سرویس سبک زندگی فردا : علیرغم همه خوبیهایی که در تولد کودکان وجود دارد، اما مادران باید برای بعد از زایمان اطلاعاتی را بدست بیاورند. گاهی مادران بعد از زایمان به افسردگی مبتلا میشوند. در ادامه این مطلب را به نقل از زندگی آنلاین بخوانید.
بروز افسردگی در مادران
غالبا تغییرات هورمونی ایجاد شده در بدن پس از زایمان، دلیل افسردگی مادر در هفتههای اول بعد از تولد نوزاد میباشد. در این زمان، بیدار شدن مادر در طول شب برای شیر دادن به نوزاد میتواند سبب ایجاد احساس خستگی در وی گردد. این امر میتواند در کاهش اشتها نقش داشته باشد. اما هیچگاه نباید هیچ یک از وعدههای غذایی حذف گردند!
وعدههای غذایی و میانوعدههای منظم، از تغییرات سطح قند خون جلوگیری نموده و در نتیجه احتمال تحریکپذیری، از دست دادن اعتماد به نفس و بروز افسردگی در مادر را کاهش میدهند. ممکن است برخی از مادران، مراقبت از خود و کودکشان را امری دشوار تلقی کرده، احساس ناامیدی، نگرانی یا ترس نمایند. در این صورت، به توصیههای پزشک خود عمل کنید. آلرژی و اگزما در کودکان در صورتی که به آلرژی یا اگزما مبتلا هستید، از مصرف بادام زمینی و روغن آن بپرهیزید. این امر میتواند از گسترش آلرژی شدید و بالقوه به این ماده غذایی در کودک جلوگیری نماید. دمکردههای گیاهی (مانند چای نعناع و گل گاوزبان) که اغلب جایگزین نوشیدنیهای کافئیندار میشوند، گاهی اثرات جانبی دارند (مانند حالت تهوع و استفراغ)، بنابراین باید در دوران شیردهی با احتیاط مصرف شوند. این مواد میتوانند وارد شیر مادر شده، اثرات جانبی مشابهی در نوزادان به وجود آورند. از آنجا که تاثیر جانشینهای قند (شیرینکنندههای مصنوعی) بر شیر مادر و سلامت نوزادان نامشخص است، باید در رژیم دوران شیردهی در حد اعتدال مصرف شوند. در مصرف مواد غذایی حاوی اینگونه قندها، مانند نوشابه رژیمی یا محصولات
مشابه نیز باید حد اعتدال رعایت شود. مقادیر زیاد ادویه و چاشنیهای غذایی (مانند فلفل، سیر، پیاز و زیره) ممکن است طعم شیر مادر را تغییر دهند. گاهی در شیرخواران حساس، واکنشهایی در برابر غذایی که مادر مصرف کرده مشاهده میشود.
دیدگاه تان را بنویسید