهم‌ترین تربیت نسل منتظر این است که نشان دهیم سخن از شخص بسیار مهمی‌ است.

۷ توصیه جذاب برای آشنایی کودکان با مفهوم مهدویت
سرویس سبک زندگی فردا؛ سیده زهرا برقعی: والدین باید به هر کودکی در هر سنی به گونه‌ای خاص آموزش بدهد. در دوران قبل از ۷ سالگی بهترین نوع آموزش، آموزش غیر مستقیم است. بچه‌ها باید ببینند و در نهادشان، تصاویر و کلمات ضبط شود. پدر و مادر چه کارهایی می‌توانند انجام دهند تا فرزندشان با وجود نازنین امام زمان(عج) آشنا شود؟
روش‌های آشناییِ کودکان با مفهوم مهدویت
فضاسازی را جدی بگیرید
اولین و مهمترین نکته این است که فرزندمان یاد بگیرد وجود امام زمان(عج) مسئله‌ای جدی است؛ شوخی بردار نیست و جزو اصلی‌های زندگی ماست. ما در تربیت نمی‌توانیم آدم‌ها را تک به تک تربیت کنیم؛ اگر تربیت صحیح خواسته باشیم، باید فضا ایجاد کنیم. افراد وقتی در فضای خاصی قرار بگیرند، مطابق آن فضا حرکت خواهند کرد.
در مسئلۀ تربیت نسل منتظر این نکته بسیار مهم است؛ بسیار مهم‌تر از پیام‌های مستقیمی‌ است که می‌خواهیم به افراد بدهیم. یکی از فاکتورهای مهم در فضاسازی این است که وجود مبارک حضرت را جدی بگیریم و کوچک‌ترین شوخی و سهل‌انگاری به این موضوع وارد نکنیم؛ مانند مسئله قرائت قرآن. دستور الهی به ما می‌گوید: «و اذا قری ء القرآن فاستمعوا له...»؛ هنگامی‌که قرآن خوانده می‌شود، به آن گوش فرا دهید.
وقتی هنگام تلاوت قرآن خودمان سراپا گوش باشیم و دقت کنیم، بچه‌ها هم یاد می‌گیرند. یعنی لازم نیست هی بگوییم: هیس! هیس! پس فضا سازی برای بچه‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.
روش‌های آشناییِ کودکان با مفهوم مهدویت
به کودکمان اهمیت موضوع را نشان دهیم
با نام امام زمان(عج) شوخی نکنیم. اگر بخواهیم نسل منتظر تربیت کنیم، باید با شنیدن نام ولی عصر(عج) حالمان دگرگون و چهره‌مان متغیر شود. این تغییر چهره تاثیر خودش را می‌گذارد. اگر بچه‌ای گوشه چشم تر ما را ببیند، از هزاران آموزش مستقیم بهتر است. نشان دهیم که ما دربارۀ یک انسان مهم و بزرگ حرف می‌زنیم. نام امام زمان(عج) که می‌آید برخیزیم و دست روی سر بگذاریم. این کاری بوده که امام رضا(ع) قبل از تولد امام زمان(عج) انجام می‌داده‌اند. این تکریم‌ها در عمل باید نشان داده شود و مهم‌ترین تربیت نسل منتظر این است که نشان دهیم سخن از شخص بسیار مهمی‌ است.
روش‌های آشناییِ کودکان با مفهوم مهدویت
بسیار یاد حضرت کنید
یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهیم، یادکردن فراوان از امام علیه‌السلام است. ذکر امام و نام امام باید در زندگی ما فراوان باشد. مثلا یکی از کارهای خوب، ختم قرآن است که با برنامه ریزی‌های مدون و منظم، هر کس یک حزب یا جزء یا سوره‌ای از قرآن را برای قرائت قبول می‌کند و موظف است هر روز آن را انجام دهد. این ختم قرآن را برای امام زمان (عج) انجام دهیم. به بچه‌ها بگوییم که داریم با این کار هدیه می‌دهیم به امام‌زمان‌مان. بچه‌ها هدیه‌های هر روزۀ ما را می‌بینند.
روش‌های آشناییِ کودکان با مفهوم مهدویت
عید نیمه‌شعبان‌ را برای کودکتان خاطره انگیز کنید
چراغانی‌ها، روی کودکان تاثیر بسیار سازنده‌ای دارد. شیرینی دادن، عیدی دادن... این کارها در ذهن بچه‌های کوچک تاثیر می‌گذارد و بادوام است. باید در این روزها شرایط خاص برای کودکان فراهم کرد؛ مثلا اگر به غذایی علاقه‌مندند آن شب آن غذا را درست کنیم. لباس نو تن‌شان کنیم. عید نیمۀ شعبان از عید نوروز باید برای ما بالاتر باشد.
روش‌های آشناییِ کودکان با مفهوم مهدویت
از خرافات دوری کنید و ترس به دل بچه‌ها نیندازید
توهم نسازیم برای بچه‌ها. همه چیز را هم موکول به آمدنِ آقا و ظهور ایشان نکنیم. القای خرافات و داستان‌های غیرواقعی، یا ترس را به دل بچه‌ها می‌اندازد یا تخیل‌شان را زیادی پر و بال می‌دهد و اذیت شان می‌کند.
روش‌های آشناییِ کودکان با مفهوم مهدویت
در اماکن متبرکه بچه‌ها را نماینده کارهای خوب کنید
وقتی با بچه‌ها به زیارت اماکن متبرکه می‌رویم، یک قرار با بچه‌ها بگذاریم: بیا از طرف امام زمان(عج) هم سلام بدهیم!
یک جور نمایندگی از سوی امام زمان(عج) برای زیارت و کارهای خوب، بچه‌ها را سمت خوبی‌ها هل می‌دهد و تشویق می‌کند. صلوات فرستادن، کار خوب کردن، نماز خواندن، کمک به دیگران، صدقه دادن و سایر کارهای خوبی که بچه ها می‌توانند به نمایندگی از امام زمان‌شان انجام دهند را از یاد نبرید.
روش‌های آشناییِ کودکان با مفهوم مهدویت
محصولات فرهنگی متناسب با مهدویت برای کودک‌تان تهیه کنید
کتاب، سی‌دی آموزشی، سی‌دی انیمیشن، محافل کودکانه‌ای که محتوای دینی دارد، مطبوعات و نشریاتِ کودکانۀ مذهبی، اردوهای خاطره‌انگیزی که والدین یا مدارس ترتیب می‌بینند، و فضاهایی که فرزندمان با محتوای انتظار آشنا می‌شود را رصد کنید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت